Goda versa dåliga vanor

av Åse

Åh så skönt det är när man äter bra kost igen! Det är himlans gott – för stunden att trycka i sig godis, snacks och annat men eftersmaken är ganska besk. Men dåliga matvanor tycker jag man får ha ibland så länge man hittar tillbaka till de bra inom en rimlig tidsgräns.

Fast jag måste säga att jag är ganska förvånad över att jag inte gått upp något nämnvärt! Jag väger ju fortfarande inte mig men man känner ju på kläder etc, lite känner jag kanske runt magen men med tanke på att det slunkit ner en hel del skräp emellanåt så är jag jädrans nöjd!

På lördag ska vi på födelsedagskalas + övernattning hos goda vänner i Trelleborg och då blir det väl lite mer än vad som ska ätas eg men annars kommer jag köra järnet!
Vi ska till STHLM om en månad på bröllopsfest och då vill jag absolut gått ner det sista jag vill slipa bort! Dvs väga runt 54.

Molly skickade ett recept på Chili Con Carne och då insåg jag att det har jag aldrig gjort! Och det är ju faktiskt fettsnålt! Det är ju bara nötfärsen och bönorna ovh brödet som räknas. Så det ska vi äta ikväll! Mums! Och en god baguette till.
tack Molly för tipset! ;-P

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

am 7 augusti, 2007 - 17:21

Tack snälla Åse för en underbart inspirerande sida! Är in och kikar dagligen. Räknar points och vikten går stadigt neråt. Har provat flera av dina recept, mycket smarriga!

Svara
A-M 7 augusti, 2007 - 11:39

Var sugen på något annorlunda igår kväll och ville ha något med fruktigthet och krydda i så jag meckade ihop en något annorlunda kyckling”gryta” som jag varmt kan rekommendera. Om man är förtjust i lite annorlunda kryddning och frukt.

3 port a´ 3,5 p

3 kycklingfiléer
1 lök
1-1½ msk pepparkakskrydda (Japp, jag kände mig lite tokig men det blev gott!)
1 dl VV fraiche 2 %
1 banan
1 päron
1 äpple
1 apelsin
1 msk kokos
½ dl russin
Salt & peppar

Fräs strimlad kyckling och lök, blanda i kryddan och fraichen. Skär frukten i bitar och rör ner frukt, kokos och russin med kycklingen. Salta och ev peppra. Låt allt bli varmt alternativt puttra någon minut, beroende på hur pass kokt man vill ha frukten.

Jag åt det med grönsaker men jag kan tänka mig att det hade passat kanonbra till ris. Och det blev precis sådär orientaliskt kryddigt som jag längtat efter. ;-P

Lät ju supersmarrigt! Tack för receptet!
Svara
emelie 6 augusti, 2007 - 06:32

måste säga att jag är stormförtjust i din blogg! den är kanonbra att läsa! mycket inspirerande! hoppas det är okej att jag länkar!

Svara
tina 5 augusti, 2007 - 20:48

Åse! Du har inspirerat mig med så många recept genom åren. Nu har jag börjat lägga ut mina egna favoritrecept. Hoppas på att kunna bjuda tillbaks på något recept med andra ord 😉
Fortsatt trevliga sommardagar önskar jag dig och familjen! Krambanan

Svara
Anbi 4 augusti, 2007 - 11:34

Det är så himla rätt det du skriver om de dåliga vanorna! Tricket är väl att tänka efter FÖRE man stoppar in de där godisbitarna i munnen (för i mitt fall är det ofta godis secret.gif ) och verkligen analysera vad det där kommer att ge…. Egentligen är det ju ofta inte så gott (tycker jag) utan fyller en annan funktion…

Kram från Anbi, som nu har gått ner 10 av önskade 20 kg! Tackar så hjärtligt för all inspiration du ger!

