En skön, glad Jul!

av Åse

Hur har ni det med era 2012 mål? Ett nytt år innebär ett nytt vitt blad att skriva i!
Ni som är inne i er viktminskning, har ni nya mål för 2012? Vill ni dela med er? Är här några som ska börja sin viktminskning efter helgerna?
Ni som är inne i er viktminskning, vad har ni för framgångsrecept över jul och nyår? Har ni planerat in mer motion? Har ni bestämt er för att göra undantag eller ska ni köra på som vanligt?

Ni som har planerat in undantag eller kanske tom att ni äter vad ni vill på julafton, klarar ni av det?
Jag tror det är av största vikt att vara 100% beredd på att ett undantag kan innebära stort bakslag. Många med ätproblematik klarar inte av en ”extra-allt” dag utan att det blir måååååånga sådana dagar efter det. Kan du ta en portion Jansson? Kan du ta två bitar ischoklad? Gör matval du inte kommer ångra!

Hur gör jag? Jag äter som vanligt! Dvs LCHF. Det kommer bli en kopp vanlig glögg men utöver det skippar jag potatis, jansson, ris ala malta. Jag kommer göra LCHF Chokladtryffel (recept kommer sedan) och är jag sugen så smakar jag något annat litet på gottebordet. Jag har kommit dit hän att jag väljer det jag tycker är värt att äta, det extra goda, inte ALLT gott. Jag startar dagen med en rejäl äggfrukost som vanligt! Gärna med julskinka till =)

På juldagen är vi några tjejer som ska ut och äta och sedan ta några glas vin, ska bli trevligt! Sedan har vi INGET planerat i mellandagarna! Vi ska bara ha det bra här hemma för att sedan fira in nyår hos lillasyster och några vänner!

2012 kommer nog bli ett spännande år för LCHF livsstilen! Jag kommer arbeta som kostrådgivare from januari, mer info kommer inom 2 veckor!
På Julafton kommer en överasskning för alla hälsomedvetna, ett projekt jag är delaktig i – så titta in här då så får ni mer info!

Jag ska även passa på att fråga vad just DU vill läsa om på 56kilo? Fatts det något? Något du vill se/läsa mer om?

GOD JUL ni alla och GOTT NYTT ÅR!!! Bloggen hålls igång som vanligt, ett gott tryffelrecept kommer lite senare idag! =)


Jag, en julafton för några år sedan, innan kostomläggningen 🙂

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

40 kommentarer

Malin 19 februari, 2012 - 20:45

Min dotter ville göra godis och jag klurade på vad vi kunde göra som passar oss båda. Kom på din ischoklad! Jag testade att blanda i hackade salta mandlar och strödde lite flingsalt ovanpå. En höjdare! Farligt gott!

Svara
Renée 26 december, 2011 - 14:26

hej Åse.
jag är en av de som släppte greppet under jul som så många gånger förr, men den här gången med viss kontroll. Så nu har jag tagit upp den delvis tappade tråden.
Så 2012 blir att fortsätta livsstil förändringen.//Renée

Svara
Åse 27 december, 2011 - 20:07

Pepp Pepp!!

Svara
Popprinsessan 23 december, 2011 - 22:19

Jag har planerat att äta vad jag känner för imorgon. Just Janssons har jag längtat efter hela december, men det skulle inte förvåna mig om det inte smakar bra när jag väl äter det! Jag har gjort lite lchf-tryffel och jordnötsrutor men förbjuder inte mig själv att äta något som inte är lchf just imorgon. Antar att det blir lite tufft de närmsta dagarna, men å andra sidan kan jag lätt gå upp flera kg på ett par dagar och det vill jag gärna undvika. Har skrivit ett kontrakt med en nära vän så jag har ett mål 1/3 att nå 🙂

Det ska bli jättekul att följa dig som kostrådgivare. Jag är mycket tacksam för alla recept du lägger ut och hoppas så klart att du fortsätter med det under nästa år!
Kram och god jul!

