Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken

Hej torsdag!
Hoppas ni alla mår bra! Jag sitter och trycker på kontoret medkvitton och papper på hela golvet – vad det tar emot att sitta med bokföring, men när jag väl är igång med det så älskar jag det! Det kanske man inte tror men jag är väldigt noga med kvitton, papper och att ha kontroll på ekonomin.
Annars är jag inte så himla noggrann och är ju en hyfsat rastlös själ som är överallt occh ingenstans! jag kan ha tio bollar igång samidigt även fysiskt och börja lite här och lite där hahah!

Cheesy Hallmark film på paddan (brukar kolla på Primevideo) som håller mig sällskap.
Detta receptet nedan tänkte jag nog försöka mig på i nya Crockpoten med tryckkokarfunktionen! (Jag har den HÄR)

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fyllda kycklingrullader med parmesanost och soltorkade tomater


  • Författare: Anna Skipper
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 paket Kronfågel kycklinglårfiéer
1 ask soltorkade tomater i olja, grovt hackade
1 kruka basilika, bladen
1 bit Parmigiano Reggiano (eller annan liknande parmesan)
Torkad dragon / torkad timjan
salt, peppar
1 citron, saften
olivolja
1 schalottenlök
Vitt vin
Citron, saften av
Fransk senap
Grädde


Instruktioner

Finputsa kycklingarna och banka ut dem lite. Lägg några strimlade soltorkade tomater i kycklingen, några blad basilika och en bit parmesanost. Rulla ihop och fäst med tandpetare, lägg skarven uppåt i en form.
Salta, peppra och krydda rikligt med timjan och dragon. Pressa en citron ovanpå, ringla olivolja ovanpå (var inte blygsam) och strö 1-2 finhackad schalottenlökar ovanpå.
Sätt in i ugn på 200 gr. Låt stå i ca 20 minuter. Blir det vätska av kycklingen så ös några gånger under tiden. Häll ev på lite vitt vin.
Ta ut formen och lyft ur kycklingen. Vispa ner juicen från kycklingen i en panna med lite mer vitt vin, en klick dijonsenap och en skvätt grädde. Låt koka upp. Häll över kycklingen i formen och sätt in i ugnen igen i ytterligare 10 minuter.

Noteringar

Serveras med en sallad gjord på mörkgröna bladgrönsaker, pinjenötter, olivolja, vit balsamvinäger och hyvlad parmesan.
Jag serverade även ett gott vitt vin med mycket syra som passade till de fetare såsen, Mad House.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

3 kommentarer

Anna Wallén 27 oktober, 2022 - 19:44

Hej, låter mycket gott. Det ska jag prova. Blir nyfiken på vilken crocpot som har tryckkokarfunktion?

Tack för jättehärlig blogg med så härliga recept. Lagade nyligen en höstgryta som du skrivit om som var så god och uppskattad!

Svara
Åse 28 oktober, 2022 - 09:41

Hej! Du hittar det i ett av mina senaste inlägg, har visat den där =)
Ska strax lägga upp nytt inlägg där jag använd den! KRAM och tack för att du uppskattar bloggen!

Svara
ÅsaS 27 oktober, 2022 - 10:27

Här är en till som sitter med papper, räkningar och mail som ska sorteras och besvaras. Tycker inte om det, men såå skönt när det väl är gjort! Älskar att sortera och organisera, men har svårt att slänga (och det gäller ALLT!! till min och familjens stora förtret..) Har en bild i huvudet på HUR jag vill ha det, men vägen dit är lång och krokig.. Tids nog är jag väl där..
Nä, nu är det dags att dra till jobbet!
Kram och ha det gott! 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!