Detta med måtten

25 maj, 2009

I dag uppdaterade jag måtten, saker händer! Det intressanta är att jag är bara ca 2 cm från de måtten jag hade sista viktminkningen vid mål! Och jag är ju 5 kg (ca) från mål.
Ger mig ännu mer vatten på kvarnen att man förkorar FETT vid lågkolhydratkost och inte så mycket MUSKLER som vid bara kalorirestiktion. Yay!
Nya måtten, gamla måtten (07)

Jag satt och tittade på bilder från vår senaste resa till Mallorca, juni 1999. Jag vägde mellan 53 och 54 kg och jag var riktigt nöjd! Jag blir inte så mkt smalare vid 53 än vid 56 utan det är flubbet på magen/midjan/rygg som försvinner då. Nu fixerar jag mig inte vid en vikt, jag kanske kommer se likadan ut vid 56 idag som jag gjorde vid 53 då, kroppen förändras ju! Men de bilderna kommer vara min inre morot för jag kommer så väl ihåg hur jag mådde då. Kunde gå in på H&M och ta vilka kläder som helst i S och de satt super.
Jag hoppas att ingen missförstår mig, jag är inte fixerad vid att vara just ”smal” men däremot så vill jag trivas med min egen kropp.
Fett sätter sig alltid först kring midja/mage/rygg på mig och det avskyr jag.
I början av förra veckan mådde jag lite halvkasst, var hungrig hela tiden och kände mig så onöjd. Fick för mig att jag åt för lite och ökade därför på lunchmålet (middagen har alltid varit det målet där jag äter mest då vi äter hela familjen ihop) och jag är mkt mer nöjd nu!
I går gjorde jag en rätt ur GI bilagan som var supergod och enkel, kommer bli en stående kycklingvariant här!


Man skär helt enkelt bara en kycklingfile i sidan mot mitten så det blir en fick. Lägger två salamiskivor där och brer 1 msk pesto på skivorna. Stryker smör på, salt och peppar och panerar med sesamfrön. In i ugn på 250 g i ca 15-20 minuter.
Mycket god och intressant smak och gör den annars så magra kycklingen mer mättande! Jag serverade ugnsgratinerade wokgrönsaker till.

I dag är det 31/2 vecka tills man ska pressa ner sig i en bikini på Mallorcas stränder 😉 Och jag är faktiskt redo! Vill ju få bort lite mer ”flubb” men jag duger bra som jag är nu, det är en härlig känsla!

Hoppas ni alla får en fin vecka!!

24 kommentarer
0

24 kommentarer

Belle 6 juni, 2009 - 13:44

Visst är det intressant med mått! Alla har så olika kroppar. För min del hamnar allt fett på rumpa/höfter/lår så medan jag känner mig rejält fet och dallrig om rumpan och låren så sticker revbenen ut… Hahahah!
Grattis till en lyckad viktnedgång! Skönt att inte tappa muskler!

Svara
mammaliv 25 maj, 2009 - 18:23

Komiskt….. vi har nästan exakt lika mått… 😀 Fast jag känner mig fortfarande lite sladdrig för att vara helt nöjd 😉 Midjan är OK (72 cm) men det är nedanför där fettet sitter. Men nån dag kanske jag orkar ta tag i sista kilona… nu har jag lite paus 😀

Svara
jenco 25 maj, 2009 - 17:28

Så roligt med dessa resultat!! Klart att man ska sikta på det man känner är den bästa kroppen för sig själv!
Och klart att du duger som du är!!
KRAAM

Svara
marlene 25 maj, 2009 - 15:05

hej, tack för en underbar blogg! tittade på dina mått, galet bra ju! men – är det sant att du började på exakt samma mått båda de viktnedgångarna? otroligt i så fall, verkar som din kropp vill bli en speciell storlek när du blir gravid!

Svara
Pusen 25 maj, 2009 - 14:57

🙂 klart du duger. Vilken superskillnad på måtten, bara i maj! Wow…. Det är så härligt att läsa dina sidor.

Svara
Katarina 25 maj, 2009 - 14:08

hej! eftersom du e så insatt i lc så undrar jag bara en sak.. jag e laktosintolerant och håller på me lc..men har de nån betydelse me grädden??? eftersom laktosfri grädde e ca 10-15% bara ..medans man ska ha den fetaste egentligen..men de e ju inte så lätt när man inte kan äta de…tror du de e stor skillnad??ps du e riktigt duktig…ska göra oopsie bröden i veckan…kul å läsa nya recept=)
mvh katarina

Svara
Åse 25 maj, 2009 - 14:22

hej!
man ”måste” ingenting! jag använder bara 15-28% grädde! du kan ju öka upp fettet med ost, dressing, smör för att se till att du blir mätt.

Svara
Katarina 25 maj, 2009 - 18:34

okej tack för svar så fort.. då kan jag fortsätta i denna takt me grädde som jag gjort så kommer de resultat…jag har hållt på i en vecka nu och känner att de verkligen ger resultat..förut va jag sockerberoende hela tiden och jag gick på vv men de funkade inte alls för va lika sugen men efter en vecka med detta känner jag att jag inte vill ha nåt godis alls bara mörk choklad å kaffe…men jag e helt inställd på de nu… man blir ju motiverard när man läser ditt resultat..kanon bra blogg=)

Svara
webba 25 maj, 2009 - 13:05

Det ”hörs” att du mår bra Åse! Hoppas att du får en bra vecka!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.