Da’n före doppareda’n hörrni!
Det är full rulle här hemma, men jag känner absolut ingen stress – bara roligt fix och är pepp på härliga juldagar med familjen 💖
Om ni vill ha ett smarrigt recept till julafton eller juldagarna såå kommer ett här!
Det är från det moderna julbordet som jag lagade upp i samarbete med matHem!
Vill ni ha en glutenfri lågkolhydratpajdeg så hittar ni den HÄR
Fikon- och ädelostpaj
- Portioner: 8
Ingredienser
1 sats färdig pajdeg, eller valfri pajdeg, tex lågkolhydratpajdeg
Fyllning:
6 ägg
3 dl vispgrädde
3 krm salt
1 krm svartpeppar
100 g Torkade Fikon
200 g Ädelost
Topping:
4 st färska fikon
1 st päron
50 g Valnötter
Instruktioner
1. Värm ugnen till 200 gr.
2. Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.
3. Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.
4. Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Åhh denna paj ser helt underbar ut. Fikon är så gott men man måste välja rätt sort….. köpte en paket fikon häromdagen som var allt annat än goda.Nu vill jag önskar dig en riktigt God Jul och tack för många härliga inlägg här på din fina blogg. Kram