Frukostfrallor / rutor

12 oktober, 2011

I dag har jag bakat igen, min äldsta dotter vill vara lite striktare ett tag bl.a för sin mages skull så då är det viktigt att det finns brödsubstitut för henne.
Detta receptet är från Anna Halléns bok LCHF för kvinnor och är Birgitta Höglunds recept från början. Det är samma recept som jag använde här, fast då tredubblade jag det och gjorde formbröd. I dag bredde jag ut det på bakplåt till en rektangel och skar sedan i rutor, enklast så och jag gillar när jag får lite mer yta på mitt bröd så det får plats med pålägg ( i stället för små bullar där allt trillar av). Min dotter är inte sååå förtjust i ostsmaken i många av mina LCHF brödrecept så det ska bli spännande att se vad hon säger när hon kommer hem från skolan! Jag tycker detta receptet är en av de godaste brödrecepten i LCHF format som finns! Saftigt och gott. Jag strödde solrosfrön och lite pumpafrön ovanpå, men det är valfritt.

8 rutor á 149 kcal och 1 gr kolhydrat.

1,5 dl mald mandel eller mandelmöl
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk minosel mineralsalt (falksalt)


2 st ekologiska ägg
2 msk smält ekologiskt kokosfett (jag använde kung markattas)
1 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 200 g och rör ihop alla torra ingredienser, lägg sedan i ägg och creme fraiche och rör runt, avsluta med det smält kokosfettet.
Smeta ut på bakplåt med bakpapper. Min rektangel blev 16 x 23 cm.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

 
 

63 kommentarer
0

63 kommentarer

Lotta 4 oktober, 2017 - 11:45

Jag har ätit lchf sen januari och inte hittat ett bröd som smakat bröd men gjorde detta nu och åt som frunch efter min fasta och omg det var det godaste bröd jag ätit sen jag startade med lchf kommer göra detta fler gånger. Tusen tack 🙂

Mvh / Lotta

Svara
En kärleksfull dag | sandraochmaria 14 februari, 2014 - 21:32

[…] bjöd hem J till mig för första gången för att fira hans födelsedag. Jag bakade därför ett lchf-bröd idag som vi nu ikväll använde till kvällens […]

Svara
Malin T 3 februari, 2013 - 16:18

Måste bara tipsa om att dessa frukostrutor blir ännu bättre om man byter hälften av madelmjölet till kruskakli! Lite luftigare och ”grövre” känsla. Älskar att det känns som bröd och att de är så snabba att göra!

Svara
Åse 3 februari, 2013 - 18:01

Tack för tipset! Kruskakli är toppe som du säger, har börjat blanda ut mandelmjöl eller kokosnötmjöl med det jag också.

Svara
Miss effektivitet | sandramaria 21 november, 2012 - 13:08

[…] mycket att skryta med tyvärr. Väl hemma blev det frukost och brödbak. Passade på att baka samma bröd som jag gjorde till Js födelsedag. Riktigt gott! Efter det var det bara att skynda ner till stan […]

Svara
Happy B-day | sandramaria 17 november, 2012 - 22:47

[…] är i stort behov av en ny 🙂 Sedan på kvällen gjorde jag en favorit i repris och bakade ett gott lchfbröd och gjorde räkmackor. Då passade jag även på att ge honom två biljetter till Glenn Hysén som […]

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.