I morgon ska jag vara med i Aftonbladet!! Spring och köp!! đ
I gÄr kvÀll Ät vi nÄgot ofantligt gott! Receptet kommer ursprungligen frÄn Anna Skipper!
SĂ„ gott!!
Skriv ut

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater
- Portioner: 4
Ingredienser
1 paket KronfÄgel kycklinglÄrfiéer
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 kruka basilika, bladen
1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)
Torkad dragon / torkad timjan
salt, peppar
1 citron, saften
olivolja
1 schalottenlök
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
GrÀdde
Instruktioner
Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. LÀgg nÄgra strimlade soltorkade tomater i kycklingen, nÄgra blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fÀst med tandpetare, lÀgg skarven uppÄt i en form.
Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon. Pressa en citron ovanpÄ, ringla olivolja ovanpÄ (var inte blygsam) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpÄ.
SÀtt in i ugn pÄ 200 gr. LÄt stÄ i ca 20 minuter. Blir det vÀtska av kycklingen sÄ ös nÄgra gÄnger under tiden. HÀll ev pÄ lite vitt vin.
Ta ut formen och lyft ur kycklingen. Vispa ner juicen frÄn kycklingen i en panna med lite mer vitt vin, en klick dijonsenap och en skvÀtt grÀdde. LÄt koka upp. HÀll över kycklingen i formen och sÀtt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter.
Notering
Serveras med en sallad gjord pÄ mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinÀger och hyvlad parmesan.
Jag serverade Àven ett gott vitt vin med mycket syra som passade till de fetare sÄsen, Mad House.
Vill du ha mer inspiration och tips pÄ goda 56kilo recept varje dag?
Gilla dÄ 56kilos sida pÄ facebook sÄ fÄr du dagligen massor med mattips frÄn mitt arkiv i ditt flöde.
30 kommentarer
SÄg mkt gott ut!!
Detta gÄr vÀl att göra med fisk istÀllet för kyckling?
Jag har tĂ€nkt pĂ„ detta med att anamma lite av detta sĂ€tt att Ă€ta… men hur kan det gĂ„ nĂ€r jag Ă€r vegetarian? Enda jag kan Ă€ta Ă€r fisk och skaldjur… kan ju bli lite enformig kanske men… Ă€r det bara byta ut kylling, kött mot fisk dĂ„ tro?
Tack! đ
SÄg att du fÄtt svar pÄ dina frÄgor =))
Hej đ Menar du mig? FrĂ„gar lite försynt var de svaren Ă€n? Eller Ă€r jag blind? đ
Kram! đ
đ du hade lĂ€nkat till Annas artikel om vegetarian och LCHF, dĂ€r fick du ju svaren.
Haha jaa ag sĂ„g det sen.. snacka om yr i nattmössan đ
Hej.
Jag bara mÄste fÄ berömma valet av brödrost. Har sjÀlv nÀsta allt i samma modell.
Hej! Ăr Tapiokamjöl LCHF vĂ€nligt? Tacksam för svar đ
KÀnner inte till tapiokamjöl tvÀrr men misstÀnker att det Àr 100% stÀrkelse.
HÀrlig lördags lÀsning tillsammans med en go frukost. Sen tjejmys hela helgen, kanon helg om du frÄgar mig, kram
LĂ„ter ju hur gott som helst. Detta recept ska jag prova. HĂ„ller som bĂ€st pĂ„ att förbereda mat inför en skidvecka och jag lĂ€ste ditt recept huskplĂ€ttar, dĂ€r ingĂ„r det kokosfett. Det Ă€r vĂ€l inte det kokosfettet som man gör ischoklad av va? Det som Ă€r silvrigt som man köper i vilken butik som helst? Ăggmuffins lĂ„ter gott, det Ă€r ju ett alternativ till pizzabullar! Tack för att du delar med dig av alla goda recept.
Nej! Det Àr hÀrdat fett, det ska vara ekologiskt kokosfett/olja.
Kung markatta har en som ofta finns i vanliga mataffĂ€rer đ
Ska köpa tidningen innan jobbet och lĂ€sa med en kopp kaffe. Gjorde ris ala maltan hĂ€rifrĂ„n igĂ„r. Alltid en hitt! Syrran sa (Ă€ter lchf och gĂ„tt ner 13kg) fĂ„r jag verkligen Ă€ta det hĂ€r??? đ
Grattis till att du Àr med i tidningen
Kram Jenny
Hihi visst Àr den god!! :))
Men herregud, letar som en tok!
Ăr det vanliga Aftonbladet? Hittar inte…..
Hej! Jag har ibte hunnit köpa AB Àn men journalisten trodde det skulle vara med i dag. Men det kanske det inte Àr? Ett uppslag i nÄgon del som heter Köket eller dylikt.
Vilken god middag!! đ
Trevlig helg.
HĂ€r blev det ”lat-mat” efter jobbet – grillad kyckling och en stooor sallad! inte helt fel det heller, och det gĂ„r definitivt hem hos kidsen. Men rulladerna ska jag definitivt testa nĂ„n dag – Ă€lskar soltorkade tomater tillsammans med kyckling, passar perfekt ihop. NĂ€, nu blir det till att mysa in helgen – soffan, teet och en tjock filt, och sĂ„ nĂ„n blaska att blĂ€ddra i.
Kram pÄ dig, fina du!
Ă saS
Tack för fiskrecept, det kan behövas nya varianter. đ Ha en trevlig fredagkvĂ€ll.
HallÄ, fining.
Det lÄter fantastiskt gott, blir att pröva till mello i morg.
Vart har du köpt dina gerberaformar? đ
Gottis!! och vilka mysiga jeans!! var hittar man sĂ„na?? kanske vore nĂ„t för mig att börja med för att vĂ€nja mig vid jeans igen đ
puss
H&M! Supersköna med mudd nere. Pussis
MUMS!
Jag brukar göra receptet som erik lallerstedt har pÄ guldfÄgels paket, mumma!
Ha en fin helg fina du!
à h det receptet har jag ocksÄ funderat pÄ!!
Men vad Àr oddsen! Jag har tinat kycklinglÄrfileer och ska ha gÀster ikvÀll och funderade just pÄ vad jag skulle ha för recept, Bingo!
Trevlig helg!
Wohooo! Smaklig spis!! :))
Snygg Blus förstÄs;)
Haha! Ja jag tĂ€nkte ”Ă€r det jag som Ă€r lusen?” đ đ
Ja den mÄste jag ju köpa=) Snygg lus och mumsig mat! Trevli helg pÄ dig, kraaam!
Det blir perfekt nu till helgen!!! Ălskar din blus…!!!