Detta med måtten

av Åse

I dag uppdaterade jag måtten, saker händer! Det intressanta är att jag är bara ca 2 cm från de måtten jag hade sista viktminkningen vid mål! Och jag är ju 5 kg (ca) från mål.
Ger mig ännu mer vatten på kvarnen att man förkorar FETT vid lågkolhydratkost och inte så mycket MUSKLER som vid bara kalorirestiktion. Yay!
Nya måtten, gamla måtten (07)

Jag satt och tittade på bilder från vår senaste resa till Mallorca, juni 1999. Jag vägde mellan 53 och 54 kg och jag var riktigt nöjd! Jag blir inte så mkt smalare vid 53 än vid 56 utan det är flubbet på magen/midjan/rygg som försvinner då. Nu fixerar jag mig inte vid en vikt, jag kanske kommer se likadan ut vid 56 idag som jag gjorde vid 53 då, kroppen förändras ju! Men de bilderna kommer vara min inre morot för jag kommer så väl ihåg hur jag mådde då. Kunde gå in på H&M och ta vilka kläder som helst i S och de satt super.
Jag hoppas att ingen missförstår mig, jag är inte fixerad vid att vara just ”smal” men däremot så vill jag trivas med min egen kropp.
Fett sätter sig alltid först kring midja/mage/rygg på mig och det avskyr jag.
I början av förra veckan mådde jag lite halvkasst, var hungrig hela tiden och kände mig så onöjd. Fick för mig att jag åt för lite och ökade därför på lunchmålet (middagen har alltid varit det målet där jag äter mest då vi äter hela familjen ihop) och jag är mkt mer nöjd nu!
I går gjorde jag en rätt ur GI bilagan som var supergod och enkel, kommer bli en stående kycklingvariant här!
Man skär helt enkelt bara en kycklingfile i sidan mot mitten så det blir en fick. Lägger två salamiskivor där och brer 1 msk pesto på skivorna. Stryker smör på, salt och peppar och panerar med sesamfrön. In i ugn på 250 g i ca 15-20 minuter.
Mycket god och intressant smak och gör den annars så magra kycklingen mer mättande! Jag serverade ugnsgratinerade wokgrönsaker till.

I dag är det 31/2 vecka tills man ska pressa ner sig i en bikini på Mallorcas stränder 😉 Och jag är faktiskt redo! Vill ju få bort lite mer ”flubb” men jag duger bra som jag är nu, det är en härlig känsla!

Hoppas ni alla får en fin vecka!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

24 kommentarer

Belle 6 juni, 2009 - 13:44

Visst är det intressant med mått! Alla har så olika kroppar. För min del hamnar allt fett på rumpa/höfter/lår så medan jag känner mig rejält fet och dallrig om rumpan och låren så sticker revbenen ut… Hahahah!
Grattis till en lyckad viktnedgång! Skönt att inte tappa muskler!

Svara
mammaliv 25 maj, 2009 - 18:23

Komiskt….. vi har nästan exakt lika mått… 😀 Fast jag känner mig fortfarande lite sladdrig för att vara helt nöjd 😉 Midjan är OK (72 cm) men det är nedanför där fettet sitter. Men nån dag kanske jag orkar ta tag i sista kilona… nu har jag lite paus 😀

Svara
jenco 25 maj, 2009 - 17:28

Så roligt med dessa resultat!! Klart att man ska sikta på det man känner är den bästa kroppen för sig själv!
Och klart att du duger som du är!!
KRAAM

Svara
marlene 25 maj, 2009 - 15:05

hej, tack för en underbar blogg! tittade på dina mått, galet bra ju! men – är det sant att du började på exakt samma mått båda de viktnedgångarna? otroligt i så fall, verkar som din kropp vill bli en speciell storlek när du blir gravid!

Svara
Pusen 25 maj, 2009 - 14:57

🙂 klart du duger. Vilken superskillnad på måtten, bara i maj! Wow…. Det är så härligt att läsa dina sidor.

Svara
Katarina 25 maj, 2009 - 14:08

hej! eftersom du e så insatt i lc så undrar jag bara en sak.. jag e laktosintolerant och håller på me lc..men har de nån betydelse me grädden??? eftersom laktosfri grädde e ca 10-15% bara ..medans man ska ha den fetaste egentligen..men de e ju inte så lätt när man inte kan äta de…tror du de e stor skillnad??ps du e riktigt duktig…ska göra oopsie bröden i veckan…kul å läsa nya recept=)
mvh katarina

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 14:22

hej!
man ”måste” ingenting! jag använder bara 15-28% grädde! du kan ju öka upp fettet med ost, dressing, smör för att se till att du blir mätt.

Svara
Katarina 25 maj, 2009 - 18:34

okej tack för svar så fort.. då kan jag fortsätta i denna takt me grädde som jag gjort så kommer de resultat…jag har hållt på i en vecka nu och känner att de verkligen ger resultat..förut va jag sockerberoende hela tiden och jag gick på vv men de funkade inte alls för va lika sugen men efter en vecka med detta känner jag att jag inte vill ha nåt godis alls bara mörk choklad å kaffe…men jag e helt inställd på de nu… man blir ju motiverard när man läser ditt resultat..kanon bra blogg=)

Svara
webba 25 maj, 2009 - 13:05

Det ”hörs” att du mår bra Åse! Hoppas att du får en bra vecka!

Svara
Jenny 25 maj, 2009 - 13:05

HEJA ÅSE!!! Du är så på väg in i målet! KRam!

Svara
Maria i Gbg 25 maj, 2009 - 12:14

Jag ÄLSKAR följande mening:
…jag duger bra som jag är nu…

Det är ju dit vi vill allihop.
Bra jobbat!!!

