Fikon- och ädelostpaj

23 december, 2020

Da’n före doppareda’n hörrni!

Det är full rulle här hemma, men jag känner absolut ingen stress – bara roligt fix och är pepp på härliga juldagar med familjen 💖

Om ni vill ha ett smarrigt recept till julafton eller juldagarna såå kommer ett här!
Det är från det moderna julbordet som jag lagade upp i samarbete med matHem!
Vill ni ha en glutenfri lågkolhydratpajdeg så hittar ni den HÄR 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Fikon- och ädelostpaj


  • Författare: MatHem - Mari Bergman
  • Portioner: 8 1x
Scale

Ingredienser

1 sats färdig pajdeg, eller valfri pajdeg, tex lågkolhydratpajdeg

Fyllning:
6 ägg
3 dl vispgrädde
3 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g Torkade Fikon
200 g Ädelost

Topping:
4 st färska fikon
1 st päron
50 g Valnötter


Instruktioner

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.

3. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.

4. Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Malin 23 december, 2020 - 19:15

Åhh denna paj ser helt underbar ut. Fikon är så gott men man måste välja rätt sort….. köpte en paket fikon häromdagen som var allt annat än goda.Nu vill jag önskar dig en riktigt God Jul och tack för många härliga inlägg här på din fina blogg. Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.