5,6K
På med olivolja, salt och de kryddor man vill ha och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Mums med melonsallad!
Ugnsform från Rice!
Det blev grillat i går! Alltid så smidigt att ta lite vad man haver.
Det blev grillade starka korvar, fläskfilé och fläskkotlett och ugnsgrillade grönsaker och en god feta/melonsallad! Fick tips på instagram att även blanda ner mynta! MUMS!
Lite avokado, mozzarella, grillade marinerade champinjoner och chili bea åkte också ner! =)
Vad gillar ni att ha till grillmaten?? jag behöver lite nya tips! Blir så lätt att man bara gör en sallad och har bea till köttet typ!
På med olivolja, salt och de kryddor man vill ha och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Mums med melonsallad!
Ugnsform från Rice!
Reklamlänkars
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
23 kommentarer
Brukar göra tzatziki på kesella, riven gurka, vitlök, salt och peppar!
Baconlindad halloumi. Skär halloumin i stavar och linda in i bacon. Grilla! Super gott.
ps…har Du provat jordgubbar och fetaost is sallad…jättegott!!
Jaa! Jättegott!!
hej Grillat är alltid gott, jag tycker att Halloumiost blir gott när man grillar det, man får en fin krispig yta, vildsvin är supergott att grilla i tunna skivor. Sparris är ju gott att grilla och ananas.
Bladspenat ,fetaost, gröna grönsaker
Eller ibland färdig sesarsallad på ica 2 påsar räcker långt.
Gärna ihop med en grillad kyckling.
Igår uppfanns det här hemma. Vi snittade snackpaprikor (fanns ekologiska på ICA) och fyllde med rejält med färskost, både vitlök och getost. Grillade dem, både på grillen och på det upphöjda gallret vi har på vår grill. Blev mums!
Förutom att köra grönsakerna i ugn som du gjorde här så brukar jag också göra grönsakerna i aluminiumfolieformar och lägga på grillen. Bara till att hälla över lite vitt vin, några klickar smör, färska kryddor mm. Gott, gott!
Dels brukar jag göra parmesan/vitlökssmör, dvs riva vitlök och massor med parmesan och blanda med smör. Jättegott kryddsmör!!
Sen kan jag verkligen tipsa om Melanzane som är en auberginegratäng. Jag har gjort den som finns i en bok som heter ”Gott till grillat” (där det finns många olika tillbehör) men hittade en blogg där jag tror att det är samma recept https://lottakruse.blogspot.se/2011/07/melanzane-auberginegratang-som-passar.html Hoppas det är ok att länka till annan blogg. Det är supergott!!
Tack för bra blogg och matinspiration!
Vi har nu fått dille på grillspätt! 🙂 Trär på lite vad som finns hemma, broccoli, zuccini, knippelök, halloumi typ, marinerar. Till det kött/lax och din goda Hollandaisesås och en enkel tomatsallad. Suupergot! 🙂 Byter ibland ut spätten mot den goda ”Falska potatissalladen”, den är ju en tiopoängare också! 🙂
MVH/Malin
Brukar grilla halloumiost och blanda i salladen med jordgubbar, (melon och vindruvor passar ju nog också) rucola och god balsamico och olivolja.
Saltigt och gott. Passar både fisk och kött. Och ger lite variation..
Där passar också mynta.
Hej.
Något som är gott till grillat är nektarinsalsa el persika.
Kanske mer aktuellt i slutet av sommaren.
Men här är receptet:
2-3 nektariner el persikor
2-3 tomater
1 rödlök
lite olivolja
pressad lime
salt och peppar
Finhacka nektariner, tomater och lök.
Blanda i olivolja och pressad lime efter smak.
Salta o peppra.
låt stå ett par timmar innan servering!!
Jag fixade ihop en blomkålssallad för ett tag sedan som var jättegod som tillbehör till grillat.
Receptet finns här på min blogg: https://nuetsnyanser.blogspot.fi/2013/06/indisk-blomkalssallad.html
Jag älskar att ha din smörstekta vitkål med en rejäl klick samba olek till grillat! Fetaost är oxå ett måste. Ett tips är att grilla osten i lite folie. Är svårt att vända den när den ligger direkt på gallret 🙂
Hej!
Just nu kör jag vitkålsgratäng eller falsk potatissallad. Det är jättegott att halvera knipplök, några vitlöksklyftor, citron och broccoli i folie och lägga på grillen. I kväll ska vi prova beer can chicken, spännande!
Kram Fia
Parmesansås: Smetana eller CF, massor av riven parmesan (gärna vällagrad), vitlök, salt & nymald svartpeppar
Fondsås: Smetana eller CF, kalvfond, vitlök och nymald svartpeppar
Ajvarsås: Smetana eller CF eller rysk yoghurt, Ajvar relish, vitlök
https://www.alltommat.se/recept/Grillad-purjolok-med-sesamdressing-20009
Glömde skriva att alla såser ska vara kalla. Alltså bara att röra ihop efter tycke o smak.
Låter som en härlig grillkväll, bor utomlands och kommer hem till Sverige snart, då ska det grillas.
Avocadosallad är gott tillbehör, tärnad avokado, tärnad gurka, tärnade tomater, tärnad paprika, gärna gul för färgen och fin strimlad salladslök. Pressa citron eller lime över och krydda med salladskrydda, typ italiensk. Låt stå en liten stund så kryddorna får ge smak. Enkel att göra och passar bra till grillat.
Hoppas det kan passa vid ett annat tillfälle!
Ha en bra fortsättning med alla skolavslutningar och födelsedagsförberedelser!
Kram
Vi fyllde kryddsmör i spetspaprika i helgen, sjukt snyggt och gott tillbehör till grillat 🙂 Bearnaissmör med torkad dragon, persilja, salt, en halv chalottenlök och lite rödvinsvinäger. mums!
https://instagram.com/p/aTuAnfrOeR/ (hoppas fotot syns, om länken fungerar?)
Fantastisk idé!!! Såg såååå gott ut!
Hej och tack för alla jättegoda recept! Jag tänkte bara på det här med vattenmelon och Lchf, blir inte klok på om det är ok eller inte. Har för mig att det är mycket kolhydrater i melon. Vad har du för idé om det?
Till vardags för viktminskning fungerar det nog lite sämre men till mat ibland bör det fungera klockrent för de flesta friska kroppar!
Tycker det ser supergott ut! Vilken fin, färgglad tröja du hade på dig.