Svara
Marie Frändén 23 december, 2011 - 10:36

God Jul Åse med familj
Ser fram emot att få följa dig under 2012 o hoppas jag oxå kommer att bli normalviktig under året…just nu urballad som vanligt men tar tag i det efter helgerna

Svara
Anna-Lena 23 december, 2011 - 08:42

Hej fina Åse. Här är vi i stort sett klara, skall bara myspysa och fixa lite små saker idag.

Jag skall ta mina sista kilo efter jul, skall inte vänta till efter nyår utan kör igång direkt efter jul. Känner att 2012 kommer bli ett bra år ; )

Ha en God Jul så hörs vi ; )
Kram kram

Svara
Britt-Marie 23 december, 2011 - 07:19

Gomorron!

Tittar in för att önska dig och de dina en riktigt god jul. Vilka kanonrecept
du har på sidan. Jag har haft mycket glädje av dem.
Nu ska jag sätta igång skinkkokning m.m och invänta
barn och barnbarn som anländer i eftermiddag. Mysigt.

Kram

Svara
Fröken Nilsson 23 december, 2011 - 06:01

kan tänkas bli något litet avsteg i mathållningen på julafton OM det serveras ostkaka…för det är sååå gott men det blir inte mkt men vanlig ostkaka blir det 😉
som tur är så äter jag ju inte den först 😉 och då brukar det gå bra med minimalt sötsug…..
den största utmaningen finns på jobbet där det dignar av chokladaskar med choklad jag inte ens gillar så det borde inte vara svårt men…….lätt att falla ibland 🙁

Nästa år ska inga förändringar göras förrens i mars kanske….då har jag ätit på enl Annas ”handflatemodell” i 6 månader så kanske en förändring då om jag känner för det 🙂

GOD JUL!

Svara
maja 22 december, 2011 - 23:23

Lite jansson och en och annan julgodisbit kommer nog att halkan ner;( Men mitt mål nästa år är att ta upp ”gymmandet”igen. Vore skönt! OCh att skärpa till kosten igen=) God jul på dig!

Svara
Acc 24 december, 2011 - 02:10

Åh nej att jag inte sett detta inlägg tidigare. Inte behöver du skippa Janssons! Bara gör den på rättika precis som din gratäng. Gjorde det redan i november och det blev HUR GOTT som helst! Kram

Svara
Åse 24 december, 2011 - 07:15

Jag har receptet här:http://56kilo.se/lchf-janssons/

🙂

Jag menade ”riktig” Jansson i inlägget :)) kram!!

Svara
ÅsaS 22 december, 2011 - 21:52

Önskar dig en riktigt god jul med nära och kära och god mat – som du själv tillåter dig! Själv kommer jag att äta av allt som julbordet ger – fast i måttliga mängder. Julgodis har vi också gjort här – knäck, ischoklad, nöttoppar, kokostoppar… You name it! En och annan godbit kommer att slinka ner, men absolut inte i samma mängd som tidigare år – jag vill inte se gravid ut igen, som jag alltid gör där i början på januari… :S Några mål för 2012 ska väl också sättas, men vilka har jag inte funderat ut än – men kosten är åtminstone en av dem – att ta den ett steg längre, plocka bort ännu mer ”vita kolhydrater” och försöka få med mig maken på denna resa igen (han hoppade av för ett tag sedan och jag tror att han lagt på sig något kilo som han lyckades tappa under perioden han skötte kosten – men iofs så tränar han ju betydligt mer än mig… Min träning = noll träning…) Kanske skulle börja träna nästa år, vilket jag sagt flera år, men göra slag i saken nu, en gång för alla… Det är ju trots allt en hälsovinst med det.
Ser framemot att följa din väg som kostrådgivare nästa år, och hoppas att du fortsätter inspirera oss på denna blogg. Så kul att du vill och orkar stå ut med alla oss och våra frågor om än det ena, än det andra.

