Glad tredje advent!

av Åse

Hej raringar! Jag saknar era kommentarer men jag vet att en del har problem med sajten och som sagt, det jobbas stenhårt på att få allt i toppform! Ni är bäst som håller ut och jag vill också säga att jag är glad att så många är positiva kring flytten! Innehållet här kommer vara exakt detsamma och alla gamla inlägg är kvar.I dag ska julgranen in! Woooop Wooop! Julgranspyntet är framtaget men jag inser att mycket av mina glaskulor ligger i småskärvor i botten! Grrrrrr! Får hitta ett bättre sätt att förvara dem. Så jag måste nog uppdatera pyntet lite.
I går var det rena rama julafton här, julmat till lunch och det kokades fudge som jag smakade av. Galet sött men fudge ingår på min julafton! Så i går var en liten unnardag, kavring med skinka på till lunch och vit chokladfudge på kvällen =)

Vad äter ni på julbordet?? Jag vill absolut ha köttbullar, prinskorv, rödkål, skinka och grovkornig skånsk senap på min! Lax, sill och kavring med gubbsallad är också tipptopp! Jansson klarar jag mig utan faktiskt men tänkte i år göra en på rotfrukter!
Kan ni inte tipsa om det ni absolut måste ha? Som sagt vi firar jul själv i år så det ligger på mig 😉 😉

Ska det ätas godis så ska det vara gjort på riktiga råvaror och inte massa färgämnen, härdade fetter m.m!


Det här är som ni förstår absolut inte lågkolhydratkost! Men för er som vill och kan äta sådant här i bland så kommer receptet här!! Tyvärr går det ju inte att göra detta riktigt bra utan socker. Ni som absolut inte äter socker, ni får blunda nu! =)
För er nya: Detta är ingen strikt LCHF blogg utan en livsstilsblogg och socker är lyxen i mitt liv som äts i små mängder och ytterst sällan.

Vit chokladfudge
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl vit sirap
1 msk honung
50 gram smör
100 gram vit choklad
Rivet skal från 1 citron
Koka grädde, socker och sirap på medelstark värme i ca 20 minuter (termometer är enklast! 120-122 grader)
Ta bort från plattan och rör ner 50 gram smör och lägg ner 100 gram vit choklad och citronskalet. Rör inte ner chokladen! Låt smälta först så spricker inte fudgen sen. När chokladen smält lite blandas allt och hälls i liten form klädd med bakpapper.
Nu ska det fixas lite här sedan måste jag ju i väg och få tag i julpynt! =) Får bli MIO, IEMS på Väla och Åhléns! Jag vill mest ha vitt och silver i min gran men barnens filthjärtan är ett måste! Och en och annan rosa glasgris 😉
När tar ni in granen?? Och hur klär ni den?
Jag älskar både disneygranar som ser ut som värsta klotterplanket men samtidigt de där stilrena som skiner i guld eller silver!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Frida 17 december, 2012 - 11:17

Hej! Premiär titt på din blogg!;o) Ska bli kul att följa! Jag känner mig tyvärr inte lika laddad inför julen som jag brukar. :o( Så, jag satte mig ner och skrev ner en lista på saker som jag måste ha på julafton för att det ska kännas jul. Så här blev den: Julskinka,vörtbröd,sillar,knäck,julkola,julmust,glögg,julgran,marsipanrullar i choklad,risgrynsgröt julaftonsmorgon,barnens julstrumpor,kalle anka, en lugn och mysig jul med barn och maken,lek under dagen! :o) Tack för en fin blogg!!

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 11:50

Hej! Välkommen hit!!
Men vilken härlig lista! Hoppas du fick liiiiite julkänsla nu ;))

Svara
Ann 17 december, 2012 - 09:39

Vi har också haft ett race i julgodistillverkning i helgen! Årets gran går så klart i mycket silver,vitt och så rött och äppelgrönt! Bara en vecka kvar till Dagen med stor J! Det är underbart att fira själv med sin familj, man gör som man vill heeeeeela dagen och bara myser <3

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:39

Fina Ann, så kul att du kikar in här <3
Låter som en fantastiskt vacker gran!! Och som du säger – jag ser fram emot årets jul extra mycket, feng shui i vardagsrummet och jag mår så bra här hemma just nu så vill boa in mig rejält =)) KRAM!

