FREITAG och om en svunnen tid

av Åse

Hej på er! Vilken HÄRLIG fredag!! Solen lyser från klarblå himmel, jag har tränat som jag planerat och snart ska vi iväg till en duktig hundtolk som kan hundspråk (dvs läser av dem) för vår 1,5 åring är söt som socker men har dominansproblem och jag vill komma till bukt med dem så man slipper skämmas för honom på promenad (skäller på löv, fåglar, bilar, cyklister, hundar – you name it) Ska bli spännande och se vilka råd och tips vi får.
Tidig frukost idag! Hade en 5:2 i går så behövde energi i morse kände jag.
Photo 2013-08-23 08 40 53
 
Till gymet! I dag provade jag ett annat gym, Filborna Arena, som jag varit lite nyfiken på och jag har en väninna som tränar där så hon fick ”hålla hand” i dag =)
Blev ett 45 minuters indoor walking pass *PHEW* var sjukt jobbigt och det var kanske inte så smart att lägga det passet idag med tanke på att jag ska vandra i Kullaberg i morgon! haha! Lääääär ha ont i vaderna och benen i morgon.
Efter passet tog vi en skön stund i Relaxrummet, så härligt!
Photo 2013-08-23 09 32 37
Photo 2013-08-23 10 49 00
Filborna Arena
Bredvid Filborna Arena ligger vårt f.d hem. Där är jag uppväxt ♥ I dag är det ett fritidshem om jag inte är felinformerad.
Det är en gammal gård och när vi flyttade in var stallet fullt av hästar (ridskolan hyrde), vi hade gäss och höns och två schäfrar och en katt. En stor lummig trädgård, där jag står var det fullt av plommonträd. Vi hade en lada där vi hoppade i höbalarna och en f.d drängstuga som jag fick inrett till rum 🙂
Åh vad jag saknar.. fick aldeles ont i bröstet av saknad.
Pappa jobbade inne på Filbornabadet som Filborna Arena hette då, då var det bara badhus och hade även en idrottshall som idag är gym. Så badet var vår playground. Vi badade varje dag efter skolan och kom sedan hem med kompisar och åt mammas hembakade bröd som vi rostade och hade jordgubbssylt på 😉
Photo 2013-08-23 11 14 22
Här står jag mitt i plommonträdslängan.

Photo 2013-08-23 11 16 40
Det röda huset till höger på bilden var drängstugan där jag hade mitt rum under sena tonåren. I dag är det bara gräsmatta och mammas trädgårdsland och äppelträd är borta..
Kastanjeträdet står kvar dock.

 
Photo 2013-08-23 11 17 29
Mitt och syrrans rum längst upp. Där öppnade jag fönstret om somrarna och kunde sträcka mig efter syrénträdet som växte precis utanför och dofta in sommaren.
I dag är det bara skelettet kvar av vårt hus. Känns sorgligt men livet går vidare och minnena är det enda som finns kvar av en underbar barndom på Brytstugevägen 24 ♥
KRAM på er! Hoppas ni får en underbar fredag med nära och kära!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Anita 25 augusti, 2013 - 22:32

Oh, vad spännande med hundtolken. Hur har det gått kom hon fram till något om vovven? Vi hade en hund som aldrig skällde när pappa jagade med den, men hon kunde skälla på grannen ibland. Det var en beagle vi hade, skulle varit kul att veta varför hon inte skällde när de jagade. Raja var alltid så glad att följa med till skogs när hon såg pappa tog fram bössan. Så hon fick bli en sällskapshund istället och mamma o pappa köpte en till beagle som pappa jagade med.

Svara
Lexie 24 augusti, 2013 - 20:38

Filborna är grymt! Karin, på bilden, är en grym PT o har/hade superbra pass :)))

Svara
Katarina 24 augusti, 2013 - 18:45

Hej Åse! Jag har en fråga, går det att frysa din laxfritatta? Kram Katarina

Svara
Jeanette 24 augusti, 2013 - 09:54

Hej Åse! Är själv uppväxt i husensjötrakten. När jag ser dina bilder så känns det bekant på nåt vis…. Vet att min pappa hade en kompis som heter Rune och han bodde där vid filborna nånstans. Är det nån du känner till? Kram Jeanette

Svara
Åse 24 augusti, 2013 - 10:29

Jaaaaa! Han var kompis med min pappa! ;)) han bodde inte där men hängde där alltid! Haha!

Svara
Jeanette 24 augusti, 2013 - 17:19

Haha, vad lustigt ;))

Svara
Maria 24 augusti, 2013 - 08:43

Hej! Vilket härligt hus och uppväxt du haft sär! Saknar Skåneland efter att ha bott där ett år för massa år sedan! Igår gjorde jag kesoplättarna med proteinpulver till den förkylde sonen och mig. Efter massa koksalt i snoken kände han till slut smaken – och älskade dem! Vill ha till frukost idag! Så det får bli det till hela familjen nu snart! Det roliga är att han älskar vanliga pannkakor och plättar över allt annat, men de får inte det i skolan längre, så det är high life att få det hemma, varför jag var lite nervös över att servera kesoplättar och inte vanliga pannkisar 🙂 Tack för en härlig blogg!

Svara
Lotte Magnusson 23 augusti, 2013 - 16:38

Ja jag är med nyfiken på tipsen! Vår hund biter sönder allt kan kommer nära… Igår hans koppel och innan dess strimlade han nya ikeakatalogen 🙁
Idag har jag KÄMPAT mig igenom 7km jogging. Noll motivation meeeeen – jag gjorde det!!
Ha en bra fredag, kram Lotte

Svara
Barbro Sjödin 23 augusti, 2013 - 15:39

Det skulle vara intressant att få veta vilka tips du får ang hunden.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.