Experiment

av Åse

Jag har ju aldrig varit för detta med sparande av lite olika anledningar men jag har ju planerat att när jag är målviktig äta 18 points och sedan spara resterande till helgen (lär väl få äta ca 21-22 som målviktig icke-ammande)
Jag tänkte prova att anamma detta redan nu, i åtminstone två veckor för att se hur det fungerar. Man vill ju gärna äta lite extra på helgen. Men det är ju inte säkert att just det fungerar för mig så det blir lite av ett experiment.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

jenny 9 maj, 2007 - 19:52

Det låter vettigt att pröva med att spara ett tag om inte annat för att kicka igång viktminskningen igen!
förut kämpade jag som en galning med att spara; med bra och ibland dåligt resultat (mest bra faktiskt) och jag sparade dock aldrig några motionspoints men NUjag har efter några veckor av misslyckande bestämt mig för att INTE spara längre…
så med start igår började jag att äta mina 21 men kommerändå låta mig unna mig lite extra på lördagen. jag har långa dagar med rörligt jobb samt två busungar under 3 år så jag känner att jag behöver energin just nu.
lycka till!
kram

Svara
Emelie 9 maj, 2007 - 10:16

Hej! Snubblade över din blogg, härligt läsning! Fin blogg och mycket inspirerande! Lycka till med de sista kilona! De sitter retsamt hårt för min del, men bort ska dem! =)

Svara
Jessica 9 maj, 2007 - 09:46

Ja det funkar ju inte på alla. Men säkert på dig 😉
Det funkade för mej när jag körde så.Jag sparade 4 o det jag gick ner minst 1kg i veckan. Denna gången vet jag inte då jag inte kör riktigt likadant. Vet du hur många points det är i en naturdiet? en sådan färdigdryck?För den tar jag till om jag inte hinner med annat ex på jobbet.Men jag vet inte vad jag ska räkna på den.

Svara
ViktigaW 8 maj, 2007 - 21:31

Jag tycker att det funkar superbra. Jag vill inte att något ska vara förbjudet alltför länge och ska man äta en schysst middag med vin och så, så drar poängen iväg. Och man kan ju inte ställa in hela livet bara för att man bantar. Jag sparar 4 poäng om dagen på vardagen och har varit så snål (kanske för snål?) för att ens räkna med mina bonuspoäng som tjänar in genom motion. Men from denna veckan ska jag räkna med dem.
Men jag är ju inte ens förbi min osynliga gräns 65 kilo än, jag kanske bara ska vara tyst tills jag är förbi den…Då först vet jag om det verkligen funkar att spara till helgen…

Jag hoppas det fungerar för dig! För det är ju en bra inställning, så säger man ju till barn också ”Du får bara godis på lördag!”
Svara
Beata 8 maj, 2007 - 20:42

Tror du verkligen att du bara kommer få ca 21 p om dagen när du är målviktig? Det känns så lite. Man vet väl inte säkert förrän man kör jämvikten antar jag. Annars är det väl en rätt bra melodi, att hålla veckan lite stramare och sen unna sig lite på helgen.

Ja man brukar ju lägga till 3-4 pts när man jämviktar 🙂 (Jag kommer äta 18 när jag är under 60) fast det kan ju bli mer pts också! man får prova sig fram 🙂
Svara
Maria 8 maj, 2007 - 20:17

så där för mig. har en tendens att bli mer än vad som är bra!
samtidigt är det ju trist och tråkigt att aldrig kunna få (nu komer det förbjudna ordet :UNNA sig ) :=)

lycka till
maria

tack 🙂 Ja man måste ju unna sig också! Absolut! 🙂
Svara
Marie 8 maj, 2007 - 19:06

Att pröva sig fram är en bra sak, det gäller ju att hitta sin melodi, eftersom man lär om för livet och inte för nuet. För mig fungerar det nog bäst när jag varierar mig mellan 18-21 points från dag till dag… Randigt levende helt enkelt! 😉

Att leva randigt tror jag är jättebra faktiskt!! Det gör jag också ofta 🙂
Svara
Carina i Tyskland 8 maj, 2007 - 12:05

Det kommer säkert fungera fint! Jag har ibland (tex mensvecka osv) svårt att klara mig på 17 (som jag äter när jag sparar) då är jag hungrigt HELA dagen… Men du kommer säkert greja det fint!

Jag har kört 18 pts nu i två dagar och jag är faktiskt inte hungrig! Nu äter jag ju slaviskt vart tredje timme för att hålla hög förbränning och det gör ju att jag aldrig hinner känna hunger! Med fler pts unnar jag mig lite mer gott så så mkt godsaker för pointsen blir det ju inte nu;)
Svara
Cissi 8 maj, 2007 - 11:40

Du får ge mig lite tips. Jag står still på mina 62 kg och rör mig varken upp eller ner. Vill helst ner 2-3kg till innan jag är nöjd. Vikten är i och för sig inte det viktiga men jag vill testa och se om jag är nöjd vid 59-60 kg och fortsätta min hårda träning men ändå ligga runt den vikten. Tror att det ska gå oavsett om man ökar i muskelmassa. Målet är att den volym muskler jag lägger på mig ska ersätta underhudsfettet så vikten blir ungefär detsamma. Är det klokt att tänka så eller vad säger du gumman?

Pussar i sotra lass 🙂

Ja klart du kan gå ner mer i fettmassa fast du tränar, du kanske bör se över den totala energiförbrukningen? Du äter ju bra mat det vet jag men energin kanske ändå är för hög? PUSS!!!
Svara
Millis 8 maj, 2007 - 09:30

För mig funkar det inte alls att spara points. Har testat det flera gånger, men min kropp går tvärt ner på sparlåga och så går jag ner sämre några veckor i rad istället. Så det har jag gett upp helt och hållet. Men alla fungerar vi olika. Det är precis som du brukar säga, man får helt enkelt testa sig fram till det som passar ens egen kropp bäst.

Kram

Ja vi är ju alla så olika! jag vet ju inte heller eg hur min kropp reagerar för det nu, vi får se 🙂
Svara
Cia 8 maj, 2007 - 08:15

Ska bli spännande och se hur det funkar för dig! Hoppas du tycker det går bra!
Jag har testat att spara points i två veckor nu och det är inte riktigt min grej. Jag har liksom en förmåga att alltid kasta i mig för mycket av det goda när jag tillåter mig ta något extra, så 8 points kan lätt bli 16 points, tyvärr 🙁 Men jag är säker att det funkar alldeles utmärkt för dom flesta och det är ju ett rätt så smart sätt för att få njuta lite grann under helgerna!
*kram*

Ja det kanske lätt blir så! I mitt fall tror jag inte riktigt det, men jag är ju mer rädd att viktminskningen inte är lika bra när man äter så – men det borde jag veta efter 2 veckor 🙂 Samtidigt kan det ju vara så att kroppen skjutsas igång efter den där dagen då man äter extra många pts.
Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.