Svara
Henriettae 4 augusti, 2007 - 09:28

Hej Åse!
Jag har en egen viktblogg, och har lagt till dig som länk där – hoppas det är okej!
Om du vill se bloggen så maila mig din e-mail på adressen ovan!
Kram Henriettae

Svara
Aika 3 augusti, 2007 - 18:41

Bara måste tipsa om en supergod potatisallad som är så himla yummi till grillat. Blanda kokt ljummen pot, med rädisor skurna i klyftor och delade sockerärter. Häll över en Kelda citronssås. Tillsätt lite lime, limeskal, salt och peppar. Så himla fräscht och gott!

Pöss

Svara
Molly 2 augusti, 2007 - 19:46

Åh, har du aldrig gjort chili con carne? Så himla kul att JAG inspirerade DIG! 🙂 Jag hoppas det blev minst lika gott, som när jag gör det! Som sagt, jag är en sucker för ccc…

I går lagade jag JAPANSK KYCKLINGGRYTA. Återigen har jag ingen aning om points, men det är förmodligen mer än i ccc.

Japansk kycklinggryta, 4 portioner
6 kycklingfileér
2 msk olja
1 msk honung
3 dl hönsbuljong (av tärning)
2 msk japansk soja
1 kmt svartpeppar
salt efter smak
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl jordnötter
Tillagning:
Skär kycklingkötter i sockerbitsstora bitar. Bryn i en blandning av olja och honung. Häll på buljong och soja. Smaksätt med peppar, salt och vitlök. Efterstek i ca 10 minuter. Tillsätt nötterna och låt allt bli genomvarmt. Servera med ris, soja och en sallad.
Egen kommentar:
Olja och honung har aldrig räckt till när jag steker och så har jag använt den soja som vi har hemma, alltså Mrs Cheng’s. Sedan blir det inte någon efterstekning, det är för mycket buljong för det. Jag brukar även hälla på några ”färska” jordnötter i maten. Himla enkelt! Det enda som tar tid är att skära kycklingen.

Svara
Beata 1 augusti, 2007 - 15:53

Kikar in och läser ikapp några veckors inlägg. Inspirerande och kul som vanligt! Kommer hem från semestern på måndag och då ska jag baske mig få med maken på en powervecka som du skrev om nedan. Avgiftning på hög nivår från både kvällsvinet, smörgåsar med salami och brie och mjukglass med chokladsås från kiosken. Finns ju inte så mycket annat att göra den här sommaren än att äta, planera vad man ska äta nästa gång och gå och handla det man ska äta ;-). Delar dessutom hushåll med tre systrar: en nyförlöst som äter allt som går i hennes väg (nästan) och två långsmala ex-modeller som kan äta vad de vill utan att det märks. Fuskigt. Men snart blir det ordning på rutinerna igen!

Svara
jenny 1 augusti, 2007 - 11:55

Håller med fullständigt! Upptäckte idag (!!) att jag tänker så också… jag var så nära att smaka av dotterns choklad (penicillinmuta…) men jag vet ju att jag hade smakat FÖR MYCKET och sen hade suget varit igång igen vilket hade inneburit en massa onödig ”ångest”.
En dag kommer jag också kunna slarva lite grann då & då men inte ännu…

Det är bra att ha ett måldatum! Den 21:e september far vi till Kreta och tills dess ska jag ha tappat 7 kg. Det ska gå!!! Hoppas ni får roligt på era events! 🙂
kram

Svara
Maria 1 augusti, 2007 - 09:34

Hej! Vill bara berätta att jag är riktigt på G, har tappat 2.7 kg sen i söndags, projektet utrensning ger resultat. (inget kött, fisk eller potatis eller bröd) kur på 9 dagar sedan ska det tillföras så smått igen.

Heja dig för all pepp jag får!! 🙂 tack för dem!!!!

Svara
Marie 1 augusti, 2007 - 09:33

Ja som du skriver, den där eftersmaken smakar beskt. Det är skönt att sköta sig och det gör bra för kroppen, men det gäller att hitta en balans. Att följa livets svängar och leva! 🙂

Hoppas ni får det roligt med allt ni ska göra och jag är helt säker på att du kommer väga 54 kg när du går på bröllop! 🙂

kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.