Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fikon- och ädelostpaj


  • Författare: MatHem - Mari Bergman
  • Portioner: 8 1x

Ingredienser

Scale

1 sats färdig pajdeg, eller valfri pajdeg, tex lågkolhydratpajdeg

Fyllning:
6 ägg
3 dl vispgrädde
3 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g Torkade Fikon
200 g Ädelost

Topping:
4 st färska fikon
1 st päron
50 g Valnötter


Instruktioner

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.

3. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.

4. Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.