Kram och ha det riktigt gott!
ÅsaS

Svara
Linruz 22 december, 2011 - 21:24

Ser med spänning fram emot 2012 och att få följa dig 🙂
Kram Lina

Svara
vickan 22 december, 2011 - 20:47

Nej nej inga tankar på sund livshållning här INNAN jul! Men efter nyår, då kär jag alltid fresh start och kanske t.o.m slår till på ett träningskort 😉

puss & kram

Svara
Åse 22 december, 2011 - 20:49

Äh kors i taket!!! Du? Träningskort!!! Hihi!

PS Danels julklappar klara *torkar svetten*

Svara
Anna D 22 december, 2011 - 13:45

Nej, usch, jag orkar inte med några mer nyårslöften och ”jag ska gå ner tio kg”. I år ska jag satsa på att äta och träna så att jag mår bra. 🙂

God ju och gott nytt år på dig!

/Anna

Svara
Emelie Svensson (empa81) 22 december, 2011 - 13:39

Det är väldigt kul att läsa din blogg…vi är intresserade av samma saker dvs kost men jobbar på helt olika sätt. Jag har en livsstilsmottagning på den VC där jag är distriktssköterska och har där helt andra kostråd. 🙂

Svara
Åse 22 december, 2011 - 13:44

Ja sjukvården och vi som förespråkar naturlig kost är inte alltid överens =) Dock blir det allt fler inom sjukvården som faktiskt gör det och det är kul!

Svara
CamillaP 22 december, 2011 - 13:08

Hej fina!!!
Jag har i alla fall bestämt mig att över julen ska jag INTE gå upp i vikt!!! Ökat lite i vätska i kropen känner jag…USCH USCH. Jag äter som vanligt alltså LCHF men plockar det jag vill ha och känner för, men försöker ändå tänka efter, lite rättika jansson ska jag göra, har inte orkat engagera mig sista tiden riktigt. Men men som sagt håller jag mig på samma vikt så är det inga problem. Men känner ändå att lite skärpning i ledet är på plats!!!! Men nästa år ska jag i alla fall komma igång mer med träningen har jag tänk, har börjat redan lite nu och det känns såå härligt att bara komma igång! Så skönt efteråt, mest blivit lite indoor walking men det är faktiskt superkul, zumba har jag tänkt prova oxå sen vill jag styrketräna lite tror jag =) Man blir såå sugen när man kollar Biggest Looser, kan inte Jillian komma och piska en liksom…haha och 2012 kommer bli ett bra år för dig tror jag!!! Önskar dig all lycka och välgång! Älskar allt du skriver här så bara fortsätt i samma anda!!! Puss & Kram och en riktigt God Jul & Gott Nytt År på dig <3

Svara
elin 22 december, 2011 - 12:55

God Jul och tack för din fina sida!

Jag kommer att hålla mig till LCHF denna julen, med undantagen lite rödbetssallad och sill… Första julen som jag inte känner att jag har lust att bryta bra vanor bara för att det är jul… Det är jag stolt över! Har i alla år tänkt att ”ja men det är hju juuul”. Inte i år! Man kan hju faktiskt göra så bra alternativ… Längtar inte tillbaka till gammalt, ätit såhär så pass länge att det är en livsstil… Älskar det!

Efter nyår skall jag försöka sätta fart på viktminskningen. Har stått stilla ett tag men struntat i det då jag iaf äter bra mat. Dra ner på vin och så kanske… Är duktig på att dricka nåt glas till maten lite oftare än man borde om man vill gå ner i vikt… 😛 Och träna mer! Inte bara hundpromenader…

Kram från elin

Svara
Ulrika 22 december, 2011 - 12:24

Hej!
Vill önska dig en god jul! Läser din blogg dagligen och har funnit många goda recept här. Ofta blir det fröknäcke till frukost (jättegoda) med äggröra och nyss blev det en saffransskorpa till kaffet. Jag mår väldigt bra att minska på kolhydrater men kan ändå vara lite orolig över vad högt fettintag innebär i framtiden. Men det känns härligt att äta gott och bli mätt länge! Sen har ju även jag minskat 10 kilo och har nu min målvikt.

