Ellies frukostbullar

av Åse

Ellinor är precis som jag, vänder ut och in på recept för att göra det så bra som möjligt. I detta receptet har hon vidareutvecklat några frallerecept jag själv provat och det blev ett riktigt bra recept! Jag uteslöt flor sukrin dock som hon har i receptet.  Ett riktigt trevligt frallerecept utan vanligt mjöl. Tack Ellie!

1 dl mandelmjöl
0.5 dl pofiber
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl bakepro
1.5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 ägg
2 dl fraiche
2 msk smält kokosfett
0.5 dl vatten

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl.
Vispa äggen i 3 minuter, så de blir pösiga.
Vispa ner mjölblandningen och sedan creme fraichen och det smälta kokosfettet, blanda. Låt sedan stå en liten stund så smeten sväller. Forma 7-8 bullar

 och grädda i 200grader i 15min.

Min fralla åkte ner med lite bregott och löskokt ägg!

OBS: Jag får ofta frågor som gäller livsmedlena, någon tåler inte nötter och undrar vad de ska ha istället för mandelmjöl, någon annan har inte bakepro och undrar om det går bra utan. Alla recept jag lägger ut, kan jag bara svara hur de blir med de ingredienserna som finns i, ni får prova er fram själva, eller prova ett annat brödrecept här som inte har de ingredienserna ni inte vill/kan använda 🙂

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 6 oktober, 2022 - 08:38

[…] få substitut till allt! Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även här. Servera med ett kokt ägg med lite majonnäs och jag drack kaffe med lite […]

Svara
Jessica 12 augusti, 2015 - 14:50

Hej! Älskar dina recept 🙂 hur många gram kolhydrater är det i en fralla? Ha det bra!

Svara
Tina 7 maj, 2015 - 08:03

Hej Åse! Får jag fråga vad du använder/rekommenderar för bakepro. Tänkte testa receptet som nybörjare på lchf, då jag har lite svårt att slita mig från bröd just nu. 🙂 Har köpt din bok viktminskning med lchf och jag älskaaar den!! Alla goda recept, vilket ska man börja med!! Haha

Tack för dina tips och all pepp du ger!

Svara
Åse 7 maj, 2015 - 15:38

Det är nästan same same men jag köper mina kosttillskott och proteinsaker på MMSports numera.

Svara
Helgfrukost med fantastiska LCHF frallor - 56kilo - Naturlig mat, lågkolhydratkost, lchf, paleo, inspiration och matglädje 25 februari, 2014 - 09:20

[…] få substitut till allt! Dessa frallorna är mina favoriter och det är ett omarbetat recept från detta receptet. De finns även […]

Svara
Pauline 13 februari, 2013 - 21:13

Hej!
Tack för detta brödet, äntligen ett lchf-bröd som inte är jättetorrt eller svampigt.
Jag bytte dock ut bakepro mot 1,5msk fibrex och 1/3dl krossade linfrön och tillsatte aningen mer mandelmjöl.
Först när jag skar i bröden tyckte jag de verkade svampiga, men när jag åt det med smör & ost smakade det jättebra! Inget svampigt och mycket subtil kokossmak, vilket var bra eftersom jag inte gillar kokos alls. De är farligt goda, nu får jag akta så jag inte vräker i mig för många! 🙂

Svara
Madde 25 juni, 2012 - 09:29

Hej Åse!

Hoppas du och din familj haft en trevlig midsommarhelg! Jag är med jämna mellanrum inne och läser din blogg, framförallt nyfiken på alla dina recept:)
Fick ett litet ”bakryck” nu på morgonkvisten och tänkte testa frallorna! Följde instruktionerna i texten sen när jag skulle sätta degen att vila en stund så upptäckte jag att jag inte tillsatt 0,5dl vatten som står längst ner i ingredienslistan… Ska man tillsätta det bara om man tycker degen blir för torr och kompakt? Kallt eller ljummet?
Sist men inte minst, fortsätt med det arbete du lägger ner på denna bloggsida, fantastisk inspirationskälla!!

Svara
Åse 25 juni, 2012 - 12:42

Hej madde! Jag tror inte det lilla vattnet gör så stor skilnad! Hur blev dem?? kallt eller ljummet selar nog ingen roll.
Tack så mycket!! =)

Svara
Madde 29 juni, 2012 - 20:32

Jag inbillar mig att den lilla skvätten med kallt vatten gjorde frallorna extra saftiga, dem blev jätte goda:) Tänk att man kan göra lågkolhydrats frallor så snabbt och enkelt!!

Svara
Camilla 26 april, 2012 - 23:15

Hej

Som rutinerad receptläsare och kock som jag är så undrar jag var det står i receptet om fröna som finns på bilden med frallor? Är det dina frallor eller har du lånat bilden?

Jag jobbar stenhårt på att tappa 20 kg och är såååå trött på att bli lurad.

