Creamy Chicken Bacon

av Åse

Lillasyster tipsade om en rätt de gjorde i går som hon hittat på kokaihop.se. Det verkar vara en spridd LCHF rätt så jag vet tyvärr inte vems receptet är egentligen.
Jag modifierade lite på syrrans modifierade recept 😉 Blev galet gott!!

4 portioner

1 kg kycklingfilé
5 dl vispgrädde (nästa gång tar jag nog 3 dl visp + 2 dl fraiche)
4 stora champinjoner
1 gul lök
4 soltorkade tomater i olja
2 tsk dragon
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon (jag köper Tulips)

Sätt ugnen på 225 gr. Skiva champinjonerna, finhacka löken. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.
Häll över vispgrädden och låt puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, salt och peppar. Putsa kycklingfiléerna, dela dem i två delar på längden och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen. Baka i ugnen ca 30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

53 kommentarer

Tanja 7 december, 2014 - 12:13

Tack för receptet! Lade till lite sambal oelek och soja som en tipsat om här i kommentarerna och dubblade ingredienserna eftersom vi var 8 som skulle käka. Bjöd på rätten på en tjejmiddag igår och alla tyckte det var jättegott! Alla tog om och hade frågor om receptet, så himla kul. 🙂

Har beställt dina böcker nu och ser fram emot ett sundare 2015, kram påre!

Svara
Åse 7 december, 2014 - 19:17

Roligt att det blev bra!! Heja 2015!

Svara
Tina 13 november, 2012 - 17:29

hej! denna står nu i ugnen och såsen smakade fantastiskt!! Vi lade dock till en tesked persilja och uteslöt det extra saltet, Saltet i baconet räcker för mig, har blivit känslig för salt på sista tiden och saltar sällan, smaklökarna ändrar sig med tiden,,
TACK för alla inspirerande och goda recept! Har kört med LCHF nu i 10 veckor o gått ner hela 10 kilo, trodde aldrig det var möjligt att må så här bra o äta så GOTT!!! 😀 😀
Ha en bra kväll!
Hälsningar från Tina

Svara
Ing-Britt Hansson 30 augusti, 2011 - 17:05

Hej Åse.
Jag heter Ing-Britt och känner ”lite” över vikt. Mitt lilla (23år) underbara barnbarn rekomenderade mig att testa 56kilo Dina recept har jag följt lite över en vecka. Maten jag lagat enl recept är jääääätttte goda. Min önskan är att gå ner några kilo tills att jag åker till Thailand i oktober. Vågen får vänta en månad, så jag hoppas att med den goda maten och motion jag går ner några kilo (hekto)
Min man gillar faktiskt också maten, lite skeptisk till broccoli och vitkål, men han får vänja sig vid det.

Tack för dina recept.
Ing-Britt Hansson

Svara
Åse 30 augusti, 2011 - 18:31

Vad roligt att höra Ing-Britt! Keep me posted hur det går för dig!! =) Varmt lycka till!

Svara
Annika 8 augusti, 2011 - 14:06

TACK Så mycket så länge!!!

Svara
Annika 8 augusti, 2011 - 10:26

Undrar hur många ppoints de blir då??? är viktväktare,,,för skrev du hur många de blev,, har provat en del av recepten och dem är jätte goda!! kan du maila receptet till mig???

TACk på för hand!!

Annika

Svara
Åse 8 augusti, 2011 - 12:45

Hej! Jag räknar inte points längre och eftersom jag inte heller längre skriver in min mat och beräknar energin så vet jag inte.

Svara
Katja 16 oktober, 2011 - 16:44

Hej Annika,
Jag räknade för skojs skull ut PP-värdet och fick det till 24 PP/portion om man följer receptet ovan. Byter man ut en del av grädden mot CF bordet värdet hamna någon PP lägre eftersom CF ”bara” innehåller 34% fett jmf med vispgrädde som innehåller 40%. Om man väljer mellangrädde och/eller CF 15% får man ner PP-värdet något, men det blir ändå högt eftersom VV ”bestraffar” fett med höga PP-värden. Bara ett ynka paket bakon är 13,5 PP…mer än en hel VV-middag.

