Fiberfranska LCHF

16 december, 2014

Hej!
Det doftar såååå gott av nybakat bröd i mitt kök.
Det var dags att fylla på frysen med bröd så jag satte igång brödet direkt efter det att jag fått i väg barnen till skolan.
Jag gillar generellt bröd med textur så därför så tänkte jag anpassa mitt populära Fomfranska lite! Och det blev riktigt bra!

012A4278

I bakgrunden syns min nya Stelton brödburk! 
Materialet är melamin och locket är i bambu! Det roliga är att man kan använda locket som skärbräda också.

012A4282

012A4279

012A4283

012A4286

Skriv ut

Fiberfranska LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 2,5 dl fet yoghurt
  • 250 g keso *
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt/keso i äggen och för att undvika kesokornen så körde jag med stavmixern ett tag. Rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Lägg bakpapper i en brödform, klicka ut degen. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Notering

  • * Det går att ta sammanlagt 5 dl fet yoghurt också.
  • Per skiva: 172 kcal, 6.8 g protein, 2.8 g kolhydrater, 14.6 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20

Jag åt min skiva bröd med julskinka, majjo och skånsk senap *hooked* =)
012A4290

18 kommentarer
0

18 kommentarer

Protein-och fiberrikt LCHF bröd Glutenfritt | Healthcreator 29 januari, 2016 - 21:06

[…] protein-och fiberrika LCHF bröd är både glutenfritt och laktosfritt och är en snarlik kopia av 56kilos supergoda fiberfranska som jag bakat många många gånger. Jag har bara addat lite frön i stort […]

Svara
Har bakat mitt första bröd | Minihopp 15 december, 2015 - 11:29

[…] så svårt visade det sig! Hämtade recept från den vanliga inspirationskällan. Det intressanta är allt man har i, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl och så vidare. Hela baletten […]

Svara
Anna-Karin 12 februari, 2015 - 20:02

Hur tror du det funkar att använda det här brödet till smörgåstårta? Eller tror du formfranskan blir bättre då.?
Ser väldigt gott ut i vilket fall

Svara
Åse 13 februari, 2015 - 07:43

Då blir formfranskan bäst tror jag.

Svara
Marja-Liisa Huuhtanen 19 december, 2014 - 10:46

Jag skulle ha bakat fiberfranska till jul men Kruskakli finns inte här. Vad ska jag använda istället?
Tack för svaret Åse.

Svara
Åse 19 december, 2014 - 10:56

Du kan utesluta men då blir strukturen mer som formfranskan.

Svara
Marita 18 december, 2014 - 00:17

Vilken storlek är det på formen?

Svara
Åse 18 december, 2014 - 09:29

1,5 liter

Svara
camilla p-a 17 december, 2014 - 08:51

Det ska jag testa idag! Försöker att göra ett bröd som barnen också kan gilla! 😉

Svara
Rina 16 december, 2014 - 21:27

hur förvarar du brödet? I plastpåse? Frys? Kyl?

Svara
Åse 16 december, 2014 - 21:29

Frys!

Svara
Sara 16 december, 2014 - 19:50

Oj, vad gott det ser ut. Upplever du att brödet blir fast i konsistensen eller åt det ”äggiga” hållet?

Svara
Johanna Karlsson Svensc 16 december, 2014 - 13:26

Krusaki har jag inte hittat på mina Ica butiker. Vart finns det eller går det byta?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 16 december, 2014 - 13:33

Kungsörnens kruskakli bör finnas i ordinarie sortiment bland mjöler. I detta receptet behövs det för att få denna textur.

Svara
Johanna Karlsson Svensc 16 december, 2014 - 13:37

Okej. Får leta mer. Såg gott ut

Svara
Martina 16 december, 2014 - 13:16

Ser mycket gott ut! Måste testas men tänkte även testa ditt vörtbröd. Ha en bra dag!

Svara
Jenjo 16 december, 2014 - 12:45

Åh my……… Detta ser galet gott ut. Ser ut som om du rostat brödet. Måste vara fantastiskt smarrigt. 🙂
Önskar dig en trevlig dag! Kramar!

Svara
Åse 16 december, 2014 - 12:47

Yes det är rostat! =) Detsamma fina du! KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.