Fritatta med parma och feta

15 april, 2011

I dag googlade jag omkring på en massa fritatta recept och komponerade min egen version. Fritatta är ju verkligen en perfekt LCHF måltid! Man kan servera den både varm och kall och kan varieras i det oändliga! En fritatta är en italiensk matig omelette som man gör i ugn (som en paj utan pajskal!) Tror jag ska göra en till påsk med varmrökt lax! Man kan göra en vegetarisk frittata och ha som tillbehör till kött tex. I dag gjorde jag en allt-i-ett

6 -8 portioner

För viktväktaren: 9 PP per portion på 6 bitar

70 g parma
1/2 zucchini
1 grön paprika
1 röd paprika


1 gul lök
1 vitlök solo
Salt, peppar
100 g feta (Fontana Original)
6 stora champinjoner
200 gr. parmesan
6 ägg
6 romanticatomater (el liknande)
Bladspenat

Sätt ugnen på 200 gr.
Tärna lök, paprika, champinjoner, zucchini. Finhacka vitlöken. Riv parmesanen på rivjärn.
Hetta upp en stekpanna som du kan använda i ugnen med oljan och stek grönsakerna mjuka på medelvarm värme. Lägg fetan i en stor skål och mosa med gaffel. Häll i äggen och vispa med elvisp tills allt är blandat, salta och peppra efter smak.
Ta pannan med grönsakerna från värmen ett tag och rör sedan ner äggblandningen bland grönsakerna, rör ordentligt så alt är blandat. Toppa med halverade romantica tomater och bladspenat. Dra ngt varv med peppar o salt. Ställ in pappan i ugnen och grädda i 30 minuter. Om du inte har en panna som tåler ugn så lägg allt i en smord form.
Låt stå ett tag innan den serveras i tårtbitar.

 


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Helene 18 april, 2011 - 08:23

Hittade din blogg idag, verkar spännande med olika kolhydratdagar, jag har ätit 0 kolhydrater en längre tid men se mitt ”fall” nedan, tror du detta skulle få fart på mina sista kg?

jag började på 101 kg 2008 och bestämde mig som du, satsade allt och det gick bra i början sen lite svajigt men ändå -24 kg efter 18 månader. Var så nöjd men hade ju ändå ca 10 kvar innan någorlunda normalvikt och det jag vägt tidigare. Har vuxna barn så det var inte graviditetskilon utan lathetskilon då jag drabbades av bröstcancer 2004 och inte orkade tänka på vad jag åt eller att träna.

Nu har jag stått på 79,2 kg sedan i höstas! är lika lång Men jag står ju still!! bilr helt tokig snart, tränar på löpbandet ca 3 gånger i veckan, styrka 2 gånger och pw til/från jobbet 7 km/dag.

Jag gör ju något fel men vet inte hur jag ska få det här att vända.
Någon som har tips?

Svara
Åse 18 april, 2011 - 12:44

Det är så svårt att säga vad som går fel, om ngt går fel? Din kropp kan ju ha bestämt sig ör att den mår bra där den är speciellt med tanke på att du motionerar mkt. Jag vet många som har svårt att viktminska när de motionerar mkt dessutom även om det låter konstigt.

Lycka till!

Svara
Mia 17 april, 2011 - 18:25

Vad snäll och seriöst av dig att svara (så snabbt!) på min fråga, jag har också en superfin systemkamera som jag dessvärre (2 småttingar som tar all tid) inte haft tid att sätta mig in i hur den fungerar. Skulle absolut också vilja ta smaskiga bilder på min mat! En annan sak; Har du något supersmarrigt recept på glass till glassmaskinen? Tack

Svara
Åse 18 april, 2011 - 12:49

Ett tips är att använda bländarförval (AV) och sätta den så lågt som möjligt (beroende på objektiv, allt från 1,8-3,5) då kan du ta ljustarka bilder utan blixt.
Jag brukar ta
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 dl sötningsmedel el 2 kapsyler flytande sötningsmedel
+smaksättare
Häll allt i maskin och kör på!

Svara
Mia 17 april, 2011 - 08:18

Mmmm, helt i min stil! Måste prova! Hur i hela fridens namn får du dina matbilder så fina och färgglada? Och inte ljusa och ”blixtriga”?

Svara
Åse 17 april, 2011 - 09:47

Jag fotar oftast utan blixt, speciellt matbilder – fast är det mörkt ute så blir det oftast bäst med blixt men jag fotar ju oftast med min systemkamera och där har jag en extern blixt som ger mkt mjukare bilder än vanliga ljusbilder =)

Svara
ÅsaS 15 april, 2011 - 20:52

Yummi!! 🙂 Allt du lagar vekar så himlans enkelt och gott. Kanske är det så att det enkla är det goda…

Men inte ska väl pappan in i ugnen? 😉

Kram och ha det riktigt gott i helgen!
ÅsaS

Svara
Åse 15 april, 2011 - 20:54

HA HA!! Det är ju så kul att det får stå kvar ;))

Svara
ÅsaS 15 april, 2011 - 20:56

Självklart! *sitter och garvar för mig själv*

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.