Firat Annika Sjöö

av Åse

God middag!
Vi sitter på ett café här i Göteborg och tar igen oss lite. En god råsaft på morot, äpple och ingefära dricker jag + en cortado.
Vi skiljs om en timme, sedan har jag ett kort möte innan tåget tar mig ner mot Helsingborg igen. Borta bra men hemma bäst!
Gårkvällen var så trevlig!
Minglet var på Brasserie Lipp och vi åkte till hotellet direkt efter och jag låg och snarkade redan vid 11 🙂 Skönt!
Ikväll är det öppet hus på barnens skola så det hinner jag till!
Hoppas att ni alla har det bra!
Hur går det för er med kosten? Några här som fick motivation och hakade på rivstarten?

20140116-114206.jpg
var dessvärre inte så frukostsugen när jag väl bunkrat upp på tallriken :/

20140116-114816.jpg

20140116-114828.jpg

20140116-114857.jpg

20140116-114848.jpg

20140116-124520.jpg

20140116-164350.jpg
Träffade på Camilla med pojkvän som visade sig vara Helsingborgare och dessutom Fd klasskamrat till storasyrran 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Linda Fredell 17 januari, 2014 - 07:06

Hej Åse!
Jag har en liten fråga…Jag äter lchf( liberal dock) vilket har gjort underverk på min mage. Jag tränar mycket och är inte överviktig( väger ca 55-56 kg till mina 1.66 )
Jag har alltid haft svårt att äta innan frukost och träning( och jag tränar oftast på fm)
Så att äta dagen första mål vid ca 11-12 fungerar väldans bra. Oftast blir det att kvällsmålet hamnar vid ca 18-19. Så här brukar det se ut generellt Och min fråga är nu gällande mina fastedagar…är det okej att äta vid ca 18-19 kvällen innan och sedan hålla brytet till kvällen därpå, 2 ggr i veckan! Jag har provat och jag mår bra av det!
Hälsning Linda

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 08:21

Javiss går det bra! Men då får du räkna med att gå ner i vikt.

Svara
Ewa 16 januari, 2014 - 22:35

Tack 🙂 du har verkligen motiverat mig att köra igång. Efter en vecka mår jag bättre och har fått tillbaka energin.

Svara
Anita 16 januari, 2014 - 22:12

Har en fråga. Jag mår jättebra på Lchf, men går inte ner i vikt, tar grädde i kaffet och i maten samt steker i smör förstås. Om jag ska undvika mejeri, måste man plocka bort smöret också eller bara grädde mjölk o ost?

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 08:24

Generellt så äter man för mycket energi än man behöver om man inte går ner i vikt, men det kan även bero påa ndra saker men i de flesta fall så intar man mer energi än man behöver, detta behöver inte vara dåligt speciellt om man underätit tidigare så man har en dålig ämnesomsättning, då kan mer mat + träning höja förbränningen. Men om din förbränning är bra så kan det vara att du får i dig för mycket energi genom tex grädde och det kan bli lite för mkt mjölksocker, så prova att främst ta bort det. Ost och smör använder du i matlagningen (så du inte går och äter ost hela tiden eller äter istället för mat.

Svara
isabelle 16 januari, 2014 - 21:00

måste fråga dig Åse o hoppas att du har tid att svara..
jag har en bakgrund med ätstörningar men har varit stabil i måmga år. dock är jag väldigt stressad just nu..har bla haft problem med sköldkörteln efter min senaste graviditet.
har ätit lchf i snart ett år o gått ner 12 kg..har ett 3 kg till jag vill bli av med o därför testade jag nu pf..i 2 veckor har jag kört o mår bra men jag känner mig så svullen i kroppen o har gått upp nästan 2 kg. va är det för fel? jag äter 2 mål om dagen, normala lchfportioner. vissa dagar något mellis..
tror du viktuppgången kan bero på min stressade kropp? ska jag börja äta frukost igen? hoppas du har lust att ge mig lite vägledning..

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 08:25

Jag tror absolut det beror på din stress och din sköldkörtel. Ät så som du brukar göra tycker jag, det har ju fungerat bra.

Svara
Annika Sjöö 16 januari, 2014 - 20:53

Tack underbara för att ni kom ända till Gbg för att gå på min bokreleasefest!!!
Kram

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 08:25

Tack för att vi fick komma! P&K!