Hälsningar
Camilla

Svara
Åse 27 april, 2012 - 08:05

Hej, ja det är min bild. Det står ingenstans att man måste ha vallmofrön på bullarna för det är bara för syns skull och inget som påverkar receptet. Man kan ha sesamfrön eller något annat eller helt enkelt strunta i att ha något på. Lite vallmofrön på är inget som höjer kolhydratmängden.

Svara
Åse 27 april, 2012 - 08:06

Hur menar du lurad? På vilket sätt skulle du bli lurad för att det finns vallmofrön på bilden men inte i receptet?

Svara
Camilla 27 april, 2012 - 13:10

Hej igen

Jag menade inte att låta arg för det är jag inte alls. Jag har användt massor av underbara recept från din sida. Jag tycker bara att det ofta ( i alltså alla böcker och bloggar osv då menar jag inte specifikt din sida) så ser bilden annorlunda ut än vad det står i receptet. Det skulle vara roligare om exakt allt som är på bilden även står i receptet.

Trevlig helg nu ska jag snart baka dina bullar.

Camilla

Svara
Åse 27 april, 2012 - 13:19

Hej! Ingen fara! Nej det är ju aldrig roligt om det är så, personligen har jag adrig reflekterat över det för ibland smyger sig fel in i recept, Lite fröer ovanpå tycker jag inte riktigt platsar i kategorin ”Receptet stämmer inte med bilden” 😉 Lycka till med dina bullar och skön fredag! =)

Svara
isabelle 16 mars, 2012 - 21:05

Hej Åse! Har nyss börjat med lchf. Vilken härlig blogg du har!
Jag undrar vart man får tag på exempelvis mandelmjöl, pofiber, kokosmjöl och bakepro vart finns detta att köpa?
Du får gärna maila mig..
Mvh Isabelle

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 08:40

Hej! I ovanmenyn finns en länk till ett inlägg där allt det du undrade står 🙂

Svara
marlene 7 januari, 2012 - 21:41

Provade detta receptet idag, mums!! Länken till Ellinor fungerar tyvärr inte.
Jag har skrivit om receptet på min blogg och länkat till dig. Hoppas att det är okej! 🙂

Svara
Josefin 20 november, 2011 - 13:08

Hej Jättekul med LCHF tycker jag, har bara hållit på i en månad och blir så glad av att det finns så många recept som ni delar med er av.
Det var bara de två första veckorna som jag hade sug efter mörk choklad. Då tog jag hallon med vispad grädde och pudrade lite kakao över, så blev jag nöjd.
Nu har jag tom hittat LCHF-choklad på ICA.
Nu håller jag på och provar olika bröd recept, det finns ju massor! =)
Själv har jag har alltid hållit på och experimenterat med recept och bytt ut saker mot annat mm. bara kul. Detta recept gjorde jag exakt som det står men det blev inga bullar, utan en lös smet som gav tjocka små pannkakor färdiggräddade, vet ej vad som gick fel..?
Ja, ja så kan det gå. jag provar nåt nytt. Roligt!! =)

Svara
Martina 16 november, 2011 - 15:05

Tack för ditt svar. Jag försäker välja så mycket bra saker i min kost som jag bara kan och sojalecitin är en av de saker jag valt bort. Jag sökte på innehållet i Bakepro och fick upp 100 % SL så om det är vassle också så måste jag dubbelkolla mina fakta 🙂 jag tycker som sagt att du har helt rätt i att man måste välja vad man vill avstå, man kan inte leva HELT rätt HELA tiden och lever man efter LCHF så lever man ju redan mycket bättre än många andra och detta var ju verkligen inte menat som kritik utan mer en nyfikenhet på hur du tänker, jag ser dig som en stor förebild och din åsikt känns viktig. Tack igen för snabbt svar, brödet ser jättegott ut.

Svara
Åse 16 november, 2011 - 15:11

Man ska ifrågasätta Martina! Det gör du helt rätt i! Jag har mailat Dalblads för att få reda på exakt hur mkt sojalecitin som det finns i, men Bakepro innehåller mjölk (vassle) och sojalecitin.

Svara
Martina 16 november, 2011 - 15:21

Jag ringde dom precis också och du har helt rätt i att det bara är en liiiiiiten del SL och hur jag har tolkat det till 100 % är för mig en gåta 😉 meddela gärna om du får svar. Ha en mysig resa till Göteborg… Tack igen!!!

Svara
Åse 16 november, 2011 - 16:44

Yes, 0.5 g per 100 g pulver! Så det är yttepyttelite.

