Focaccia med breasola och ruccola

av Åse

Jag åt en sådan god (riktig) focaccia i Karlskrona och ville hitta en bra LC variant men hittade inga direkt. Så hittade jag ett recept på LCHF bloggen som jag insåg var samma som Sesambrödet fast osten var utbytt mot philadelphiaost och grädde =)Detta var gott, smakar ju inte som vetemjöl men det är ju fyllningen man vill åt 😉

1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 dl skalade sesamfrön, malda
1 tsk bakpulver
75 gram philadelphiaost
1/2 dl grädde
3 ägg
olivolja, flingsalt

Gör så här
Mixa sesamfröna i blender. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äggen, philadelphian, grädden och och rör ihop till en jämn massa. Låt svälla ett tag. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan med en slickepott. Droppa lite olivolja på och flingsalt. Grädda i 175 grader i 30 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar.

Jag hade vitlökssmör i mina, ruccola, magor och bresaola!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

LCHF-bröd: sesambröd | Elin – MMAbruden 2 november, 2011 - 21:57

[…] här brödet hittade jag på Åses blogg, och det är helt underbart. Det har blivit en succé hos alla som jag bjudit det till. Det är […]

Svara
Katrin B 20 september, 2011 - 21:03

Åse, min smet blev alldelles för rinnig! 🙁 Vad gör jag för fel? Jag köpte skalade sesamfrön som jag körde i matmixern så det blev nästan som mjöl men när jag vevat ihop alla ingredienser hade jag en smoothie-tjockleks-liknande-smet. Alltså ingen smet som gick att hälla ut på en bakplåt utan jag fick göra den i en avlång bröd/sockerkaksform. Det belv helt ok men det blev ju inte så mkt foccacia över det hela. Tacksam för tips!

Svara
Åse 20 september, 2011 - 21:43

Lät du smeten svälla innan du hällde ut den?

Svara
Malin Askling 16 september, 2011 - 16:51

hej! har hållit på med LCHF i en månad och har letat i affären efter fiberhusk men hittar inget. så vart köper du det?

Svara
Åse 16 september, 2011 - 17:05

Det finns i de flesta vanliga Ica affärer bl.a.

Svara
Katrin B 20 september, 2011 - 21:03

jag hittade det på gultenfria-hyllan!/K.

Svara
Ellinor 13 september, 2011 - 22:04

Hej fina!

Jag gjorde för ett par veckor sen ciabatta av mitt frukostbrödsrecept http://ettlivibalans.blogspot.com/2011/08/frukostbrod.html

Kan absolut tänka mig att det receptet skulle funka tooooppen sm focaccia 🙂 Det är ju så gott med frasiga kanter och en grym fyllning! Mumsi!!

Kram på dig <3

Svara
Catti 13 september, 2011 - 18:41

Gud vad gott det låter, och tack för att du delar med dig av brödfria brödrecept! Mitt största problem hittills har varit just att hitta något som mer eller mindre smakar och ser ut som bröd. Nu kan jag vara social och äta som alla andra utan att äventyra min lc-diet…

Svara
Anita 13 september, 2011 - 16:23

Den mackan ser god ut, har du värmt den? Det ser ut så på mönstret ovanpå. 🙂

Svara
Anna Holmén 13 september, 2011 - 16:14

Men gud vad det ser smarrigt ut, köra den i smörgåsgrillen ska jag definitivt göra i helgen. Tack Åse för dina goa recept…=)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.