Fiberfranska LCHF

16 december, 2014

Hej!
Det doftar såååå gott av nybakat bröd i mitt kök.
Det var dags att fylla på frysen med bröd så jag satte igång brödet direkt efter det att jag fått i väg barnen till skolan.
Jag gillar generellt bröd med textur så därför så tänkte jag anpassa mitt populära Fomfranska lite! Och det blev riktigt bra!

012A4278

I bakgrunden syns min nya Stelton brödburk! 
Materialet är melamin och locket är i bambu! Det roliga är att man kan använda locket som skärbräda också.

012A4282

012A4279

012A4283

012A4286

Skriv ut

Fiberfranska LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 2,5 dl fet yoghurt
  • 250 g keso *
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt/keso i äggen och för att undvika kesokornen så körde jag med stavmixern ett tag. Rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Lägg bakpapper i en brödform, klicka ut degen. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Notering

  • * Det går att ta sammanlagt 5 dl fet yoghurt också.
  • Per skiva: 172 kcal, 6.8 g protein, 2.8 g kolhydrater, 14.6 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

Jag åt min skiva bröd med julskinka, majjo och skånsk senap *hooked* =)
012A4290

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


18 kommentarer

Protein-och fiberrikt LCHF bröd Glutenfritt | Healthcreator 29 januari, 2016 - 21:06

[…] protein-och fiberrika LCHF bröd är både glutenfritt och laktosfritt och är en snarlik kopia av 56kilos supergoda fiberfranska som jag bakat många många gånger. Jag har bara addat lite frön i stort […]

Svara
Har bakat mitt första bröd | Minihopp 15 december, 2015 - 11:29

[…] så svårt visade det sig! Hämtade recept från den vanliga inspirationskällan. Det intressanta är allt man har i, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl och så vidare. Hela baletten […]

Svara
Anna-Karin 12 februari, 2015 - 20:02

Hur tror du det funkar att använda det här brödet till smörgåstårta? Eller tror du formfranskan blir bättre då.?
Ser väldigt gott ut i vilket fall

Svara
Åse 13 februari, 2015 - 07:43

Då blir formfranskan bäst tror jag.

Svara
Marja-Liisa Huuhtanen 19 december, 2014 - 10:46

Jag skulle ha bakat fiberfranska till jul men Kruskakli finns inte här. Vad ska jag använda istället?
Tack för svaret Åse.

Svara
Åse 19 december, 2014 - 10:56

Du kan utesluta men då blir strukturen mer som formfranskan.

Svara
Marita 18 december, 2014 - 00:17

Vilken storlek är det på formen?

Svara
Åse 18 december, 2014 - 09:29

1,5 liter

Svara
camilla p-a 17 december, 2014 - 08:51

Det ska jag testa idag! Försöker att göra ett bröd som barnen också kan gilla! 😉

Svara
Rina 16 december, 2014 - 21:27

hur förvarar du brödet? I plastpåse? Frys? Kyl?

Svara
Åse 16 december, 2014 - 21:29

Frys!

Svara
Sara 16 december, 2014 - 19:50

Oj, vad gott det ser ut. Upplever du att brödet blir fast i konsistensen eller åt det ”äggiga” hållet?

Svara
Johanna Karlsson Svensc 16 december, 2014 - 13:26

Krusaki har jag inte hittat på mina Ica butiker. Vart finns det eller går det byta?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 16 december, 2014 - 13:33

Kungsörnens kruskakli bör finnas i ordinarie sortiment bland mjöler. I detta receptet behövs det för att få denna textur.

Svara
Johanna Karlsson Svensc 16 december, 2014 - 13:37

Okej. Får leta mer. Såg gott ut

Svara
Martina 16 december, 2014 - 13:16

Ser mycket gott ut! Måste testas men tänkte även testa ditt vörtbröd. Ha en bra dag!

Svara
Jenjo 16 december, 2014 - 12:45

Åh my……… Detta ser galet gott ut. Ser ut som om du rostat brödet. Måste vara fantastiskt smarrigt. 🙂
Önskar dig en trevlig dag! Kramar!

Svara
Åse 16 december, 2014 - 12:47

Yes det är rostat! =) Detsamma fina du! KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.