Fetaostlax med rotfrukter

av Åse

Dammade av en älskad gammal klassiker och serverade med rotfrukter (är ju såååå gott!) och MUMS!!

4 personer á 13 PP

4 bitar lax á 125g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g 22% feta
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1/2 tsk timjan
Rotfrukter

Sätt ugnen på 225 gr. Skär ner rotfrukterna efter smak (palsternacka, kålrot, vitlök, rödlök, rödbtor och sötpotatis hade jag = 1PP (sötpotatisen), krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra.
Rör ihop yoghurt, feta och timjan, salt och peppar med en gaffel och fördela ostsmeten på laxen.

Har du varmluftsugn kan du först sätta in rotfrukterna och när de nästan är klara, sätt in laxen (ca 50 min). Alternativt gör samma i vanlig ugn fast då bredvid varandra på galler i formar.

IMG_4556

IMG_4568

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Louise 11 december, 2009 - 22:04

testade detta reseptet fast jag hade inte färska röbetor hemma så det fick bli utan. Så underbart gott recept kommer helt klart ha det fler gånger här hemma. tack för ett bra recept.

Svara
Marie 8 december, 2009 - 22:33

Detta lät ju fasligt gott… måste testa någon dag! <3

Svara
Ofelia 8 december, 2009 - 22:19

Ang Propoints programmet – går man ner lika mycket som med det gamla programmet? Finns det ngn ”rivstart” eller vad de kallade den första fasen förrut. Känner du att du får äta mer eller mindremat nu jmf med förrut? 🙂

Svara
Åse 8 december, 2009 - 22:26

Många har en enormt bra vitminskning nu mot innan! Man äter mer protein och mer nyttigt fett mot tidigare då man åt mindre fett o protein men desto mer kolhydrater, mao så boostas fettförbränningen! Så ja man äter faktiskt mer mat och man håller sig mer mätt.

Svara
jennyh 8 december, 2009 - 21:44

Åh vad gott med rödbetor. Allt ihopa låter himla gott. Blir till att prova ett nytt recept någon dag.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.