Carbonara med grädde

av Åse

Hej vänner!

Hoppas ni har en skön söndag! Jag sträckkollar Vera men ska strax börja fixa lite här, har ett jobb at fota och sedan kommer Marie och äter med mig och vi ska bada lite bubbelbad där ute 🥰

För några dagar sedan ville Juni ha Carbonara till middag så jag svängde ihop en. Det är ju så enkelt men gott!
Så här kommer receptet till er!

Noel ville ha lite mer protein så jag gjorde kycklingfilé i Airfryern (förvärmd Airfryer och sedan 180 gr i 20 min – låt vila i 5 minuter i bakplåtspapper)

Så här gjorde jag!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Carbonara med grädde


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner pasta, gärna papardelle
150 g pancetta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm svartpeppar
1  dl vispgrädde
3 äggulor
1,5 dl riven parmesan


Instruktioner

Tärna panetten eller använd färdigpackad.
Hacka lök och vitlök stek dem glansiga i olja i några minuter på låg värme.
Lägg upp på fat under tiden. Stek pancettan knaprig och rör sedan ner löken och grädden. Peppra lite.
Koka pastan al denne och spara lite av pastavattnet.
Vispa ihop äggulor och parmesan. Blanda ner pastan och äggsmeten. Rör ner lite pastavatten så allt blir krämigt.
Servera i pastatallrik och toppa med lite nymalen svartpeppar och lite extra parmesan.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Jenny 6 mars, 2024 - 16:24

Jag är kanske knepig för jag tycker att det är lite krångligt att göra carbonara. Många säger ju att det är det lättaste som finns men jag tycker att det blir kallt när man häller i ägget och det blir lite halvrått. Jag har aldrig lyckats bra med det. Men jag tycker carbonara är gott så det ska bli intressant att testa detta receptet. Hoppet står till detta! Tack för receptet!

Svara
Åse 6 mars, 2024 - 16:28

Håller faktiskt fullständigt med men detta recept är väldigt enkelt! Jag tror att du fixar detta galant heja!

Svara
Malin E 3 mars, 2024 - 14:50

Mums med carbonara 🥰🥰
Denna söndag packar vi för fullt inför vårt Spanien äventyr 🙏

Ha det fint

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.