Fröiga Frukostbullar (LCHF, Glutenfritt)

av Åse

Hej på er!
Jag är helt däckad i dag, fick boka av min PT timme med Therese. Har inte var och varannan ont i halsen just nu? Vi har haft förkylning och halsont i familjen i veckor och jag har klarat mig men i går kväll började jag känna det i halsen och det är ju inte konstigt – rest mycket och träffat många olika människor.
Nåja jag släpade mig upp ur soffan och bestämde mig för att baka lite bullar och lite nya chiaknäcken (receptet finns i Ät & Njut men kommer på bloggen också)
Jag använde mitt ”Fantastiska Frallor” som grundrecept och så tweakade jag lite eftersom jag ville ha i mer frön och nötter.
Resultatet blev grymt bra! MUMS!
Per bulle: 238 kcal, 8 g protein, 20 g fett, 3 g kolhydrater
09022015-012A6225


09022015-012A6229
09022015-012A6231

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fröiga Frukostbullar Glutenfria


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl keso
  • 0,5 dl smält kokosfett (eller annat fett)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl hett vatten
  • 1 tsk havssalt
  • sesamfrön + uppvispat ägg

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt, keso och det smälta fettet.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Häll på det heta vattnet. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 gr.ader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och seamfrön.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. (Givetvis generellt så håll uppsikt över dem så de inte bränns)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

53 kommentarer

Helena 4 september, 2021 - 23:54

Hej! Går det bra ut keso mot något? Grädde kanske? Vill inte ha keso eller ost i pga kräsenhet 🙈😊

Svara
Åse 6 september, 2021 - 09:54

Det kan du absolut, prova med kvarg! =)

Svara
Helena 8 september, 2021 - 13:28

Hej och tack snälla för svar! Jag äter inte kvarg heller, för mig är det samma som keso, kan tyvärr bara inte med det. Men skulle det funka med filmjölk? Eller grädde? Förlåt om jag är besvärlig…..

Svara
Åse 9 september, 2021 - 08:41

Du kan ta vanlig grekisk yoghurt tex

Svara
Helena 9 september, 2021 - 10:00

Ok, ja det funkar! Får jag fråga vad det är man vill åt med denna ingrediens i receptet? Är det fettet eller?

Åse 9 september, 2021 - 10:11

För att höja proteinmängden och för konsistensen

Anna 17 juli, 2017 - 21:37

Tål tyvärr inte solrosfrön Kan jag byta ut dom mot nötter? Eller typ sesamfrön?

Svara
Maria Englund 14 april, 2017 - 08:28

Hur går dessa att frysa? Vore skönt att ladda frysen en gång i månaden och sen bara ta fram 😃

Svara
Åse 14 april, 2017 - 08:38

Hur bra som helst! :))

Svara
Evelina 21 november, 2016 - 11:47

Varför blir alla mina lchf bullar ofärdiga i mitten alltid? När jag bakar bröd blir det aldrig så. Fruktansvärt tråkigt att stå å baka efter ett recept och så blir det inte bra iaf.

Svara
Åse 21 november, 2016 - 11:48

Ingen aning! Aldrig hänt fö mig! Du får prova att ha dem inne längre!

Svara
Åse 21 november, 2016 - 11:48

Ingen aning! Aldrig hänt mig! Du får prova att ha dem inne längre!

Svara
Anders 24 oktober, 2016 - 14:59

Hej,
”Svensk” yoghurt eller fetare matlagningsyoghurt typ grekisk/turkisk … ?
Tack!
/Anders

Svara
Åse 24 oktober, 2016 - 15:13

Hej! Fet som 10%!:))

Svara
Anders 24 oktober, 2016 - 15:53

Stort tack, Åse,
Jag ger mig på’t imorrn – spännande!
Mvh,
Anders

Svara
Åse 24 oktober, 2016 - 17:42

Lycka till! =)) Berätta vad du tyckte sen.

Svara
Anders 25 oktober, 2016 - 16:06

Hej Åse,
Absolut – riktigt goda! Perfekt med kalkonsalami på, bl.a.
Måste jobba på formen bara – de blev lite platta den här första gången. (Hade en niompnaders på armen också …) Ska pröva att byta ut kokosfett till vanligt smör, då jag tycker att allt har en tendens att smaka kokos nu. Men det är ju jag … 🙂
Tack och mvh,
Anders

Elin 25 mars, 2015 - 20:31

Hej Åse!
Tack för fantastiskt inspiration!
Jag undrar om man måste ha mandelmjöl till detta recept eller kan jag byta ut det mot soja mjöl?
Tack på förhand!
Mvh: Elin johansson

Svara
Åse 25 mars, 2015 - 21:12

Nej det går inte att byta rakt av och sojamjöl är inget jag personligen rekommenderar..

Svara
Anna 14 februari, 2015 - 13:46

Tittar in här då och då och idag hittade jag det här receptet

Svara
Emma Hjalmarsson 14 februari, 2015 - 08:37

Hej! Har idag bakat frukostbullarna som är med i din bok och min dotter älskar dem!

Svara
erica 11 februari, 2015 - 17:58

Använder du varmluft när du bakar? Tycker alltid mina bröd sjunker ihop ?

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 17:59

Då står det i recepten!

Svara
erica 11 februari, 2015 - 18:05

Okej! Kan du ha ngn aning om varför mina sjunker?

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 18:07

Nej det kan bero på så många olika saker dessvärre. Alla bröd sjunker ju ihop ngt när de kommer ut.

Svara
Henny 10 februari, 2015 - 22:24

Går det bra att byta ut pofibret mot fiberhusk? Eller finns det något annat man kan byta pofibret mot, har inte det hemma.

