God eftermiddag!
Och skön lillördag på er! Solen fortsätter att lysa över oss och vilka kvällar vi har!
Hörrni här kommer ett härligt midsommartips till er!
Perfekt till alla bufféer eller till midsommar, kräftskivan etc!
Men först ett passande cavatips, för de kan man ju inte få för många av enligt mig =)
Cava Complicado de Miss Li är ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin, solkysst av medelhavets värme och smaker.
En snygg cava i klassisk stil!
Etiketten som andas Art Nouveau är utformad av Sonny Gustafsson, som dessutom skriver all musik tillsammans med Linda. Och tittar man riktigt noga hittar man även Lindas hund Kenta, på flaskhalsen.
”Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad”
Den här Cavan har jag druckit flera gånger tidigare för den är både prisvärd och mycket god! Faktiskt just nu en favorit tillsammans med det vita vinet!
Cavan har en blomstrande syra och livligt fyllig mousse. Tydliga toner av kex och brioche kompletteras av söta äpplen och citrusfrukt. En generös textur mynnar ut i ett stramt och läskande avslut.
Druvorna i Cava Complicado de Miss Li är odlad i enlighet med regler för ekologisk odling. Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för den andra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.
Art.nr 56029 | Pris 109 kr | Flaska 750 ml | Alkhol 11,5% | Socker: 0,8 g per 100 ml
Finns i ordinarie sortiment i ca 211 butiker, om inte kan du enkelt beställa vinet till din lokala butik.
HÄR kan ni enkelt lägga en beställning till ert lokala systembolag
Nu över till receptet!
Pannacotta är en favoritdessert men en förrättpannacotta är nog min favoritförrätt! YUM YUM YUM!
I den här pannacotta ger gräslöken en så god smak och tillsammans med löjrom blir detta succé! Vill man inte ha löjrom är det gott med tunt skiva kallrökt lax eller räkor eller annan rom som sikrom, stenbit eller tångcaviar.
Så fint att servera i höga snapsglas, HÄR hittar ni de jag har på bilden.
De går snabbt att svänga ihop och fylla upp och sedan ska de ju så klart stå några timmar i kylen (eller över natten) men förberedandet går snabbt och sådant gillar vi!
Här kommer receptet till er!
Skriv utPannacotta med gräslök och löjrom
- Portioner: 6
Ingredienser
2 gelatinblad
2 dl grädde
2 dl rysk yoghurt (eller creme fraiche)
< 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
6 tsk löjrom (ca 40–50 g)
garnering: liten skiva citron, gräslöksstrån
Instruktioner
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden.
Krama ur vattnet från gelatinet och vispa ner i grädden med yoghurten.
Finhacka gräslöken (spara några tunna strån) och finhacka rödlöken och vispa ner.
Häll upp i höga snapsglas (rör i botten med en sked så att rödlök och gräslök jämnt fördelas i glasen)
Låt stå i kylen minst 4 timmar.
Garnera med löjrom, citron, gräslök.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
[…] Gräslökspannacotta med löjrom […]
[…] Receptet kommer ursprungligen från 56 kilo. […]
Låter så himla gott! 😋
Detta låter ju otroligt gott. Perfekt till midsommar 🤩