Det gör ont när knoppar brister

av Åse

Bah! Jag borde vara på strålande humör, i går var det strålande sol, i dag likaså. Det var så varmt och skönt ute men jag blir bara deppig när jag inte mår bra.
I dag är det kallare men himlen är minst lika blå som i går.
Men jag mår inte bra. Jag känner mig som något katten släpat in. Jag har så svårt att svälja och det känns som det sitter mat kvar i strupen och jag är öm när jag tar på halsen. Efter lite googlande så undrar jag om jag inte fått någon inflammation i matstrupen.
Vanligt halsont är det inte.
IMG_8072

Jag blev så lycklig när jag såg att mina två hortensior som stått ute hela vintern, övergivna för att jag inte trodde de skulle klara sig – har massor av knoppar!!
Vilken lycka och vilket hopp! ♥
IMG_8084
IMG_8086
 
Jag försöker muntra upp med mig att visualisera värmen, våren och sommaren – sommarkläder på och solen som smeker ansiktet. Åh vad jag längtar nu!
IMG_8091
Söta rosa chinos och somrigt vit remix blouse från Odd Molly och så mina älskade Ray Ban (3025)
Ibland är inte livet på topp men att fokusera på det som är ljust brukar faktiskt vara en rejäl humörboost! Nu ska jag sammanställa receptet för gårdagens middag. En favorit i repris, enkelt men ack så gott!
Vi hörs snart igen!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Annika 11 mars, 2014 - 16:31

Hortensia är tåliga blommor. 🙂 Jag har aldrig tagit in några eller beskurit mina. De har aldrig klagat. 😉
Krya på dig!

Svara
Martina 11 mars, 2014 - 12:48

Vilken underbar blogg du har Åse! Jag hittade hit för några dagar sedan och har redan hunnit laga många av dina recept och har köpt din app (som är kanon, gillar framförallt handlingslistan). Du är en stor inspirationskälla för mig som inte heller vill sätta starka bokstäver på min kost utan börjar lära mig att äta med sunt förnuft (och äta mig mätt!) Jag förstår givetvis att detta inte funkar för alla att inte äta strikt lchf t.ex., men då jag bara är 20 år, fullt frisk och normalviktig tycker jag att det är toppen att inte äta efter massa förbud utan snarare tillåta sig äta något gott med honung som sötning någon gång ibland också (det blir sällan så mycket av det söta, man blir ju så mätt och glad av maten).
Tack för dina bra recept och för att du inspirerar!

Svara
Cissi 11 mars, 2014 - 11:45

Det låter som du åkt på nått liknande som min dotter haft i 9 dagar i dag. Det började med halsont fast i nedre delen av halsen, hon är 8 år och har förklarat det som om hon haft en stor klump i halsen som sitter fast. Hon har inte haft nån matlust och endast fått i sig flytande föda. Detta blev värre efter några dagar och det tillstötte magsmärtor. Ingen feber. Vi var in till läkaren och fick ta en massa prover och de kom fram till att hon har en virusinfektion som satt sig i lymfkörtlarna i hals och i magen. Det ska tydligen gå över av sig själv!!

Svara
Suzanne 11 mars, 2014 - 11:43

Absolut! Har haft halsfluss ett antal gånger och tror aldrig att jag har haft feber. En läkare sa t o m att det inte var halsfluss en gång men när provsvaret var klart så var det ju det… De måste ta ett halsprov och kollar sedan provet med en gång. Men det är klart jag är ingen läkare så jag kan ju inte ställa en säker diagnos… 🙂 Fast det låter som typiska symptom. Just den där känslan av att det är alldeles supersvullet i halsen och att även att svälja, utan att man har något att svälja, gör ont.

Svara
Åse 11 mars, 2014 - 11:46

OK!! Får pallra mig till läkaren! tack för svaret! =)

Svara
Suzanne 11 mars, 2014 - 11:31

Låter som typisk halsfluss! Då är det bara penicillin som hjälper, alltså fort till läkare. Det positiva är att halsont och svårt-att-svälja-känslan släpper ganska om gående när man börjar ta penicillinet.
Lycka till och krya på dig!

Svara
Åse 11 mars, 2014 - 11:37

Tror du? Fast jag inte har feber?

Svara
Ann-Sofie 11 mars, 2014 - 10:33

Usch stackare, det låter jobbigt med din hals/strupe! Hoppas att det snart går över ♥
Jag har precis kommit ur min mörka tunnel, jag påverkas väldigt mycket och lätt av vädret och solen i helgen och ljuset gör mig gott. Nu känns det som om det finns hopp igen..!
Krya på dig kramar i massor ♥

Svara
carina 11 mars, 2014 - 10:30

Krya på dej!!!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.