Svara
Åse 11 februari, 2015 - 09:45

Nej tyvärr, pofiber är pofiber.

Svara
Anita Ekros 10 februari, 2015 - 12:34

Gjorde laddning av kesobröd o ostbröd i söndags, bara att plocka fram 🙂 Dessa ska jag oxå testa, ser goda ut!

Svara
Johan Karlsson 10 februari, 2015 - 12:20

Annia

Svara
Camilla p-a 10 februari, 2015 - 10:48

Tips på enkla bullar, utan krusseduller, som jag kan locka barnen att äta? Så likt vitt bröd som möjligt? 😉

Svara
Linda 9 februari, 2015 - 22:24

Frallorna måste testas de ser underbara ut! Men.. De innehåller hasselnötter som jag inte tål, vad tycker du att jag ska ersätta med för bästa resultat? Tack för en toppen blogg!

Svara
Åse 10 februari, 2015 - 08:41

Hej i inlägget skrev jag just om detta med allergier, tåler du inte hasselnötter byt till en annan nöt! Paranötter?

Svara
Cecilia Reinholdsson 9 februari, 2015 - 19:15

Mmmm…. Dem ska jag göra till helgen

Svara
Annika Rasmusson 9 februari, 2015 - 18:27

Ska prövas 🙂

Svara
Susanne Larsson 9 februari, 2015 - 17:37

Min gubbe ska (efter att jag pratat om det i 1 års tid) börja m lchf m mig. Hans största argument mot har varit pasta o potatis. Men det senaste frågetecknet/oron är hårdbröd

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 9 februari, 2015 - 19:58

Fröknäcken är ju enkla att göra

Svara
LindaD 9 februari, 2015 - 17:37

Hej bästa Åse!
Hoppas att du kryar på dig snabbt 🙂
En liten fråga, 🙂
När man ska ha i hett vatten i endel recept, vad fyller det för funktion i jämförelse med de recept där man inte har hett vatten? Gör det så att degen snabbare blir ”jäst” ?
Stor kram från Linda

Svara
Åse 10 februari, 2015 - 08:47

Hette vatten ktiverar jäst och hjälper till att mjuka upp glutentrådarna (har jag hört) men i detta fallet så tycker jag bara att hett vatten binder ihop bra och gör degen enklare att arbeta med =)

Svara
LindaD 10 februari, 2015 - 09:05

Aha oki. Tack för svar =)
Ska prova dessa. ÄLSKAR dina recept !

Svara
Therees Velin 9 februari, 2015 - 15:49

Moa Velin

Svara
Moa Velin 9 februari, 2015 - 16:19

Dem såg goda ut

Svara
Helena Nilsson 9 februari, 2015 - 14:55

Jennie Nilsson – dessa kanske du skulle testa? 🙂

Svara
Anchi 9 februari, 2015 - 15:49

Detta receptet är det bästa! Dom går att smaksätta med det mesta. Köpte mig en kitchenaid och det är nog hemligheten…att vispa äggen lääänge…fluffiga och goda frallor.
Krya på dig nu, tråkigt att inte känna sig 100 och att skippa träning….Kram

Svara
Yvonne Stjärnkvist Ed 9 februari, 2015 - 14:02

Jag ska prova dessa bullar idag. Är verkligen sugen på att baka gott bröd!

Svara
Sani-Seija Lekander 9 februari, 2015 - 13:53

Dom ska jag testa och baka.

Svara
Caroline 9 februari, 2015 - 14:48

Hej!
Bröden ser Supergoda ut! En fråga, tycker du man kan äta dessa även när man vill gå ner i vikt?
Kram C

Svara
Åse 9 februari, 2015 - 16:05

Ja det är ju den sammanlagda energin som avgör om du går upp eller ner i vikt och eftersom dessa är låga i kolhydrater så passar de in i en lågkolhydratlivsstil.

Svara
Anna 9 februari, 2015 - 21:52

Men när du talar om den ”sammanlagda energin” som krävs för viktminskning, menar du då kaloriräkning à la Viktväktarna? Många LC-förespråkare säger ju att mättnaden kommer automatiskt när du drar ned på kh och ökar fettmängden, och då behövs ingen kaloriräkning…du håller med andra ord inte med, utan det är kcal-räkning som gäller även vid lc-kost?

Svara
Åse 9 februari, 2015 - 21:58

Fett mättar bra och eftersom man tar bort stor mängd aptitstimulerande kolhydrater så är det vanligt att man äter mindre utan att behöva räkna. Men energiregeln gäller för ALLA kosthållningar (det är inte samma som kaloriräkning). Har man bantat mycket är risken stor att de aptitreglerande hormonerna leptin och ghrelin inte fungerar som de ska och även belöningscentrat brukar vara i obalans därför är det en hel del på LCHF som inte får de resultat de vill ha, de äter helt enkelt för mycket energi, därför finns det inget som man kan äta ”fritt” av bara för att det är lågkolhydrat, det ÄR den sammanlagda energin + effekten på hormonerna som styr fettlagringen alt fettoxidationen.

Svara
Camilla p-a 10 februari, 2015 - 10:44

Ah, ljuset går upp! 😉 tack för den infon. 😀

Peter 9 februari, 2015 - 13:56

Vad använder du för program för att beräkna näringsvärdet i dina recept?

Svara
Åse 9 februari, 2015 - 13:58

Lifesum eller Kostbevakningen.se

Svara
Leif Fröjd 9 februari, 2015 - 12:55

Hur hinner oxh orkat du få ihop livspusslet?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.