Svara
Martina 16 november, 2011 - 18:35

Det var ju inte farligt…

Martina 16 november, 2011 - 13:26

Jag undrar bara varför du använder bakepro när du bakar? Du lever ju så sunt i övrigt med LCHF och
Mycket ekolgiskt. Bakepro innehåller 100 % sojalicitin och jag tycker du ska googla lite på det för det är allt annat än hälsosamt tyvärr. Vet massor av lchfare som hellre skulle svälta än att äta det. Alla gör ju sina val men det skulle vara intressant att höra din inställning till (enligt mig) detta gift. Älskar din blogg i övrigt och du är en fantstisk inspirationskälla. MVH Martina

Svara
Åse 16 november, 2011 - 14:33

Hej! Att hellre svälta än få i sig sojalecitin ter sig lite märkligt 😉 Sojalecitin innhåller tyvärr mycket hexan (bensin) men vi får ju i oss bensin oavsikligen av många olika anledningar. Bakepro innehåller vassle så inte innehåller det 100% sojalecitin men jag ska ta reda på hur stor procentsats sojalecitin det innehåller. Sojalecitin tillsätts i vassleprotein för annars kan inte vasslet lösa sig med vatten. Dock måste vi ställa allting i relation, i ett bröd bakat med lite bakepro är det en extremt liten del sojalecitin vi får i oss och med tanke på att vi på LCHF får i oss väldigt lite av andra dåliga saker så har i allafall jag inga problem med den lilla mängd skräp jag får i mig genom att då och då använda bakepro. Många på LCHF använder ju sukrin friskt fast det hämmar det livsviktiga mineralet bor. Som du säger, vi får göra de val vi mår bra av så vi sover gott om natten =)

Svara
mammaspring 15 november, 2011 - 12:07

Tack för superbra recept! Det ska jag absolut prova. Synd att LCHF inte är så stort i Finland. Man får verkligen leta för att hitta fibrex, fiberhusk osv

Vill tipsa om supergod pizza http://www.mammaspring.com/2011/11/pizza-utan-mjol.html

Jag älskar pizza men har nog inte ätit köpepizza på… flera år tror jag…

Receptet:
2 1/2 dl finmalda nötter/mandlar
1dl vatten
1 tsk bakpulver
2msk olivolja
2 msk psyllium mjöl
2-3 msk tapiocastärkelse (gör att degen inte fastnar då den kavlas ut på bakplåtspappret)

Bottnet kavlas ut lövtunt och så lägger jag på en massa gotti: skinka, lök, paprika, ost osv

Svara
Åse 16 november, 2011 - 16:35

Åh tack!!! Vart hittar man tapiocastärkelse??

Svara
mammaspring 16 november, 2011 - 20:29

jag har själv köpt det i mataffären. Finns där potatismjöl och dylikt finns…

Svara
LENA 15 november, 2011 - 09:55

Hej! Tack för en fantastisk sida….. jag undrar om man kan utesluta bakepro i frallorna kanske ta nåt annat,vad säger du? Är det vallmofrön på? Mvh Lena

Svara
irene 15 november, 2011 - 06:08

hallå!!!
smakar det inte av kokosmjölet????
bakade en annana limpa men fick slänga den, på grund av mycket kokossmak….
du kanske tycker om den smaken??? då är det ju annorlunda..
irene

Svara
Åse 15 november, 2011 - 10:14

Det är ju tycke och smak och vissa recept smakar mer kokosmjöl än andra, i detta tycker jag att kokosnötsmaken är väldigt diffus.

Svara
irene 15 november, 2011 - 19:10

tack för svar!!!

Svara
Gustaf Segerström 14 november, 2011 - 23:51

Kul, de ser jättegoda ut!

Svara
Anita 14 november, 2011 - 23:12

Spännande recept, ska baka dem en dag. Snart är brödet slut i frysen, så det här receptet kom lagom. 🙂

Svara
maja 14 november, 2011 - 22:56

Ser mums ut!

Svara
Johanna 14 november, 2011 - 22:07

Spännande recept, känns det ungefär som ett ”vanligt” bröd?

Svara
Åse 15 november, 2011 - 03:54

Ja absolut!

Svara
Popprinsessan 14 november, 2011 - 20:40

Oj, vad goda de ser ut! Får nog ta och googla var jag kan hitta bakepro och pofiber 🙂
Hoppas att du har en trevlig kväll,
kram!

Svara
Ellinor 14 november, 2011 - 21:23

Hej du,
Pofiber hittar du i glutenfria avdelningen på din matbutik. Bake pro hittar du hos http://www.lchfbutiken.se eller hos en hälsokostbutik 😉

Kram

Svara
Popprinsessan 15 november, 2011 - 20:31

Tack för svaret!!

Svara
Ellinor 14 november, 2011 - 20:00

Hi hi men tack själv söta du <3

Kraaam

Svara
Ann-Sofie 14 november, 2011 - 18:25

Tack för ännu ett recept! Alltid lika roligt att kika in här:)
Idag har jag börjat mitt nya liv…(igen) men nu måste jag verkligen ta tag i mig själv…Idag har jag inte ätit kolhydrater och jag vet att jag mår så mkt bättre utan ändå så faller det efter några dagar på de där limpmackorna..
Nu är jag så sockersugen så jag håller på att gå av på mitten, det får bli en kopp te och sen hoppas jag att jag somnar tidigt i soffan 🙂

kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.