Glad tredje advent!

16 december, 2012

Hej raringar! Jag saknar era kommentarer men jag vet att en del har problem med sajten och som sagt, det jobbas stenhårt på att få allt i toppform! Ni är bäst som håller ut och jag vill också säga att jag är glad att så många är positiva kring flytten! Innehållet här kommer vara exakt detsamma och alla gamla inlägg är kvar.
I dag ska julgranen in! Woooop Wooop! Julgranspyntet är framtaget men jag inser att mycket av mina glaskulor ligger i småskärvor i botten! Grrrrrr! Får hitta ett bättre sätt att förvara dem. Så jag måste nog uppdatera pyntet lite.

I går var det rena rama julafton här, julmat till lunch och det kokades fudge som jag smakade av. Galet sött men fudge ingår på min julafton! Så i går var en liten unnardag, kavring med skinka på till lunch och vit chokladfudge på kvällen =)

Vad äter ni på julbordet?? Jag vill absolut ha köttbullar, prinskorv, rödkål, skinka och grovkornig skånsk senap på min! Lax, sill och kavring med gubbsallad är också tipptopp! Jansson klarar jag mig utan faktiskt men tänkte i år göra en på rotfrukter!
Kan ni inte tipsa om det ni absolut måste ha? Som sagt vi firar jul själv i år så det ligger på mig 😉 😉

Ska det ätas godis så ska det vara gjort på riktiga råvaror och inte massa färgämnen, härdade fetter m.m!


Det här är som ni förstår absolut inte lågkolhydratkost! Men för er som vill och kan äta sådant här i bland så kommer receptet här!! Tyvärr går det ju inte att göra detta riktigt bra utan socker. Ni som absolut inte äter socker, ni får blunda nu! =)
För er nya: Detta är ingen strikt LCHF blogg utan en livsstilsblogg och socker är lyxen i mitt liv som äts i små mängder och ytterst sällan.

Vit chokladfudge
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl vit sirap
1 msk honung
50 gram smör

100 gram vit choklad
Rivet skal från 1 citron
Koka grädde, socker och sirap på medelstark värme i ca 20 minuter (termometer är enklast! 120-122 grader)
Ta bort från plattan och rör ner 50 gram smör och lägg ner 100 gram vit choklad och citronskalet. Rör inte ner chokladen! Låt smälta först så spricker inte fudgen sen. När chokladen smält lite blandas allt och hälls i liten form klädd med bakpapper.
Nu ska det fixas lite här sedan måste jag ju i väg och få tag i julpynt! =) Får bli MIO, IEMS på Väla och Åhléns! Jag vill mest ha vitt och silver i min gran men barnens filthjärtan är ett måste! Och en och annan rosa glasgris 😉
När tar ni in granen?? Och hur klär ni den?
Jag älskar både disneygranar som ser ut som värsta klotterplanket men samtidigt de där stilrena som skiner i guld eller silver!

34 kommentarer
0

34 kommentarer

Frida 17 december, 2012 - 11:17

Hej! Premiär titt på din blogg!;o) Ska bli kul att följa! Jag känner mig tyvärr inte lika laddad inför julen som jag brukar. :o( Så, jag satte mig ner och skrev ner en lista på saker som jag måste ha på julafton för att det ska kännas jul. Så här blev den: Julskinka,vörtbröd,sillar,knäck,julkola,julmust,glögg,julgran,marsipanrullar i choklad,risgrynsgröt julaftonsmorgon,barnens julstrumpor,kalle anka, en lugn och mysig jul med barn och maken,lek under dagen! :o) Tack för en fin blogg!!

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 11:50

Hej! Välkommen hit!!
Men vilken härlig lista! Hoppas du fick liiiiite julkänsla nu ;))

Svara
Ann 17 december, 2012 - 09:39

Vi har också haft ett race i julgodistillverkning i helgen! Årets gran går så klart i mycket silver,vitt och så rött och äppelgrönt! Bara en vecka kvar till Dagen med stor J! Det är underbart att fira själv med sin familj, man gör som man vill heeeeeela dagen och bara myser <3

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:39

Fina Ann, så kul att du kikar in här <3
Låter som en fantastiskt vacker gran!! Och som du säger – jag ser fram emot årets jul extra mycket, feng shui i vardagsrummet och jag mår så bra här hemma just nu så vill boa in mig rejält =)) KRAM!

Svara
telefonista 17 december, 2012 - 03:59

Grönkål är ett måste på julbordet, gräddstekt, kallas nog för halländsk långkål om jag inte minns fel. Granen brukar vi ta in en vecka innan jul, så det ska vi göra idag. Vår är som en disneygran, med både gammalt pynt från min farmors tid blandat med nytt och sånt som barnen gjort. Sen måste jag avsluta med att jag tycker det är kul att du har flyttat hit, skönt att ha flera bloggar man läser på samma ställe ;o)

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:39

Tack för det, jättekul att höra! =) Mmmmmm grönkål ja!! *antecknar*

Svara
Tina 17 december, 2012 - 00:10

Hej Åse! Gillar också nya bloggen, bilden på dig är skitbra! Förutom det som andra redan radat upp vill jag ha kalvsylta med inlagda rödbetor. När jag var liten gjorde mamma egen, nu får det duga med ”hushållsylta” från affären… Som tur är gillar jag inte julgodis direkt, det är för sliskigt! Kram Tina

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:45

Tack!! =) Hmmm kalvsylta vetekatten.. hihi
Ja julgodis räcker med några få bitar! Jag njuter hellre av god mat!

Svara
Mrs Sessan 16 december, 2012 - 23:18

Hur stämningsfulla bilder som helst <3 Grattis grattis med nytt cyber krypin, detta är ju skit snyggt!! LOVE IT faktiskt
Kramar & God Jul

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 11:51

Hej vännen!! Tack så mycket! och GOD Jul på dig och lilla familjen <3

Svara
Sthlms tjej 16 december, 2012 - 22:20

Jag blundar när det gäller fudgen. Det lilla jag såg verkade smått gudomligt 😉

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:46

Men vettu, det kan vara så att det kommer upp ett lowcarb fudge recept i dag eller i morgon 😉

Svara
Erica 16 december, 2012 - 21:59

Vi tar inte in julgranen förrän den 23, men det beror mest på att det är först då våra gäster anländer och då kan jag få hjälp med barnpassning. Men det har blivit en fin liten tradition för mig och min far. Vi går ut i skogen och hugger den själva sen blir det en vådlig färd på skoter med granen i högsta hugg 😉

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 22:01

Jag dööööööör vad härligt det låter!! LYLLOS! =))

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.