En Frappé i solen

9 juli, 2013

En krämig Frappé är standard vid poolen/beachen i Grekland när jag är där! Sist köpte jag ned mig Nescafé Frappé classic pulver men vanligt nescafe snabbkaffe fungerar nog lika bra, eller vad säger ni som vet?
Så här gör jag:
I en mixer lägg i 2 msk Nescafé Frappé classic + ett gäng isbitar, ca 0,5 dl gammaldagsmjölk och så mixa tills det blir tjockt och krämigt. Söta ev med honung/sötning etc. Annars är en Frappé-Baileys gudagott (addera till 4-6 cl baileys då)
I nedan Frappé rev jag ner lite 100% choklad!
Ja, livets goda var detta ett recept på! ❤

20130709-163846.jpg

20130709-163921.jpg

14 kommentarer
0

14 kommentarer

Camilla. B 20 juli, 2013 - 22:33

Det finns inget godare än en riktig frappé. NesCafé har ett pulver som heter Original, tidigare Red Cup. Det är det kaffet som är standard i Frappé skulle jag tro 🙂

Svara
Sonya Jakobsson 14 juli, 2013 - 19:27

Frappe’ är ju supergott. Jag gör min så här:)
Krossade isbitar lägges i en blender. Lägger sedan i 4 tsk eller (så mkt man behagar ) av snabbkaffepulver. Tömmer i 2msk sötad kondenserad mjölk eller 1/2 msk sötningsmedel. Häller i 1,5 dl lättmjölk (laktosfri i mitt fall) och lika mkt kallt vatten. Kör igång blendern så det blandas och härligt skum bildas . Kanske inte helt enligt LCHF med tanke på kondenserade mjölken , men jag unnar mig det då och då under sommaren 🙂

Svara
Mallan123 10 juli, 2013 - 22:09

Hej Åse, jag skulle vilja fråga dig en helt annan sak än det som ditt trevliga inlägg handlade om….Jag vet ju att du gått igenom en bröstförminskning för ett tag sedan. Jag ska själv gå igenom en sådan operation om ett tag. Jag skulle vilja höra med dig om du det första halvåret helst endast ska använda BH utan byglar. Isåfall har du någon rekommendation på en bra och gärna snygg sådan? Det får väl bli en sportvariant? Det är kanske så att du inte riktigt opererades för samma sak som mig, då du kanske inte behöver få operationsärr under bröstet? Tacksam för lite hjälp! Hur har du mått efter din operation? Har du haft ont?

Svara
Åse 11 juli, 2013 - 09:22

Hej!
Jag har ärr under bysten också! Första månaden hade jag en sportBH typ men nu får jag ha med bygel! men det är olika direktiv från klinik till klinik så fråga din kirurg! Lycka till! jag hade nästan inte alls ont!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.