Svara
telefonista 17 december, 2012 - 03:59

Grönkål är ett måste på julbordet, gräddstekt, kallas nog för halländsk långkål om jag inte minns fel. Granen brukar vi ta in en vecka innan jul, så det ska vi göra idag. Vår är som en disneygran, med både gammalt pynt från min farmors tid blandat med nytt och sånt som barnen gjort. Sen måste jag avsluta med att jag tycker det är kul att du har flyttat hit, skönt att ha flera bloggar man läser på samma ställe ;o)

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:39

Tack för det, jättekul att höra! =) Mmmmmm grönkål ja!! *antecknar*

Svara
Tina 17 december, 2012 - 00:10

Hej Åse! Gillar också nya bloggen, bilden på dig är skitbra! Förutom det som andra redan radat upp vill jag ha kalvsylta med inlagda rödbetor. När jag var liten gjorde mamma egen, nu får det duga med ”hushållsylta” från affären… Som tur är gillar jag inte julgodis direkt, det är för sliskigt! Kram Tina

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:45

Tack!! =) Hmmm kalvsylta vetekatten.. hihi
Ja julgodis räcker med några få bitar! Jag njuter hellre av god mat!

Svara
Mrs Sessan 16 december, 2012 - 23:18

Hur stämningsfulla bilder som helst <3 Grattis grattis med nytt cyber krypin, detta är ju skit snyggt!! LOVE IT faktiskt
Kramar & God Jul

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 11:51

Hej vännen!! Tack så mycket! och GOD Jul på dig och lilla familjen <3

Svara
Sthlms tjej 16 december, 2012 - 22:20

Jag blundar när det gäller fudgen. Det lilla jag såg verkade smått gudomligt 😉

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:46

Men vettu, det kan vara så att det kommer upp ett lowcarb fudge recept i dag eller i morgon 😉

Svara
Erica 16 december, 2012 - 21:59

Vi tar inte in julgranen förrän den 23, men det beror mest på att det är först då våra gäster anländer och då kan jag få hjälp med barnpassning. Men det har blivit en fin liten tradition för mig och min far. Vi går ut i skogen och hugger den själva sen blir det en vådlig färd på skoter med granen i högsta hugg 😉

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 22:01

Jag dööööööör vad härligt det låter!! LYLLOS! =))

Svara
Pernilla G 16 december, 2012 - 21:54

Gillar utseendet på din nya blogg också! Kul med flera bra bloggar på samma ställe! Lite problem med att få ett lösenord, men nu är det löst.
Ägghalvor med majonäs, lax och vörtbröd är smaskens på julbordet!

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:47

Skönt det fungerar! Det kommer bli lättare sedan! =) Mmmmmm ägg i alla former är ju ett måste!

Svara
pilotfrun1 16 december, 2012 - 21:44

Vår gran har redan varit inne några dagar och här hemma har vi i år pyntat efter devisen more is more. Så blir det när de små hjärtanen får fria händer ❤

Svara
Erika B 16 december, 2012 - 20:49

Jag gillar blandningen på julbordet men anjovisrullen bara måste finnas där, den är jag uppvuxen med. Originalet innehåller vetemjöl men jag har gjort om det så att det passar mig:
http://vardagfest.blogspot.se/2012/03/anjovisrulle-lchf.html
Granen tar vi in kanske på lördag eller söndag. Vi klar den i röda kulor och glitter. När jag var liten hade vi alltid föda trä- och tygdekorationer i granen och jag drömde alltid om en gran med glitter och kulor… nu har jag det. 🙂
Jag kommer att äta saker i jul som jag normalt sett under året inte äter. Vanligt jansson, lussekatter och en och annan skumtomte kommer jag nog att äta. Däremot ska jag försöka att inte äta för mycket av det för min mage mår bättre av lågkolhydratskosten.
Kram Erika

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:50

Ja det är ju det som är bra med lågkolhydratkosten att när man väl äter annat så behövs inte mkt för att man ska vara nöjd (om magen fixar det!)
Ansjovisrullen låter spännande! Ska kika in! KRAM!

Svara
Via 16 december, 2012 - 19:19

Jag vill ha lite grönt på bordet. Här kommer en kall och en varm:
En sallad på Romansallad, grönmögelost, rostad mandel och (i år tunna, tunna) skivor av påron. Dressing blir en balsam och (lite honung) honungssirap. Gott till skinkan 🙂
Gillar också färska lätttkokta brysselkål, sen stekta i smör med rostad mandel och mycket hackad bladpersilja.