Svara
Jessica 24 juli, 2011 - 18:07

Det här låter jättegott och måste prövas! Jag undrar dock lite varför man ska skära filéerna i två delar på längden? Tack för en superbra blogg!

M v h
Jessica

Svara
Åse 24 juli, 2011 - 20:17

För att det blir mindre bitar och är lite enklare att portionera =))

Svara
Enelya 22 juli, 2011 - 18:57

Har precis avnjutit denna fantastiskt goda rätt!! Vi är champinjontokiga här hemma så vi hade i 250gr champinjoner och även en liten skvätt soja. Tackar hjärtligt för receptet =)

Svara
Åse 22 juli, 2011 - 22:30

Åhhhh håller med, champinjoner är såååå gott!! =))

Svara
Mia 20 juli, 2011 - 12:22

Måste absolut provas! Mums!

Svara
Månbrink Kacklar.nu 19 juli, 2011 - 19:07

Låter supersmarrigt, jag kör också LCHF och behöver nya idér 🙂

Svara
Åsa 19 juli, 2011 - 17:46

Gjorde rätten till mig och min pojkvän i fredags (och åt resterna på lördag). Jag serverade med blomkålsris. Uuuuunderbart gott. Min pojkvän sa att jag gärna skulle få göra rätten varje vecka och då är det bra betyg:-)

Svara
Åse 19 juli, 2011 - 23:29

Haha vad bra!! =))

Svara
Fru Jessica 18 juli, 2011 - 19:31

Lagade detta till middag idag! Mycket uppskattat av hela familjen! =)

Svara
Helena 15 juli, 2011 - 16:22

Hej Åse,

Vilken bra blogg, jag är glad att jag hittade hit…!

Jag har några frågor till dig. Jag såg att du viktväktat genom åren. Jag har också varit med i VV i omgångar, gått ner massor i vikt men sedan sakta men säkert gått upp igen. Liksom du har jag kommit fram till att jag är sockerberoende och måste undvika allt som innehåller (snabba) kolhydrater, såsom bröd, pasta och färdigrätter. Det funkar m a o inte bara att räkna kalorier längre. Jag tycker personligen det är synd att VV inte tagit till sig mer av kolhydrattänket. Nu säger många konsulenter fortfarande: ”Välj snabbris om du har bråttom”, trots att snabbvarianterna innehåller fler snabba kh än rårisvarianten. Och VV:s djupfrysta rätter må vara kalorisnåla, men jag tycker att de innehåller väl många tillsatser…

Mina frågor är: gick du ner allt med VV; och har sedan dess hållit vikten med LCHF, eller har du tagit några kilon med LCHF också? Kan du ge några rekommendationer om ungefärligt dagligt intag av framför allt fett; jag har läst att även med LCHF kan man inte äta obegränsat med kalorier och ändå gå ner i vikt? Ungefär hur mycket fett (smör/ägg/kokosfett/olja m m) äter du per dag; inga exakta uppgifter förstås, men ungefärliga???

Svara
Åse 15 juli, 2011 - 16:30

Hej!

Kul att du hittat hit! Jag har gått ner hälften av sista viktresan med lågkolhydratkost, jag personligen äter oftast inte traditionell lchf kost, jag är inte så strikt. Jag kan inte ge några exakta angivelser fett, jag äter normalt men använder fullfett dvs inga lättprodukter. Mitt fokus ligger inte på fettet utan på att äta lågt med kolhydrater sedan fyller jag på med protein o fett tills jag blir nöjd o mätt 🙂

Svara
ÅsaS 14 juli, 2011 - 22:01

Gjorde en variant på denna idag (efter tips från en arbets-kollega som INTE sysslar med LCHF). Hon sa att det var ”skit-gott”, och jag kan bara hålla med henne. …och er andra som gjort denna, eller variant av denna. Och bästa betyget gav lill-Fia rätten genom att ta om 2 gånger… 😉 Så det här är DEFINITIVT nånting som kommer att lagas flera gånger. Supergott!

