GOTT NYTT HÄLSOÅR!!

av Åse

Har ni det bra så här första dagen på 2014!? Jag tänkte kicka igång 2014 med lite snack om bloggen och om mina mål för den och mig själv! Först och främst! Min bok Lev gott med LCHF och periodisk fasta ligger 2:a på Bokus Mat & Dryck topplista! Tjohooo! På Adlibris  ligger den under ”Populära böcker” Bokus har kampanj på boken nu! 10% så 159:- istället för 177:-!

 
Något annat som jag nu kan erbjuda er, är att köpa mina böcker signerade direkt från mig! Ni kommer till min butik genom ovanmenyn! Eller HÄR. Jag har som sagt fått mycket bra feedback från er! Kontentan är:

  • Bloggen är bra som den är!
  • Mera mode och inredning, mindre mode och inredning. Dvs en del vill ha mer, en del vill ha mindre. Med andra ord så fortsätter jag som jag gjort hittills, ibland är det mer här och ibland är det mindre 😉 Detta är ingen renodlad LCHF blogg, det är en inspirationsblogg så jag plockar in det som jag tycker är inspirerande =)

Men många vill ha MER recept och vill veta MER om hur jag äter till vardags. Och så mer artiklar om mina tankar kring kost, ätbeteende och om LCHF och träning. Och det är just det som jag tänker satsa mer på under 2014! Mer recept, mer fokus på kost, hälsa & träning! Mer inspiration helt enkelt inom detta! Jag kommer arbeta med en hel del eldsjälar under året inom detta som jag ser fram emot! Veckomatsedlar och kostrådgivning kommer åter igen att kunna köpas, jag kommer arbeta fram nytt material nu i januari och då kommer det kunnas köpas direkt här på bloggen, i butiken. Jag skulle vilja läsa om vad som fått dig att ta beslutet att börja äta mer liberalt. Åtminstone jag upplever det som att du är mycket mer ”fri” i din kost nuförtiden, rotsaker, mindre fett (?), inte alltid de fetaste mejerierna (typ kesella, keso) osv. Jag tycker inte att det är dåligt, men är nyfiken på hur du kom fram till det beslutet? Hur vet man om man klarar av att äta mer liberal lchf? Tack för en fin blogg! Detta skulle jag vilja kommentera för jag tycker att det är en observant fråga! Jag äter mer liberalt idag ja. Jag äter mer rotfrukter och även lite frukt ibland. Jag äter inte mer gluten, spannmål eller mer socker. Anledningen till att jag äter mer rotfrukter är att jag tycker det är gott och det ger mig fler alternativ till tex potatis, ris och pasta och för att det inte får dåliga konsekvenser för mig. Det är så vi alla bör äta: Ät mat som inte får dåliga konsekvenser för just dig! Vad kan vara konsekvenserna? Jo viktökning, viktstillastående fast man vill viktminska, sug och hunger. Rotfrukter och frukt är inte skadliga! Men för en del kan det stoppa viktminskning och frukt ÄR sockervatten med lite vitaminer så jag äter det enbart i mat. Men jag sötar hellre med tex banan och dadlar än med socker eller sötningsmedel. Jag äter INTE mindre fett, däremot äter jag mindre mejerifett! Orsaken till det är att mat som är för god äter jag mer av och gräddiga rätter äter jag generellt för mycket av. Däremot så äter jag alltid de fetaste mejerierna men olika mejerier har ju olika funktioner. Jag blandar tex keso med fet yoghurt eller fet kesella, men jag äter ju inte crème fraîche till min nötmüsli för att den är fetast. Jag står mig generellt på mer protein så jag tycker tex om att äta keso/kesella hellre än 10% turkisk yoghurt som har mindre protein i sig. Jag älskar mål och avstamp men jag ger inga nyårslöften! Däremot så planerar jag och sätter upp mål. Mina mål:

  • Komma i bra träningsform och bli starkare och smidigare. Få fungerande träningsrutiner. Efter helgen och det är skolstart så blir det mina dagliga morgonpromenader + gym/passträning tre dagar i veckan. Har varit dåligt med träning under december tyvärr men bara på det igen!! Min ländrygg mår INTE bra av lättja :/
  • Jag ska äta ÄNNU bättre, för MIN kropp. I mitt fall innebär det lågkolhydratkost, ganska paleoinspirerat med väldigt lite mejeri men rotfrukter, grönsaker och givetvis hälsosamma fetter. Jag ska bli ännu bättre på ekologiskt.
  • Arbeta ännu mer med mat, kost, föreläsningar, inspiration och utvecklas inom detta.

