Ett litet pastasåstips

av Åse

blir det trots pausen.
Själv äter jag inte pasta just nu (kolhydratavgiftar mig) men jag gjorde denna såsen till barnen och den blev mkt uppskattad! Smakade själklart av den och kan instämma!

Koka upp grädde och lite mjölk, red med maizenaredning (eller använd bara vispgrädde för att slippa reda). Krydda rikligt med Knorr pastakrydda och dra i från spisen och rör ner en näve riven västerbottensost. MUMS!

Lillsonen och bästa kompisen gör tuppen upp.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Ann 2 mars, 2010 - 16:32

Låter gott!

Ann

Svara
emliscious 2 mars, 2010 - 09:46

du har alltid så mycket fina bilder! din blogg känns så levande!

Svara
Jessica 1 mars, 2010 - 17:59

Återigen såna underbara tips, du är verkligen en sann inspiration! Tack för tipset!

Peppkram

Svara
kimbrev 1 mars, 2010 - 10:23

tack för så mycket härlig inspiration:)alltid lika kul att läsa din blogg!
…undrar vart du hittat tapeten som syns i bakgrunden? jättefin!

Svara
Åse 1 mars, 2010 - 12:36

Hej, det är en Sandberg tapet, Felix.

Svara
Filippa 1 mars, 2010 - 07:10

Hej!
Jag har saknat inspiration och försökt att hitta den någon stans. Igår bestämnde jag mig igen för att börja, vet inte för vilken tur i ordningen, och kommer att besöka din underbara sida många gånger för att hitta inspiration och motivation samt bra recept. Hade så skönt under din paus men kom snart tillbaka, vi är många som saknar dig.

Svara
Ida A 28 februari, 2010 - 15:21

åhh detta verkar supergott och enkelt. Bra med ”snabba” recept.
Ser att även om du har paus så är vi många (flera hundra) som går in varje dag på din sida ändå:)
Hoppas du mår bra och njuter av lite ”frihet” och vila.
Kram

Svara
AMKL 27 februari, 2010 - 20:05

Hej! Gjorde ditt recept på Het Kycklinggryta ikväll, men tog räkor istället för kyckling och tillagade bara på spisen. Blev supergott!! Till det blev det tagliatelle och vitlöksbröd. Tack för att du ger inspiration till matlagning!

Svara
Mamma Mia 27 februari, 2010 - 19:34

Det är inte enkelt precis när man inte kan äta allt man vill!! Maken har dille på att baka surdegsbröd och det åkte jag dit på att smaka. Det fanns liksom inte något stopp för det är ju så gott!! Nu skall bara ”pulvra bort” 4 kg innan jag skall operera bort magen. Kämpigt med det skall gå!! Njut av din återhämtningspaus och kom åter med friska tag och inspirera och dela med dig av dina erfarenheter. Mamma Mia

Svara
Kattis 27 februari, 2010 - 16:21

Hej! Ser och låter väldigt smarrigt, ska oxå pröva …. Har lite ”torka” just nu när det gäller mat ….. alltid roligt att få nya tips och idéer. Lite nysporrad är jag väl när jag just nu sitter och ”översätter” gamla VV-recept till nya ProPoints .. för att sätta ihop mars månads matsedel …. Ha det så fortsatt bra i pausandet ……. Hoppas du längtar tillbaka snart …

Svara
Vasseur 27 februari, 2010 - 13:52

Hej Åse! Har inte varit inne på ett tag, hela februari har varit ett förkylnings/magsjuke-träsk, så hakan har liksom bara hållits med nöd över vattenytan. Tyvärr stryker ju matplanering etc på foten direkt när tillvaron är kaos. Men nu så …! 🙂 Jag kämpar med mina sista stackars kilon, kombinerar VV, LC och så blir det någon nutrilettdricka ibland när det känns för segt.
En fråga till dig! (Inte matrelaterad) Du har såå fina bilder! Vad har du för kamera? Och har du något bra tips för sådana här ”närbildsfoton”? Redigerar du mycket? Jag håller på att starta eget inom bl a inredning och ska anlita en fotograf för mina färdiga jobb, men skulle också vilja bli bättre på att fota snabba bilder för hemsidan själv. Ha det bra i pausen! Unna dig det. Kram Ann-Sofie

Svara
Åse 27 februari, 2010 - 13:59

Hej Ann-Sofie!

