Kyckling i senapssås och kålmos

av Åse

Hej på er! Idag svängde jag ihop detta som jag, maken och twinsen åt framför TV:n 😉 De små hade fått rester och lagt sig. Det blev riktigt gott tyckte både vuxna och tonåringar!
4 portioner:
4-6 kycklingfilér (beroende på storlek)
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
2 dl vitt vin
2 msk kalvfond
4 msk dijonsenap
salt, peppar
smör eller kokosfett
Fryst blomkål/broccoli alternativt färsk.
1 dl riven cheddar eller prästost eller annan smakrik ost.
ca 2-3 msk smör
Rensa kycklingfilérna, stek dem sedan i medelstark värme tills de fått färg, salta och peppra. Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
Koka broccoli och blomkål (jag använde frysta grönsaker) häll av vattnet och låt sedan ånga av. Mosa med potatisstöt och rör ner smör och riven ost. Salta och peppra.
IMG_0208


IMG_0209
I morgon är det plåtning för Mat & Hälsa. Måste sätta ihop inköpslista och fundera på vad jag ska ha på mig! När jag och Michelle var klara hos doktorn och skulle hämta ut penicillin på Väla så halkade vi in på H&M. Och rätt som det var kom vi ut med en bunte linnen och några tröjor á 99:- Får visa vid tillfälle (kanske rent av har en på mig på plåtningen imrg! =)
En ny tröja från TinTin Style har också kommit, såååååå läcker! Visar på torsdag!
Suss sött! ♥

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

17 kommentarer

ÅsaS 17 april, 2019 - 18:49

Ett antal år sent, men denna kycklingrätt blir det idag till middag! Fast som vanligt modifierar jag lite efter tycke och smak och vad som passar oss (läs: restens familjen..). Serverar med ris, men kycklingen är som receptet ovan, fast med kycklingbuljong.
Kram ÅsaS 💕

Svara
Vecka 3 * 18 jan – 4 jan | matochpotatis 25 januari, 2016 - 21:30

[…] Skagenröra på plättar, Kyckling i senapssås med kålmos och chokladmousse med jordgubbar Middagsgäster och trerätters. Vi har inte gäster så ofta så […]

Svara
Nytt till vardagsrummet! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och LCHF/Paleo 10 mars, 2015 - 14:38

[…] går åt vi kyckling i senapssås med kålmos fast vi fick lite problem med spisen så det var bara blomkålen som hann  bli klar så […]

Svara
Mathildas mamma 16 januari, 2013 - 22:40

Hej
Idag blev det lammfärsbiffar med parmensanaubergine. Blev ok men kunde nog varit mycket godare om det fanns en sås till. Ganska mycket pyssel för en vardagsrätt och blev lite torrt tycker vi. Har du någon sås i rockärmen att föreslå?
Skönt att vi flyttar tillbaks =)

Svara
Åse 56kilo 17 januari, 2013 - 09:25

Att det inte är en sås till beror på att det är rätt mycket fett i denna rätten och en gräddsås till blir toooo much. Men en klick myntayoghurt eller så kan ju vara gott till! =)

Svara
Ante 16 januari, 2013 - 19:40

Gjorde Enapskycklingen till middag idag, gott! Men hur i hela friden får du igenom brockoli i potatispressen? Jag slet så jag blev röd i ansiktet 🙂 och det kom bara vatten! Fick mixa som vanligt jag 🙁 / Anette

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 19:41

Åh men näääää menade sådan man stöter med!! Ingen som man pressar med 🙁 Din stackare!!!

Svara
Ante 16 januari, 2013 - 19:45

Ha ha! Fick ju lite vardagsmotion iaf!

Svara
Cecilia 16 januari, 2013 - 18:13

Hej Åse
Tror att ditt beslut att ”flytta tillbaka” blir jättebra! Man måste göra det som känns rätt!
När du skriver vispgrädde, tex till kesella. Brukar du vispa den elle inte?
Är det just kesella och bär du skulle rekomendera om man blir sugen på något gott eller har du något annat bra tips? Funderar kring ketoner. Är det något du tänker på? Kram

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 19:20

Hej! Nej inte vispa =) Kesella med bär och nötter kan fungera som frukost om man inte eftersträvar så stark ketos (vilket jag inte förespråkar) annars så gott då och då =) Kram!

Svara
Mia 16 januari, 2013 - 13:54

Hej
vill testa PF men hur gör man med ätandet efter träning
på måndagar tränar jag kl 06.00 och på onsd kl 21 och fredag kl 17, fredagen är ok för då vankas det middag hemma.
Jag har ingen möjlighet med mitt kontosjobb att träna när jag bryter fastan, hur gör du?

Svara
Carin 16 januari, 2013 - 12:03

Jisses vad god den där kycklingrätten ser ut. De nåste jag prova. Ättiksgurkan…har du lagt in den själv? De innehåller ju ofta mycket socker, eller?

Svara
Anette 16 januari, 2013 - 11:37

Hej
Hos alla mina lokala handlare har fryst blomkål försvunnit ur sortimentet!? Vet du något om det? De säger att det bara går att få tag i blomkål/broccoli tillsammans i påse? Är det ökad försäljning för folk gör blomkålsmos eller vad har hänt?
Mvh Anette

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 11:58

Hej! Ingen aning?? Jag köper oftast bara färsk! Men hade en påse fryst blomkål i frysen.

Svara
Mathilda 16 januari, 2013 - 11:04

Hej, jag tänkte också börja med periodisk fasta. Men jag funderar på om det är ok då att dricka något på förmiddagen innan man ska äta första målet på dagen. tex en kopp thé eller kaffe?

Svara
Tina 15 januari, 2013 - 23:02

Hej!
Jag tänkt köra PF och undrar då om 1:a måltiden kan vara som en lunch?
Typ att man äter middags rester från gårdagen .
Vill med hjälp av din bok försöka att servera lchf mat till hela familjen .
Igår gjorde jag din tacopaj och min växande 14 åriga son sa att den var ” galet god” han åt 3 portioner dotter 10 år 2 port.
Jag adderar lite extra tillbehör som majs till dem .
Hade också guacamole till + att sonen ville ha en klick gräddfil också.
I dag kyckling sambal/ chutny också den fick tummen upp.
Men tillbaka till frågan är det då ok att bryta fastan i bland med rester från middagen?
Att varva frukost liknande livsmedel vissa dagar och mer matiga vissa dagar?
Tusen tack för du är en sådan inspiratör och hjälper typ hela lchf Sverige :-))

Svara
Åse 56kilo 15 januari, 2013 - 23:17

Hej! Visst kan det vara det!! =)
Vad roligt att de gillade tacopajen!! =))
Keep up the good work! :))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.