2,3K
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2016/06/012A6002-1-150x150.jpg)
En krämig laxgratäng som toppas med räkor, perfekta helg och bjudrätten!
Oj oj vilken gooooood gratäng det här är!
Jag har lite same same but different här i bloggen men denna blev godaste ever! Prova denna!
Kanske redan ikväll? =)
Tillbehör till? Prova Zoodles till, så gott! Annars fungerar ju vanlig pasta, pressad potatis eller en god grönsallad!
Vill ni inte ha lax i? Prova torskfilé!
Underbara, sköna sommarkvällar! ❤️
SMARRIGT!
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2016/06/012A6002-1-150x150.jpg)
Lax- och Grönsaksgratäng
Ingredienser
- 8 portionsbitar laxfiléer
- 1 citron
- citronpeppar
- 12 körsbärstomater
- 1 knippe sparris (8 st)
- 1 purjolök
- 5 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 4–5 msk hummerfond
- 1/2 dl vitt vin
- salt, svartpeppar
- 150 gr riven smakrik gratängost
- ca 240 g skalade räkor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Lägg laxfileérna i botten på en ugnsfast form.
- Pressa citronen över. Krydda. Putsa sparrisen och skär till samma längd som laxen och lägg ovanpå.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Skölj och strimla purjolöken (det vita) och strö över.
- Koka upp creme fraiche, grädde, hummerfond, vitt vin och smaka av med salt och peppar. Häll över och avsluta med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Lägg på räkorna och låt stå kvar i ugnenn ca 5 minuter utan värme.
Nutrition
- Serving Size: 8
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
5 kommentarer
Med dom ingredienserna måste den vara utmärkt, ska testa snarast.
★★★★
Vilket slöseri med råvaror att bara använda toppen på sparrisen.Inte smart.
Ett knippe sparris kostar idag ca 50 kr.
Inte miljövänligt.
I övrigt låter det gott.
Vet du vad som är lite tragikomiskt Henrik? Att varje gång jag ser att det är ett mansnamn som kommenterat så i 98% av fallen så är det en kommentar som antingen tillrättavisar, klappar på huvudet, gnäller, inte klarar av receptets instruktioner, eller som bara vill vara besserwissers. De andra 2% är raringar!
Det står ingenstans i detta receptet att resten av sparrisen ska kastas. Personligen skär jag ner spillet i tunna skivor och har i sallader eller i omeletter.
Vill du ”vara smart”, ha då med hela sparrisen i den här rätten – du har självklart ett val, val har vi ju alla?
Den bästa kommentar jag någonsin har hört. Du är bäst Åse, inte bara på mat. Heja dig!
Tack för alla goda o nyttiga recept. Mary K
Tack rara du! <3