Goda versa dåliga vanor

1 augusti, 2007

Åh så skönt det är när man äter bra kost igen! Det är himlans gott – för stunden att trycka i sig godis, snacks och annat men eftersmaken är ganska besk. Men dåliga matvanor tycker jag man får ha ibland så länge man hittar tillbaka till de bra inom en rimlig tidsgräns.

Fast jag måste säga att jag är ganska förvånad över att jag inte gått upp något nämnvärt! Jag väger ju fortfarande inte mig men man känner ju på kläder etc, lite känner jag kanske runt magen men med tanke på att det slunkit ner en hel del skräp emellanåt så är jag jädrans nöjd!

På lördag ska vi på födelsedagskalas + övernattning hos goda vänner i Trelleborg och då blir det väl lite mer än vad som ska ätas eg men annars kommer jag köra järnet!
Vi ska till STHLM om en månad på bröllopsfest och då vill jag absolut gått ner det sista jag vill slipa bort! Dvs väga runt 54.

Molly skickade ett recept på Chili Con Carne och då insåg jag att det har jag aldrig gjort! Och det är ju faktiskt fettsnålt! Det är ju bara nötfärsen och bönorna ovh brödet som räknas. Så det ska vi äta ikväll! Mums! Och en god baguette till.
tack Molly för tipset! ;-P

12 kommentarer
0

12 kommentarer

am 7 augusti, 2007 - 17:21

Tack snälla Åse för en underbart inspirerande sida! Är in och kikar dagligen. Räknar points och vikten går stadigt neråt. Har provat flera av dina recept, mycket smarriga!

Svara
A-M 7 augusti, 2007 - 11:39

Var sugen på något annorlunda igår kväll och ville ha något med fruktigthet och krydda i så jag meckade ihop en något annorlunda kyckling”gryta” som jag varmt kan rekommendera. Om man är förtjust i lite annorlunda kryddning och frukt.

3 port a´ 3,5 p

3 kycklingfiléer
1 lök
1-1½ msk pepparkakskrydda (Japp, jag kände mig lite tokig men det blev gott!)
1 dl VV fraiche 2 %
1 banan
1 päron
1 äpple
1 apelsin
1 msk kokos
½ dl russin
Salt & peppar

Fräs strimlad kyckling och lök, blanda i kryddan och fraichen. Skär frukten i bitar och rör ner frukt, kokos och russin med kycklingen. Salta och ev peppra. Låt allt bli varmt alternativt puttra någon minut, beroende på hur pass kokt man vill ha frukten.

Jag åt det med grönsaker men jag kan tänka mig att det hade passat kanonbra till ris. Och det blev precis sådär orientaliskt kryddigt som jag längtat efter. ;-P

Lät ju supersmarrigt! Tack för receptet!
Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.