Svara
Elly 16 januari, 2014 - 20:43

Hejsan, jag har ett problem som jag undrar om du kan hjälpa mig med. Efter två månader med strikt lchf så har jag inte lyckats gå ner i vikt. Kör utan mejerier och väldigt strikt, dock med smör, och använder kokosfett till det mesta. Jag äter 2-3 gånger per dag utan mellanmål. Vad kan jag göra ?? Väldigt tacksam för svar

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 09:19

Äter du tillräckligt med grönsaker så kroppen inte har näringsbrist? Du kanske måste äta mer kolhydrater, en del går inte ner i vikt på strikt LCHF.

Svara
Christina 16 januari, 2014 - 19:44

Har verkligen rivstartat! Tack för inspiration. Ätit lchf sedan i maj, men nu efter jul för första gången kombinerat det med 16:8. Funkar galet bra! Dock har jag vissa dagar svårt att få i mig mer än 1000 kcal, men det är kanske oK. Kommer bara någon dag på helgen upp i 1500.
Till detta har jag lagt hemma träning varje förkväll, tar Max 15 min.
Redan tappat julkilona från mammas vörtbröd och de lite för många aladinpraliner som slank ner ( helt av sig själva).
Känner mig, stark, smal, pigg och grymt redo för 2014! Tack för att du sparka igång mig.lite deppigt va det allt att så snabbt gå upp 3 kg över jul och nyår, men de är som sagt borta redan!

Svara
Yvonne S Ed 16 januari, 2014 - 17:58

Jag kör ett slags rivstart, eller nystart i alla fall. Tar bort mellanmålen. Trodde de var väldigt viktiga, men jag klarar mig utan dem känns det som. På en knapp vecka har jag i alla fall blivit av med den 1,5 kg som jag lade på mig över jul- och nyårshelgerna. Känns gott!

Svara
Jenjo 16 januari, 2014 - 15:30

Jag fick jätteinspiration och kör rivstart. Det går SÅÅÅ bra. Efter en vecka så vissade siffror som jag inte trodde var möjligt efter så kort tid. 🙂 🙂

Svara
Åse 16 januari, 2014 - 15:39

Vad ROLIGT Jenny!! Vad gör du annorlunda nu mot innan tycker du själv?

Svara
Jenjo 16 januari, 2014 - 16:14

Det är framför allt två saker.
Nr 1. Jag har valt bort mejerier helt på vardagar, förutom keso och ost (matlagning). Och endast lite mejerier i matlagningen på helgen.
Nr 2. Jag äter enligt 16:8. Har varit feg, eftersom du sagt att man ska passa sig om man har ätstörning. Det har jag, men jag insåg att om jag äter enl 16:8 så kan jag hoppa över frukost, vilket jag gärna gör. Och istället äta lite större portioner till lunch och middag. Det stillar min konstiga hjärna och jag känner mig väldigt nöjd och aldrig sugen på något. Sen så räknar jag kcal… För att jag tycker det är roligt, och för att jag ska hålla koll på att jag inte börjar överäta igen, och att jag inte äter för lite heller. Men räkningen är bara under en tid medan jag lär mig hur det bör vara. Har lite problem att sätta stopp för att ta mer annars…
Men jag gillar att bryta fastan (som du har lärt mig att ”frukost” är) vid lunch. OJ vad det passar mig. 🙂
Och sen så motionerar jag varje dag. En promenad på 25 minuter varje dag och så Zumba 1 timme i veckan.
Känns rätt enkelt faktiskt. Att jag inte förstått detta tidigare! 😉 Förra svängen med LCHF gick jag upp i vikt. Helt säker på att det berodde på mejerier och överätning.

Svara
Åse 17 januari, 2014 - 12:57

Vad glad jag blir Jenny! Det låter som ett vinnande koncept! =) Lycka till och jag vet att du kan! KRAMAR

Svara
Carina Nilsson 16 januari, 2014 - 14:23

Ja visst får man inspiration dig -)
Men vad är Cortado?

Svara
Åse 16 januari, 2014 - 14:39

Cortado är en kaffe 🙂 http://sv.wikipedia.org/wiki/Cortado

Svara
Elna 16 januari, 2014 - 14:02

Hej! Jag är en av de som börjat med rivstart inte testat LCHF innan men tycker det verkar väldigt bra! Har gått ner 0,5kg på första veckan så det är ju inte mycket. Men jag väger 59kg på 1,62cm så någon stor övervikt har jag väl inte. Men tack för allt ditt pepp och inspiration, det får en annan att vilja fortsätta, tack igen för det 🙂

Svara
Petra 16 januari, 2014 - 13:37

Jag fick motivation! Tack! 🙂 Nu kör jag sakta men säkert på med min viktminskning 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.