Enkel SVAMPTOAST

av Åse
1 kommentar

Hej vänner!

Idag har jag så himla mycket att stå i så hjärnan är helt rörig! Ska pausa lite nu och lägga mig på IR madrassen där nere, rensar tankarna och gör gott samtidigt!
Jag har tagit fram en fläskytterfilé (köper den här – god och bra!) så det får bli en variant på Fläskytterfilé i sockerkaksform!
Men hörrni så här i svamptider, kommer ett recept på supergod svamptoast! Så här gör jag!

Kantarellfonden ger supergod smak till champinjonerna! Mitt lilla hemliga tips.

YUMMI!!! detta är såååå gott.
Stilton eller St Agus är magiskt i. Men gillar ni inte, ta västerbotten eller annan lagrad ost.

PS tips! Letar ni mattor!? 30-50% på mattor från Scandi Living endast idag! HÄR

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enkel SVAMPTOAST


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

250 g kantareller eller champinjoner
1 vitlöksklyfta, finhackad
1  schalottenlök, finhackad
1 msk Kantarellfond
smör
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar
1 dl  vispgrädde (40%)
50 g Stilton eller st agur
1 msk  färsk persilja
Surdegsbröd eller snnat valfritt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Ansa och skär eller skiva svampen.
Låt svampen svettas i torr panna (gärna gjutjärn) på medelvärme tills all vätska försvunnit.
Tillsätt en rejäl klick smör, vitlök och schalottenlök. Fräs ytterligare tills löken mjuknat.
Häll på fond, grädde, citronsaft.
Låt koka ihop och rör i osten. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen på brödet. Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills ytan får fin färg.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

ÅsaS 27 september, 2023 - 20:02

Vet inte hur många kantarelltoasts det blivit på sistone, men det är ju såå himla gott! Ibland smörsteker jag bara svampen med salt och svartpeppar, ibland blir det en stuvning. Allt för variationens skull 😅 Riven pecorino eller parmesan, kan det också bli. Yummie!

Svara

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!