Enchiladas

av Åse

Hittade ett smarrigt recept i Hemmet Journal som modifierade lite, räknade ut pro pointsen på och det kommer här!
Om ngn undrar varför jag ibland använder lättare mejeri i vissa recept så är det för att jag antingen äter fullfet mejeri utan kolhydrater eller kolhydrater + smalare mejeri, en grundregel jag följer mestadels är nämligen att inte blanda kolhydrater och mkt fett, på det sättet håller jag min vikt utan prolem.

4 personer á 11 PP

4 Santa Maria Corn Tortilla
1 gul lök
400 g nötfärs 10%
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vatten
3 tomater
kinesisk soja
Sås:
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche 15%
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
Lite gröna jalapenos
1 -2 tsk d’elidas salsasås
16 st gröna + svarta urkärnade oliver – gärna kalamata
salt, peppar
Gratinering:
2 dl riven 17% ost

Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8-10 minuter, tills vätskan har kokat in.

Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner crème fraiche, pressad vitlök, oregano och jalapenos. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar, salsasås och oregano.
Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inte världens mest aptitliga bild, svårt att fota mat i höstmörkrets konstlade ljus.
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

27 kommentarer

Kristina 8 november, 2010 - 20:47

Tack för receptet! Detta blev dagens middag:)

Svara
Åse 8 november, 2010 - 20:48

Hoppas det smakade :))

Svara
Agneta 8 november, 2010 - 14:20

Denna rätt gjordes i fredags och idag hade jag lite till lunch. Supergott. Tack för alla goa recept. xxx

Svara
Åse 8 november, 2010 - 20:48

Vad roligt! Kram!

Svara
Cece 8 november, 2010 - 13:28

Prövade detta i fredags, supergott. Hela familjen älskade det. Ha det bra/Cece

Svara
Åse 8 november, 2010 - 21:13

Härligt!! 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 7 november, 2010 - 23:24

Mmm det ser smarrigt ut!
/ Kramar Ida-www.lippstick.se

Svara
Jannica 7 november, 2010 - 21:04

gott 🙂 :mrgreen:

Svara
Pernilla 5 november, 2010 - 11:57

Att använda sig av lite fetare produkter när man inte har ngr kolhydrater och fettsnålare när kolhydrater finns anamade jag oxå i somras. Älskar potatis och pasta och då är det kanon att använda de lättare varianterna. Ofta använder jag valios matgrädde 10% som är riktigt krämig till grytor. Ett litet tips bara 😉

Svara
Åse 7 november, 2010 - 11:56

Tack för tipset!!! Kraaam!

Svara
Åse 30 november, 2010 - 13:15

TACK hjärtat för tipset om Valios matgrädde! Den är perfekt! Dessutom lägre i kolhydrater än många andra ”gräddor” 😉

Svara
Jenjo 5 november, 2010 - 07:37

Enchiladas är ju så gott. Brukar göra ett annat recept, men det kan ju vara kul att prova detta nästa gång!
Tack så mycket!
KRAMIS

Svara
Teres 4 november, 2010 - 17:45

å vad fin du är på din nya bilg 😀

kram Teres

Svara
Åse 7 november, 2010 - 11:56

Tack!! Kraaam

Svara
Anna-Lena 4 november, 2010 - 09:16

Hej vännen, kul att höra från dig igen, saknar dig ; )

Jag försöker äta lite mindre kolhydrater, mår mycket bättre då. Men så i fredag åt jag kanske lite för mycket och fy f……… vad dålig jag var hela lördagen och nästan hela söndagen, undrar om det var det eller om det var nått annat.

Ha en skön dag. Imorgon skall jag och kärleken sova på hotell och bara mysa, äta gott och rå om varandra, fast han vet inte det ännu, det är en överraskning.

Kram AL

Svara
Åse 4 november, 2010 - 10:01

men usch, ja ibland blir det för mkt!!
ha det så mysigt! Vilken härlig överasskning!! Idag firar vi våra tre födelsedagsbarn, inte illa det heller =) KRAM!

Svara
Anna-Lena 4 november, 2010 - 11:41

Tre på samma dag, det är ingen dålig tajming ; )

Svara
Åse 4 november, 2010 - 11:44

Haha nej ganska bra jobbat faktiskt 😉

Svara
linwin 4 november, 2010 - 06:19

Lagade detta igår och det var smaskigt.
Hade dock inga tomater hemma så jag rev ner morot i färsen.
Hoppade också över det ”starka” och hade det brevid för barnen är inte så glada i stark mat.

Vi kommmer definitivt att göra detta igen.

Svara
Åse 4 november, 2010 - 10:01

Vad roligt att höra!

Svara
jenny 3 november, 2010 - 17:28

Jag tycker maten ser smaskig ut!! Älskar mat som ser lite ihoparört ut!! 😉
kram

Svara
Anna 3 november, 2010 - 16:22

Jag tycker nog att bilden blev rätt så aptitlig ändå.
Undrar bara var man hittar Delidas salsasås ?

Svara
Åse 3 november, 2010 - 23:42

Den är tyvärr lite svår att få tag i men v
Man kan ha en lite starkare chilisås av valt märke

Svara
susanne karlsson 3 november, 2010 - 15:39

ser goda ut ska prova nästa gång men i dag blir det med kyckling fyllning som jag va sugen på.Tack för all insperation på alla dina bloggar.

Svara
maja 3 november, 2010 - 14:52

Mums! Tänk om jag tappar inspirationen ibland så behöver jag bara kika in här=) Du är helt otrolig med att inspirera! tack för det!

Svara
Lotta A 3 november, 2010 - 13:43

Alltid kul med lite ny inspiration , inom mat lagningen.
Detta verkar både spännande och gott!

// Lotta

Svara
Mariah 3 november, 2010 - 10:22

Jag som precis satt och funderade på om det ska bli tacos eller något annat liknande på fredag när jag är gräsänka med barnen.
Det här var ett roligt middagstips!
Inte så farligt dyrt i pp heller så det kändes perfekt.
Är stenhård nu inför kommande op i januari 🙂
8)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.