Svara
Åse 56kilo 17 december, 2012 - 10:52

Låter precis som ett salladsrecept som jag har gjort och kommer i Fontanas salladsbroschyr =)) Visst är det gott!! (ädelost/päron) och brysselkål: YUMMIE!! =)

Svara
Katarina HJ 16 december, 2012 - 18:40

Sillen är jätteviktig! Och så den gravade laxen. Mycket omega 3 på julbordet blir det 🙂 Ett kokt ägg med lite majonnäs och räkor blir gott till.

Svara
evachristina 16 december, 2012 - 18:06

Hej! Jag skulle ville fråga dig om en sak vad det gäller LCHF. Är jag för dåligt insatt i denna livsstil,när jag tror att man ska äta massor av feta saker. För eftersom jag inte gillar t.ex bea o andra feta såser, ej heller dipp utan håller mig till lättprodukter. En del säger då till mig att det är inget för mig då. Jag har aldrig varit så kraftig som jag är nu,inte ens närjag varit gravid, Skulle behöva gå ner minst 10 kg, MEN har medicin för högt kolesterol + högt blodtryck. Äter även blodförtunnande.Har jag förutfattade meningar om LCHF? Tror du jag kan gå ner i vikt om jag börjar? Bröd, pasta, potatis, använder jag sällan. Tacksam för svar! Välkommen hit till denna fina sajten!

Svara
busmimmsan 16 december, 2012 - 17:46

På mitt julbord måste det finnas en omelett med svamp- eller räkstuning och en Janssons men med gravad lax istället. Man gör precis som en vanlig Jansson men byter då ut anjovisen mot tunna skivor av gravad lax. mmmm gott.
Kram till dig

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 17:50

Vilken bra idé!! Den knycker jag!! Ger inte mkt för ansjovis :)) kram!

Svara
helma 16 december, 2012 - 15:20

Ha, ha vilken söt gris! Här tas ingen julgran in förrän tidigast ett par dagar före julafton, men vi har i alla fall varit och huggit den nu. Den får stå i matkällaren och tina upp.
Skinka, prinskorv, köttbullar, jansson, ägg med majonäs och räkor/rom, rökt/gravad lax och rödbetssallad är våra måsten. Jag är också lchf:are men till jul äter jag lite jansson och risgrynsgröt (älskar det). Kan tyvärr inte alls äta mjöl längre för då får jag hemskt ont i magen. Det är lite synd, men jag bakar lchf-knäcke och nötbröd i stället.
Kommer säkert att slinka ner en och annan chokladbit också under julen.:-)

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 16:14

Det där är lite synd att man äter det för sällan för att klara det (jag låg med magont i natt!) men samtidigt så vet man ju att kroppen reagerar för att det inte är bra! :))

Svara
Jenjo 16 december, 2012 - 15:10

Mina absoluta måsten är lax (i alla möjliga varianter), hemmagjorda köttbullar, prinskorv, rökt korv och Jansson. Just Jansson har jag detta år tänkt göra på rättika som jag läste någon hade provat. Det blir spännande att se hur det går… 🙂
Trevlig 3:e advent till dig med!
Kramis!

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 17:52

Den blir toppengod!! :)) kraaaam

Svara
Marguerite 16 december, 2012 - 14:43

Hej Åse,
Ville bara fråga dig, går det inte att byta ut det vanliga sockret till ICA:s Sukrin i stället? Ska man i så fall ta lika mycket som det socker du har i ditt recept?

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 15:07

Hej! Det kommer inte stelna tyvärr och sedan måste även sirapen bort.
Men jag ska laborera fram ett recept som kanske blir bra!!

Svara
Anette G 16 december, 2012 - 15:16

Vad bra att allt följer med från din gamla blogg! Glöm inte bort din perfekta utskriftsfunktion. Den saknas på de flestas bloggar. Tycker den är superbra!

Svara
Åse 56kilo 16 december, 2012 - 17:52

Jag kan tyvärr inte lägga till sånt här, men det finns en utskriftfunktion här nedan, vet inte hur den fungerar dock!

Svara
Maud 16 december, 2012 - 17:56

Kikar in mellan julstöket. På julbordet måste det absolut finnas lax av olika slag, skinka, olika sillar, tomatströmming, inlagd stekströmming, köttbullar, rödbetssallad, waldorfsallad….
Janssons skippar vi i år, brukar oftast bli för mycket, så den kör vi mellandagarna istället 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.