Kram från Gbg

Svara
Cybertjejen 25 maj, 2009 - 12:07

Känner igen mig lite i det du skriver.
Jag är smal, vilket också många hela tiden kommenterar.
Men nu har jag lite flubb på magen, som gör att jag nästan ser gravid ut. Vilket jag inte är
Efter helgen känns det som det har blivit lite mer runt magen, efter lite för mycket onyttigt.
Ska nog börja byta ut ris/pasta/potatis mot grönskaer så som du har gjort. Kvällmackan på kvällen ska också bytas ut.

Kram!

Svara
Maria 25 maj, 2009 - 11:58

Låter underbart och jag glädjer mig med dina framgångar!
Jag är nyopererad (äntligen) och håller på att samla kraft igen. Operationen nockade mig rejält, men slutresultatet kommer att bli fin-fint har kirurgen lovat. Jag är väldigt glad för att jag både har tagit mig råd, tid och mod att äntligen operera bort mitt fula är på min mage och som pricken över i:et till detta har jag istället ”fått” en alldeles slät mage som jag såg ut innan kejsarsnitten – helt fantastiskt! 🙂
Kilona rasar så sakta och jag hoppas att jag i augusti kommer att känna mig toppenfin! 🙂

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 12:06

Vad skönt med lyckad op!! grattis!

kram på dig!

Svara
Jessica 25 maj, 2009 - 11:23

Nä o viken är ju inte allt.Måtten ger oftast med. kroppen kan ju ta också där den behöver mest och det kan ju varíera!
Ja tänk att ni snart ska iväg och jag slår nästan vad om att du viktmässigt också är i mål då!! hihih
Ni är så duktiga!

KRAAAAM

Svara
Aika 25 maj, 2009 - 11:13

Inte långt kvar nu gumman =)

Svara
Anki 25 maj, 2009 - 10:54

Wow vad det går undan för dej!! Grattis!!
Jag har lite frågor som jag hoppas att du kan svara på…
Hur gör du med barnens mat? Äter de lika fettrik kost som du fast även med potatis/pasta/bröd?
Äter du verkligen ”obegränsat” av LCHF kost eller tänker du dig för även här?
Tycker du inte att det är ”bökigt” att följa denna kost? ja inte när du är hemma kanske, men tex när ni blir bortbjudna eller är ute & äter & så?
Ersätter du potatis/pasta/ris med grönsaker enbart?
MVH Anki

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 11:11

Hej!

Först och främst vill jag bara tala om att jag ju inte äter LCHF, jag äter en mer moderat lågkolhydratkost, dvs lite kolhydrater och lagom med fett.
Det innebär att jag äter vanlig mat fast ersätter ris, pasta och potatis med grönsaker. När det gäller fett så använder jag fullfet ost, dressing etc fast använder mellanfeta varianter när det gäller grädde och fraiche (15-28%) så m.a.o så äter barnen samma som vi fast även bröd, pasta, ris och potatis, fast de får GI lågt av detta dvs grovt bröd för det mesta, fullkornspasta etc.
Till helgen äter de godis, snask, vitt bröd etc.

När det gäller att äta ute så tycker jag att det är enklare än någonsin! Jag beställer som vanligt fast ber att de ersätter potatis/ris etc med extra grönsaker. Jag slipper oroa mig för att såsen/dressingen är för fet etc.
Samma gäller när man är borta, alla runtomkring mig vet ju hur jag äter nu.

Svara
Tess 25 maj, 2009 - 10:47

Hej Åse!
Vilket datum åker ni och vart ska ni bo någonstans? Vi ska till Alcudia och vi åker den 18 juni. 🙂 Isåfall kanske vi ses där? 🙂

Själv har jag en del flubb kvar men jag försöker så gott det går. Inte för att jag vet hur det går eftersom min våg saknar batteri och jag inte köpt nytt än, men valken känns mindre. *s*

Ha det fint!
Kram Tess

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 11:06

Hej Tess! Vad kul att ”se” dig här!
Vi ska inte till Alcudia denna gången, utan till Cala Bona! Var ju synd det inte var på samma ställe!
Grattis till att valken känns mindre 😉

KRAM

Svara
scustovi 25 maj, 2009 - 10:35

Oj vilket resultat. Du är ju jätteduktig!
Jag blir jättepeppad av dig och din blogg. Jag har ju som
sagt börjat på VV men jag läser på lite om low carb så
jag tänker växla över till det om några veckor. Den här gången tror jag att jag klarar att gå ner mina kilon. Mycket tack vare dig och dina resultat. Jag tänker att kan
du så borde jag också kunna. Har du nåt bra tips om vad man ska läsa för att lära sig mer om low carb?

Kram

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 11:06

Vad roligt! Lycka till nu!

Bästa tipset är att du googlar, det gör alltid jag när jag vill läsa på 🙂

Svara
bibi 25 maj, 2009 - 10:34

Vilken inspirationskälla du är.Ska prova Lc efter att ha ätit vv utan så bra resultat, har ca 5 kg som ska bort.
Har några funderingar ang. Lc som du kanske kan svara på.
Verkar som om 20 kolhydrater/dag är idealet?
Begränsar du fettintaget eller spelar det ingen roll hur mycket fett man äter?
Är det mindre kolhydrater i fetare produkter ex cr fraiche?
Frukt?

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 11:19

Hej Bibi!

Runt 20 kolhydrater per dag är en bra måttstock, då försätter man kroppen i ketos och fettet förbränns lätt.

Jag äter helfeta varianter av ostar etc men mellanfeta av grädde och fraiche.
Det passar mig bra och håller mig mätt men går ner bra i vikt. Jag håller mig på det viset till en bra kalorinivå.
Det är mkt marginellt mindre kolhydrater i 15% fraiche och grädde.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.