En Frappé i solen

av Åse

En krämig Frappé är standard vid poolen/beachen i Grekland när jag är där! Sist köpte jag ned mig Nescafé Frappé classic pulver men vanligt nescafe snabbkaffe fungerar nog lika bra, eller vad säger ni som vet?
Så här gör jag:
I en mixer lägg i 2 msk Nescafé Frappé classic + ett gäng isbitar, ca 0,5 dl gammaldagsmjölk och så mixa tills det blir tjockt och krämigt. Söta ev med honung/sötning etc. Annars är en Frappé-Baileys gudagott (addera till 4-6 cl baileys då)
I nedan Frappé rev jag ner lite 100% choklad!
Ja, livets goda var detta ett recept på! ❤
20130709-163846.jpg
20130709-163921.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Camilla. B 20 juli, 2013 - 22:33

Det finns inget godare än en riktig frappé. NesCafé har ett pulver som heter Original, tidigare Red Cup. Det är det kaffet som är standard i Frappé skulle jag tro 🙂

Svara
Sonya Jakobsson 14 juli, 2013 - 19:27

Frappe’ är ju supergott. Jag gör min så här:)
Krossade isbitar lägges i en blender. Lägger sedan i 4 tsk eller (så mkt man behagar ) av snabbkaffepulver. Tömmer i 2msk sötad kondenserad mjölk eller 1/2 msk sötningsmedel. Häller i 1,5 dl lättmjölk (laktosfri i mitt fall) och lika mkt kallt vatten. Kör igång blendern så det blandas och härligt skum bildas . Kanske inte helt enligt LCHF med tanke på kondenserade mjölken , men jag unnar mig det då och då under sommaren 🙂

Svara
Mallan123 10 juli, 2013 - 22:09

Hej Åse, jag skulle vilja fråga dig en helt annan sak än det som ditt trevliga inlägg handlade om….Jag vet ju att du gått igenom en bröstförminskning för ett tag sedan. Jag ska själv gå igenom en sådan operation om ett tag. Jag skulle vilja höra med dig om du det första halvåret helst endast ska använda BH utan byglar. Isåfall har du någon rekommendation på en bra och gärna snygg sådan? Det får väl bli en sportvariant? Det är kanske så att du inte riktigt opererades för samma sak som mig, då du kanske inte behöver få operationsärr under bröstet? Tacksam för lite hjälp! Hur har du mått efter din operation? Har du haft ont?

Svara
Åse 11 juli, 2013 - 09:22

Hej!
Jag har ärr under bysten också! Första månaden hade jag en sportBH typ men nu får jag ha med bygel! men det är olika direktiv från klinik till klinik så fråga din kirurg! Lycka till! jag hade nästan inte alls ont!

Svara
My 10 juli, 2013 - 21:02

Hej
Vilken trevlig blogg jag har hittat! Häromdagen köpte jag din kokbok och jag känner mig mycket inspirerad av att börja förändra min kost för att må bättre:)
Är det många här på bloggen som nyligen dragit igång? Vore kul med lite stöttning och tips:)
Jag undrar hur det är med LCHF och glutenfritt mjöl. Är det ok?
Ser fram emot en bra sommar och höst med förändrade matvanor!
Krám My

Svara
My 10 juli, 2013 - 20:57

Hej
Kollar bara om detta funkar:)
Kram My

Svara
sophia 10 juli, 2013 - 19:18

Vet du vilket märke det är på rednex ?

Svara
Laila 10 juli, 2013 - 09:36

Ser ju supergott ut, ngt som jag absolut ska prova. 🙂
Kram Laila

Svara
Amanda 10 juli, 2013 - 08:19

Hos oss dricker vi mycket frappe´, sambon min är grek så det blir alltid en eller två när man går över på middag hos svärfamiljen 🙂 Snart tar vi även en resa till Grekland och då ska det drickas (och ätas en hel del!) 😀

Svara
Eva 10 juli, 2013 - 08:15

Heter det ICE coffee eller frappe ?? Hittar inte det 🙁

Svara
Jenny 10 juli, 2013 - 04:27

Jag har ett tips om man inte har en mixer! Lägg 1-2 tsk snabbkaffepulver i ett glas, häll på några droppar mjölk och vispa sedan med en sån liten lattevisp. Fyll sedan på med mjölk och isbitar.

Svara
Varvara 9 juli, 2013 - 22:33

Jodå, jag använder också vanligt snabbkaffe, jag sötar den lite med honung/socker, och jag skakar min i en tupperware shaker. Jag gillar inte mjölkdrinkar så min är utan mjölk. Den blir god också!
Jag och min man var i Helsingborg i helgen, oh, vad fint, börjar gilla stan mer och mer!!
Kram

Svara
Michaela 9 juli, 2013 - 20:13

Den såg riktigt god ut 🙂

Svara
Anna Haeggman 9 juli, 2013 - 19:29

Jag brukar använda vanligt snabbkaffepulver och det går jätte bra. Mixar med mixerstav och det blir krämigt och skummigt som bara den. Älskar frappe. Men jag har å andra sidan aldrig använt speciellt frappe pulver så vet inte hur et blir med det. Vet du om det går att köpa här i sverige?
Mvh Anna Haeggman

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.