Ellies frukostbullar

14 november, 2011

Ellinor är precis som jag, vänder ut och in på recept för att göra det så bra som möjligt. I detta receptet har hon vidareutvecklat några frallerecept jag själv provat och det blev ett riktigt bra recept! Jag uteslöt flor sukrin dock som hon har i receptet.  Ett riktigt trevligt frallerecept utan vanligt mjöl. Tack Ellie!

1 dl mandelmjöl
0.5 dl pofiber
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl bakepro
1.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt


3 ägg
2 dl fraiche
2 msk smält kokosfett
0.5 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl.
Vispa äggen i 3 minuter, så de blir pösiga.
Vispa ner mjölblandningen och sedan creme fraichen och det smälta kokosfettet, blanda. Låt sedan stå en liten stund så smeten sväller. Forma 7-8 bullar

 och grädda i 200grader i 15min.

Min fralla åkte ner med lite bregott och löskokt ägg!

OBS: Jag får ofta frågor som gäller livsmedlena, någon tåler inte nötter och undrar vad de ska ha istället för mandelmjöl, någon annan har inte bakepro och undrar om det går bra utan. Alla recept jag lägger ut, kan jag bara svara hur de blir med de ingredienserna som finns i, ni får prova er fram själva, eller prova ett annat brödrecept här som inte har de ingredienserna ni inte vill/kan använda 🙂

41 kommentarer
0

41 kommentarer

Jessica 12 augusti, 2015 - 14:50

Hej! Älskar dina recept 🙂 hur många gram kolhydrater är det i en fralla? Ha det bra!

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.