Kram ÅsaS

Svara
Åse 14 juli, 2011 - 23:14

Vad bra!!!! Visst är den goood ?!!

Svara
ÅsaS 15 juli, 2011 - 16:43

Absolut!!! Jag kryddade min sås med soya och sambal oelek och använde 3 dl creme fraiche och 2-3 dl fetgrädde. MUMS!
Kram ÅsaS

Svara
Dessi 14 juli, 2011 - 16:09

Mums! 🙂 Tänkte bjuda Fredrik på middag ikväll och då gick jag såklart in här för att finna inspiration. Det här ska jag laga ikväll. Det låter jättegott! 🙂

Kram!

Svara
Åse 14 juli, 2011 - 23:15

Hoppas det smakade!! =)) KRAM

Svara
Alexandra 13 juli, 2011 - 19:35

Underbart gott !!! Provade laga det idag fast med fläskfilé. Älskar dina recept!!!! Mera mera mera….

Svara
Linda 13 juli, 2011 - 14:12

ojojoj vad det såg gott ut, denna rätt ska snart lagas här hemma, älskar kombinationen av kyckling och bacon..även en perfekt bjudrätt, kan ju även ha riss till för dom som önskar det..

Svara
Anna i Malmö 13 juli, 2011 - 12:07

Fi fan vad det såg gott ut!

Svara
Jen 13 juli, 2011 - 11:31

Låter riktigt gott, sa precis till sambon att det får vi testa ngn dag! Får modda med grädden lite, magen klarar inte det, men ska nog få till det:) Tack för tipset, ha en fin onsdag!

Svara
Victoria 13 juli, 2011 - 10:59

Jag testade detta för några veckor sen men lite annan kryddning. Hittade det i en lchf kokbok.. Blev såååå gott med den kryddblandningen så testa det nån gång!! (receptet ligger på bloggen) blev väldigt poppis hos de läsare som testat!

Ska testa långfranskan, sånt har jag saknat!!!! Passar det till en toast Skagen tro?

Och mognar avokadon på bara några rimmar i påse med äpple?? Wow vilket super tips!!!!!

Tonic light tror jag jag sett i småflaskor!!?

Det var nog allt 🙂
Kram från sjukhussängen!!

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 11:10

Kommer du ihåg vilken lchf kokbok det var?
Jag tyckte dragonsmaken var det som gav sådan god smak! Jag älskar ju timjan och har det ofta i kyckling o potatisrätter så den smaken kan jag :))
Passar absolut till toastskagen!

Krya på sebbelutten nu!! <3
puss!!

Svara
CamillaP 13 juli, 2011 - 13:37

Satt och funderade på var jag läste receptet som jag gjorde, och NU när jag läste här kom jag ju ihåg att det var på Matplatsen juuu…så då gjorde ju jag Victorias kryddning och den tyckte jag var supergod! Men får väl testa dragonen oxå….jag är riiiiktigt frälst i dragon för tillfället =)

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 14:17

Jag utvärderar ikväll! :))

Svara
Anna 13 juli, 2011 - 10:52

såg receptet hos söstra di igår, men kunde inte skriva ut det , då jag inte prenumenerar på hennes inlägg. ( vilket jag har hundra procent förståelse för) Blev skitglad när du hade fixat receptet här 😀 Det får bli en sådan här Ktckling och kladdtårta när familjen kommer hem på fredag!! Bakade formfranske brödet igår, bytte lite mandelmjöl mot hasselnötsmjöl och kokosmjöl. Blev supergott. Frös in det i skivor….Underbart! Tycker du är så duktig på att ta kort och lägga ut. Vad har du för kamera? KRAM

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 11:59

Recepten ligger öppna hos sis, men du menar att du inte kunde markera och skriva ut?