Tack för allt och ha en skön julledighet!
Ulrika

Svara
Åse 22 december, 2011 - 12:52

Du behöver inte vara orolig Ulrika, ät bra fett så mår din kropp bra. Det är dåliga, konstlade fetter och omgea6 stinna oljor som vi ska vara försiktiga med men naturligt mättat, omättat och fleromättat fett är inte skadligt. Så har vi ätit i miljoner år och inte dött 😉 Läs gärna mer här: http://www.lchf.se/Startsida/tmpInfoomLCHF/Kosten/Fett.aspx

Ha en underbar jul!!

Svara
Lina 22 december, 2011 - 12:24

Hej!
Jag har tänkt att jag får äta vad jag vill på julafton. Förra året (började i nov 2010) körde jag GI men la om till LCHF efter sommaren. Så jag har längtat lite efter julmust, tunnbröd, pepparkakor och julgodis så detta får bli min fria dag. Ursäkta mitt uttryck men jag har varit så jäkla duktig resten av året så jag känner mig verkligen värd detta. Jag tycker att det varit svårast nu på slutet när de ska drickas glögg och fikas massa hela tiden, men jag har verkligen kämpat emot och nu längtar jag som sjutton till julafton och känner mig värd att äta vad jag vill en dag.
/Lina

Svara
Åse 22 december, 2011 - 12:53

Absolut Lina, vi gör våra val och de är OK så länge man kan stå för sina val och vet vad det kan innebära, ät du och njut på julafton och så är det tillbaka till din kost juldagen! God Jul!

Svara
Fru Jessica 22 december, 2011 - 12:07

Jag har under året som har gått tappat nästan 45 kilo och är nu 1,5 kg från min målvikt. Så mitt mål för nästa år är att hitta en bra jämnvikt och helt enkelt lära mig att hålla vikten.
Vad gäller julen väljer jag också ut det bästa, och ödlsar inte energi på det som jag inte verkligen gillar.
Passar på att tacka dig för en bra och inspirerande blogg också! 🙂

GOD JUL!

Svara
Åse 22 december, 2011 - 12:53

Stort grattis!!! Lycka till nu! =)

Svara
Anna 22 december, 2011 - 11:48

Jag kommer att äta LCHF som vanligt, eftersom jag är sockerberoende och inte klarar av avsteg.
Har gjort lite LCHF-gott som jag kan njuta av utan att trigga suget och det känns jättebra!
Innan jag kom till rätta med mitt missbruk så var maten bara ett nödvändigt ont för att få komma vidare till det riktiga grejerna, dvs godiset och fikat! I år ser jag fram emot den goda maten allra främst och känner en harmoni i kroppen över att slippa sug efter godis! 🙂

Svara
Tove 22 december, 2011 - 11:32

Jag är helt inne i både mat- och träningsrutiner och därför kommer jag unna mig att slappna av lite i jul. Det är ju faktiskt bara två dagar det handlar om, lillejulafton och julafton, och sen är det som vanligt igen den 25e =) Det blir inget träningsuppehåll utan träning 4 dagar/vecka både denna och nästa vecka. Kommer dock hålla mig ganska så low-carb och framförallt börja dagarna med en riktigt stadig LCHF-frukost (finns det något bättre än julmatsrester till frukost – sill, lax, ägg, köttbullar – nom nom!!), och inte småäta sötsaker hela dagarna utan spara dem tills kvällen och bara välja ut godbitarna. Har skrivit mer om mina jultankar på min blogg! =)

Målet för 2012 är att komma i min bästa form någonsin! Fokuserar inte på vikt så mycket men det hade varit trevligt att komma ner till fitnessnivå i fettprocent, under 25%. Ett millopp hade varit kul att klara av också!

