Hej vänner!
Idag har jag så himla mycket att stå i så hjärnan är helt rörig! Ska pausa lite nu och lägga mig på IR madrassen där nere, rensar tankarna och gör gott samtidigt!
Jag har tagit fram en fläskytterfilé (köper den här – god och bra!) så det får bli en variant på Fläskytterfilé i sockerkaksform!
Men hörrni så här i svamptider, kommer ett recept på supergod svamptoast! Så här gör jag!
Kantarellfonden ger supergod smak till champinjonerna! Mitt lilla hemliga tips.
YUMMI!!! detta är såååå gott.
Stilton eller St Agus är magiskt i. Men gillar ni inte, ta västerbotten eller annan lagrad ost.
PS tips! Letar ni mattor!? 30-50% på mattor från Scandi Living endast idag! HÄR
Här kommer receptet!
Skriv utEnkel SVAMPTOAST
- Portioner: 2-4
Ingredienser
250 g kantareller eller champinjoner
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 msk Kantarellfond
smör
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar
1 dl vispgrädde (40%)
50 g Stilton eller st agur
1 msk färsk persilja
Surdegsbröd eller snnat valfritt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr
Ansa och skär eller skiva svampen.
Låt svampen svettas i torr panna (gärna gjutjärn) på medelvärme tills all vätska försvunnit.
Tillsätt en rejäl klick smör, vitlök och schalottenlök. Fräs ytterligare tills löken mjuknat.
Häll på fond, grädde, citronsaft.
Låt koka ihop och rör i osten. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen på brödet. Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills ytan får fin färg.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Vet inte hur många kantarelltoasts det blivit på sistone, men det är ju såå himla gott! Ibland smörsteker jag bara svampen med salt och svartpeppar, ibland blir det en stuvning. Allt för variationens skull 😅 Riven pecorino eller parmesan, kan det också bli. Yummie!