Vad roligt med eget!!
Jag har en EOS Canon 450D med diverse obejektiv, just dessa två bilder är tagna med mitt Tamron 28-75 men ett prisvärt objektiv som är utmärkt för porträtt är ett Canon 50/1.8

Lycka till!

Svara
Vasseur 27 februari, 2010 - 14:24

Tack!!! Håller nu på att läsa om div objektiv på Canons sida, de har en bra fotoskola för nybörjare :)) Jag har en Nikon D70 med diverse objektiv, och jag fotar alltid … Typ 5000 bilder per år … Men tyvärr har jag aldrig tagit mig tid att sätta min in i tekniken, utan fotar bara på ”känn”. Borde väl gå en kurs, det vore kul. Brukar du använda blixt? Min fotografkompisar gör aldrig det, utan jobbar med ISO istället, men jag tycker det är svårt att få skarpa bilder då. Fast det beror väl på vilken kamera man har.

Svara
Åse 27 februari, 2010 - 14:28

Jag fotar helst utan blixt med högt ISO och ett ljusstarkt objektiv, men jag använder även en extern blixt tex när jag bostadsfotograferar (fotar för länsförsäkringar)

Svara
Vasseur 27 februari, 2010 - 16:04

Tack igen. Jag har nu satt på mitt objektiv Nikkor 1:1.8D och ser att det blir ganska bra närbilder på bl a mat. Men D70:n går inte att pressa upp i så höga ISO-tal så det blir inte tillräckligt ljus, den är väl lite gammal (köptes -05) 🙂 Tekniken känns aldrig färsk. Jaha, så du fotar även bostadsannonser, är du fotograf? Kan förklara varför dina bilder alltid är toppen. Du kanske får starta en fotoblogg också :)) Jag skulle verkligen uppskatta en blogg med enkla tips för både nybörjare och mer erfarna. Har inte hittat några bra på svenska. Tack o hej från mej.

Svara
Åse 27 februari, 2010 - 16:28

Nej inte professionell fotograf, glad amatör =)

Ditt objektiv är jättebra! 1.8 är ett ljusstarkt objektiv men du bör nog som sagt lära dig använda kam eran för att utnyttja det 😉 Du ska ha bländaren i AV eller M läget på så stor öppning som möjligt, dvs på 1.8-2.8 så kan du fota utan blixt och få suddig bakgrund.

Svara
Mia T 27 februari, 2010 - 13:45

Hej Åse! Provar att ställa en fråga även om du har paus. Nu när du är viktväktare har du då gått tillbaka till lättprodukter av t ex creme frache och kesella? Eller fortsätter du med fullprodukter? Jag håller själv på att gå över till viktäktarmat men verkar tyvärr gå upp i vikt direkt, dessutom känner jag mig hungrigare 🙁 än när jag äter lågkolhydratkost så jag vet inte hur jag ska göra…

Svara
Åse 27 februari, 2010 - 13:49

Hej Mia! Jag varierar, men äter inte smalare fraiche än 15%, kesellan äter jag både den 10% och 1%.
Jag har börjat dra ner rejält på kolhydraterna igen för jag har efter den hårda vägen förstått att jag inte klarar av att äta så mkt av dem trots allt, jag överäter lätt kolhydrater (som så många andra)
kan inte råda dig hur du ska göra, det är bara du som vet vilken typ av kost du mår bra av och klarar dig bäst på :)) Lycka till!!

Svara
Annica Lundgren 27 februari, 2010 - 13:05

smarrigt det lät….skall prova.Hoppas du trivs med pausandet man behöver det ibland, men jag kollar ialla fall varje dag ifallatt….hihi….ha det gott. skall göra kyckling lasagnen imorgon som var med i ”Veckans viktiga” den lät så himla god.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.