Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fiberfranska LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 125 gram smör
  • 2,5 dl fet yoghurt
  • 250 g keso *
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl pofiber
  • 4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör och yoghurt/keso i äggen och för att undvika kesokornen så körde jag med stavmixern ett tag. Rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Lägg bakpapper i en brödform, klicka ut degen. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.

Notering

  • * Det går att ta sammanlagt 5 dl fet yoghurt också.
  • Per skiva: 172 kcal, 6.8 g protein, 2.8 g kolhydrater, 14.6 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 20