Så, GOTT NYTT HÄLSOÅR!! Och kom ihåg att bästa sättet att få kost & träning att fungera som man vill är att planera och förekomma! Och att låta saker ta tid. Låt målen vara nåbara och realistiska men gärna konkreta! Stor KRAM!

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Catharina 4 januari, 2014 - 12:18

Hej! Precis hittat till din blogg men kände på en gång att jag kommer fortsätta följa dig. Mycket inspiration, både kring ”livets goda” och bra kost (kanske också det livets goda;-)). Äter i omgångar LC, och största motståndet till att det inte blir mer är att jag ibland tycker det är svårt med inspirationen till VAD man skall äta, speciellt när det ska gå snabbt. Har ännu inte hittat till nivån där det kommer självmant utan varje vecka planeras noga. Men tack vare inspiratörer som dig (och Matplatsen som jag redan följder och fått med mig många recept från) kan även jag få det att funka, så TACK, redan på förhand. Ser fram emot att följa ditt 2014!
Vänliga Hälsningar, Catharina

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 2 januari, 2014 - 13:49

Tack för ett bra år och jag ser fram emot att följa dig under 2014. Jag gillar dina recept och jag tycker om att du är ärlig och inte döljer om du äter något utanför LCHF-kosten någon gång ibland. Alla gör vi olika val och jag tycker att det är bra att visa att en LCHF-kost kan se väldigt olika ut och att det kan finnas undantag ibland när man själv valt det.
Många kramar till dig och jag hoppas att du får ett underbart 2014!
Kram Erika

Svara
Lotta 1 januari, 2014 - 23:53

Älskar din blogg och din bok nu är även den nya beställd!!
Hoppas den kan ge mej en kick i baken så jag kommer igång igen! Har ätit lchf sen april och lyckats gå ner 17kg. Men har några kvar till önskat mål. Men tänker att jag tar det lugnt och metodiskt! Ser fram oerhört mycket till februari och Varberg då jag ska ta del av dina föreläsningar bl.a. God fortsättning! / Lotta

Svara
Åse 2 januari, 2014 - 12:04

GRATTIS till 17 kilo!! wohoooo!!! Kul då ses vi i februari!! =)

Svara
Lotta B 1 januari, 2014 - 19:34

God fortsättning på 2014! Tack för att du är en sån inspirationskälla! Har ätit lchf i ca 2-3 månader har mått lite upp och ner början men nu börjar det bli bra mycket bättre. Magen har tackat mig i mångfald;). Julen har varit en liten stoppkloss, men jag ska vara tillbaka på banan igen när rutinerna är som vanligt igen. Såg att du har haft kurser i kostrådgivning förut är det något du kommer att ha igen, vill gärna lära mig mer för att det är så intressant! Tack igen för att du delar med dig!

Svara
Åse 1 januari, 2014 - 19:45

Hej! Vad härligt att du mår så bra! Ja kostrådgivning kommer tillbaka. Ska arbeta upp i vilken form nu nästa vecka.

Svara
Emilia 1 januari, 2014 - 18:44

Såg att det är en stor iTrim-annons längst upp i din blogg, är det tanken? Kram och god fortsättning!

Svara
Åse 1 januari, 2014 - 18:45

Jag styr inte över annonserna här tyvärr. Man får helt enkelt blunda för den om man inte gillar den 😉

Svara
Yvonne S Ed 1 januari, 2014 - 18:22

God fortsättning! Så inspirerande att läsa det du skriver här ovan. Själv ska jag köra igång lite striktare LCHF nu för att försöka minska i vikt. Jag minskade 4-5 kg de första tre månaderna i somras, men sedan har det stått still men jag har fortsatt för jag mår bra av kosten. Nu vill jag bli av med ett antal kilon och vill ge det en ärlig chans.
Jag tycker att du har en härlig blandning i din blogg. Inspirerande är det verkligen! Jag ser fram emot att följa dig under 2014!
Varma hälsningar, Yvonne

Svara
Åse 1 januari, 2014 - 19:45

Tack snälla Yvonne! KRAM och Gott Nytt 2014!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.