Gräslökspannacotta med löjrom och en solkysst Cava

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 25 år, innehåller annonslänk till Cervera

God eftermiddag!
Och skön lillördag på er! Solen fortsätter att lysa över oss och vilka kvällar vi har!
Hörrni här kommer ett härligt midsommartips till er!
Perfekt till alla bufféer eller till midsommar, kräftskivan etc!


Men först ett passande cavatips, för de kan man ju inte få för många av enligt mig =)

Cava Complicado de Miss Li  är ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin, solkysst av medelhavets värme och smaker.
En snygg cava i klassisk stil!

Etiketten som andas Art Nouveau är utformad av Sonny Gustafsson, som dessutom skriver all musik tillsammans med Linda. Och tittar man riktigt noga hittar man även Lindas hund Kenta, på flaskhalsen.

”Min cava är precis som jag – livlig, sprudlande och en smula komplicerad”

Den här Cavan har jag druckit flera gånger tidigare för den är både prisvärd och mycket god! Faktiskt just nu en favorit tillsammans med det vita vinet!

Cavan har en blomstrande syra och livligt fyllig mousse. Tydliga toner av kex och brioche kompletteras av söta äpplen och citrusfrukt. En generös textur mynnar ut i ett stramt och läskande avslut.

Druvorna i Cava Complicado de Miss Li är odlad i enlighet med regler för ekologisk odling. Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för den andra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.
Art.nr 56029 | Pris 109 kr | Flaska 750 ml | Alkhol 11,5% | Socker: 0,8 g per 100 ml

Finns i ordinarie sortiment i ca 211 butiker, om inte kan du enkelt beställa vinet till din lokala butik.
HÄR kan ni enkelt lägga en beställning till ert lokala systembolag
 

Nu över till receptet!
Pannacotta är en favoritdessert men en förrättpannacotta är nog min favoritförrätt! YUM YUM YUM!
I den här pannacotta ger gräslöken en så god smak och tillsammans med löjrom blir detta succé! Vill man inte ha löjrom är det gott med tunt skiva kallrökt lax eller räkor eller annan rom som sikrom, stenbit eller tångcaviar.

Så fint att servera i höga snapsglas, HÄR hittar ni de jag har på bilden.

De går snabbt att svänga ihop och fylla upp och sedan ska de ju så klart stå några timmar i kylen (eller över natten) men förberedandet går snabbt och sådant gillar vi!

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacotta med gräslök och löjrom


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 gelatinblad
2 dl grädde
2 dl rysk yoghurt (eller creme fraiche)
< 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
6 tsk löjrom (ca 4050 g)
garnering: liten skiva citron, gräslöksstrån


Instruktioner

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden.
Krama ur vattnet från gelatinet och vispa ner i grädden med yoghurten.
Finhacka gräslöken (spara några tunna strån) och finhacka rödlöken och vispa ner.
Häll upp i höga snapsglas (rör i botten med en sked så att rödlök och gräslök jämnt fördelas i glasen)
Låt stå i kylen minst 4 timmar.
Garnera med löjrom, citron, gräslök.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

mallan 17 juni, 2023 - 18:09

Låter så himla gott! 😋

Svara
Lotta 14 juni, 2023 - 15:05

Detta låter ju otroligt gott. Perfekt till midsommar 🤩

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.