Svara
Anna 13 juli, 2011 - 13:09

Japp, det var det jag menade. Ursäkta om jag var otydlig 😉 Mvh Anna

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 13:09

Hihi ingen fara jag förstod bara inte riktigt =))

Svara
Anna 13 juli, 2011 - 13:10

sorry….dubbelsvar

Anna 13 juli, 2011 - 13:10

precis det menade jag…lite otydlig dock 😉

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 15:27

Förretsen jag har en Canon 7D med en rad olika objektiv =)

Svara
JIll 13 juli, 2011 - 10:42

Det här blir kvällens middag hemma hos oss! Tack för inspiration! 🙂

Svara
jenny 13 juli, 2011 - 10:11

Gillar verkligen dina recept du lägger upp! Detta skall prova i veckan och ostfrallorna känns som ett måste =)
Tack för att du delar med dig!

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 10:25

Vad roligt att höra! :))

Svara
Fru Jessica 13 juli, 2011 - 10:00

Mmm… låter ruskigt gott! =)

Svara
CamillaP 13 juli, 2011 - 07:06

Detta gjorde jag förra veckan, det är gaaalet gott, så gott så man typ kan slicka tallriken för att få med all såsen =) hehe Alla i familjen gillade den, DET är ett gott betyg!

Svara
Fröken Viktig - Tvillingmamma och trebarnsmor 13 juli, 2011 - 00:40

Ooo det där måste jag testa, kanske redan i morgon 🙂

Svara
Ellinor 12 juli, 2011 - 23:17

Mumsfillibaba!!!!
Tack snälla för att du delar med dig av matdagbok. Bara i detta recept ser jag ju vad jag failar på. 1kg kyckling till 4personer,…jag tar max 500g :/ Mååååste bli bättre på äta av ”köttet” Sen på dina smörgåsar så fik du 15skivor av trippelsats och åt två till frukost, jag får 20 skivor av en debbelsats… Tror jag har för mycket av vv tänk kvar, dvs att äta små portioner. Jag har alltid varit den som äter små portioner (men jag blir ju mätt) och sen eftersom jag vet att jag måste äta mer pga av tidigare räknande av kalorier eller points så har jag ätit mys på kvällen. Samma nu, jag ser att ja får i mig för lite protein och måste äta det på kvällen. För mig går det verkligen inte att sluta äta när jag är mätt för det är jag efter 5-6 tuggor mat (eller kanske sitter det bara i huvudet???) och att jag bara ska äta när jag är hungrig så får jag inte i mig mycket. Jag är sällan sällan hungrig… Ännu mer sällan proppmätt!

Hhmmmm mycket aha moments för mig dessa dagar, tack snälla att du delar med dig <3

Svara
Ellinor 12 juli, 2011 - 23:19

Sorry för mkt felstav, ligger i sängen med iPad 😉 Den vill inte alltid som jag.

Kram

Svara
Åse 12 juli, 2011 - 23:21

Jag tror du äter för små portioner och för många små mål som tenderar till att bli ”gotte” mål.
Ät mer protein till alla tre huvudmålen och strunta gärna i mellanmål/kvällsmys för att få ordning på allt. Kraaaam

Svara
Ellinor 12 juli, 2011 - 23:29

Ja jag tänkte prova det till middagen idag och skulle slå på stort med två kotletter men det gick bara inte hur goda dom än var… Det är lättare med nötfärs och kyckling så jag ska prova ditt recept med kycklingn snart 🙂 Jag bestämde mig igår för att skippa det ”gottiga” och låta det tillhöra fest mer än vardag så nu blir det att ja sitter och äter ägg på kvällen bara för att…. Hhhmmm knäppt ju! Nä jag ska göra som dig, middagen ska vara det sista målet för jag är ju verklign inte hungig eller sugen men då får jag nog ta och börja med ett proteinriktmellis eller nåt på dagen 🙂

KrAmiZ

Svara
Ellinor 12 juli, 2011 - 23:33

P.S Vet du att du är BÄZT!!!!! <3

Svara
Åse 13 juli, 2011 - 00:28

<3<3

Svara
Johanna 12 juli, 2011 - 22:48

Ser supergott ut. Detta skall absolut testas i veckan. Tack för tipset =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.