Hej hej på er!
Vi har precis kommit hem från Båstad dit vi kom igår för att titta på Diggiloo – hade en grymt trevlig gårdag (och natt) men får berätta mer om det senare!
Hörrni! I förrgår gjorde jag något sååå gott! Kommer bli en favvis här!
Perfekt tillbehör till en god köttbit eller fågel eller som här, med fisk! Eftersom det mesta av sötpotatisen gröps ut så blir det inte mycket kolhydrater för er som äter lågkolhydratkost, vill ni vara säkra på mängden kan man ju väga potatisen efter man gröpt ur (18 kh per 100 g)
Sötpotatis är inte en potatis utan en rotknöl från en ört.
Sötpotatisen innehåller 400% av Vitamin A behovet, innehåller mer Vitamin C än potatis och har något färre kolhydrater och energi än potatis.
Dock anser jag att även potatis är en ok kolhydratkälla för oss som tåler mer kolhydrater eller har behov av det!
I denna rätten har jag bakat sötpotatisen i ca 45 minuter (220 g) och sedan gröpt ut det mesta av innehållet, innehållet gör jag sedan mos av (mjölk/grädde och smör + kryddor)
Efter urgröpningen så penslar jag insidan och utsidan med lite olivolja och bakade i ca 10 minuter till.
Efter det så fyller jag skalen först med riven ost + knaprigt stekt bacon och lade i en liten klick sötpotatismos (blir lika gott utan!), sedan ett lager till med ost + bacon och avslutar med att knäcka ett ägg i! Lite salt och peppar och klippt bladpersilja + ost ovanpå.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter!
Sötpotatismoset kan serveras till barnen t.ex. =)
MUUUUUUUUUMS!!! Prova detta hörrni!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
Hej ska testa det här för första gången bakade du potatisen som den är ? Hade du på folie ??
Bakat som den är, ingen folie.
Så otroligt gott! Sommarens bästa tror jag 🙂 Tack för inspirationen
Tror du menar tillbehör, inte substitut (ersättning) 🙂
Sant! :))
Äter man skalet på sötpotatisen?
Låter jättesmarrigt!!
Måste prova direkt 🙂
Vilka grader hade du på ugnen?
220 (står i inlägget) =)