Stor kram och TACK för all inspiration och pepp, både här och live! =)

Svara
Marina Edman 22 december, 2011 - 10:45

Hej Åse!

Det är första gången jag skriver här, fast jag har läst din fantastiska blogg i flera år. Jag och min dotter har bestämt oss för att börja med lchf efter jul. Är så trött på jo jo batning, har nog provat alla metoder som finns. Mitt stora problem är det stora behovet av sötsaker.

God jul och Gott nytt år/ Marina Höör

Svara
Åse 22 december, 2011 - 10:49

Välkommen hit som kommentator! =))
Grattis till ett bra hälsoval!! Som tur är så kommer sötsuget minska drastiskt om inte försvinna helt på LCHF! =) Lycka till och berätta hur det går!

Svara
Caroline 22 december, 2011 - 10:21

2012 kommer att bli ett kul och spännande år för dig Åse. Stort lycka till önskar jag dig i din nya roll som kostrådgivare. Tack för att vi får följa dig i din vardag och för att du är en så stor inspiratör för så många!

Kram och God Jul
Caroline

Svara
Åse 22 december, 2011 - 10:22

KRAM och God Jul! =)

Svara
Ann-Sofie 22 december, 2011 - 10:20

Hej fina du!
Vilken inspirationskälla du är och det är alltid lika roligt att gå in och läsa hos dig.
Jag passar mig lite för att sätta mål, ät mästare på att sätta för höga mål och sen misslyckas.
Nu ska jag återgå till mindre kolisar och socker efter jul & nyår och ett nytt gymkort ska köpas den 2/1. 2 mål under året är uppsatt, springa Malmömilen ( asfalt) på en bra tid som JAG är nöjd med och göra om Lidingöloppet och bli nöjd med min prestation där.
Viktigt med inbokade aktiviteter för mig, då tränar jag målmedvetet och det är lättare att ta sig till gymmet när det tar tar emot om jag har något att ta sikte på.

God Jul på dig, kram kram

Svara
Åse 22 december, 2011 - 10:24

Men HALLÅ!! Det där var väl visst MÅL! =)) Bra mål tycker jag!!! Stor stor kram!!

Svara
Åsa 22 december, 2011 - 10:16

Jag har förberett mig för en lchf-jul, det blir rättikagratäng istället för janson, jag har gjort lite ”godkänt” godis som ska fram på julafton, jag har gjort egen glögg, bakat formfranska lchf-style så jag kan njuta av skinkmackor med dijonsenap på. Jag har inga problem med sötsug längre, men jag vill inte utmana ödet å riskera att stoppa i mig nåt av bara farten, är jag förberedd så blir det så mycket enklare!:) Träningen ligger lite på is sen nån vecka tillbaka, men det har jag ingen ågren över, jag julpysslar å grejar hemma å är faktiskt inte så sugen på att svettas på gymmet just nu, men det där träningssuget kommer nog några dar efter jul å då står man där på crosstrainern igen!:)) GOD JUL Åse!!

Svara
Åse 22 december, 2011 - 10:19

Det där låter som en jättebra plan! Ha en superskön jul med en lugn och trygg kropp! =))

Svara
Johanna 22 december, 2011 - 10:00

Så häftigt hur en person skönhet kan träda fram när man lever hälsosamt och mår bra. Du har ju så vackra drag och idag strålar du verkligen, hur snygg som helst! Grattis!

Svara
Åse 22 december, 2011 - 10:19

<3 STOR KRAM

Svara
Lotte 22 december, 2011 - 09:52

God morgon. Från att ha varit en riktig latmask (men aldrig överviktig) till att springa flera mil i veckan så hoppas jag komma i form på det. Jag kör lite pilates med för jag skulle vilja ha lite fastare mage. Hoppas på beach 2012 🙂
Ha en bra dag och jag väntar med spänning att få läsa mer om dina projekt.
Kram Lotte

Svara
Åse 22 december, 2011 - 10:20

Det låter ju spännande!!! Lycka till!! =))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.