Citronlax med smörstekt spenat och pressad potatis

av Åse

Mmmmmmm! I dag hade de billig hel laxfilésida i fiskbilen så jag köpte 2,2 kg som jag skar ner till filéer! Finns det ngt godare än färsk lax? Jag är TOKIG i färsk lax!! Ni som är gamla i gamet vet ju att jag ofta använder Keldas såser och soppor när jag viktväktar, de har mkt smak men låg fetthalt.

6 personer

6 laxfiléer á 150 g
2 tetrapack Kelda citronsås
Citronpeppar
Flingsalt
Rosmarin (torkad krydda hade jag)
Bladspenat
Lite flytande smör
12 potatisar

Skala potatisen, sättpå ugnen på 225 gr.
Lägg laxfiléerna i ugnsform, krydda.
Smörstek bladspenaten och lägg ovanpå, häll såsen ovanpå och sätt in i ugn ca 25 min samtidigt som du kokar potatisen.
Pressa sedan potatisen och servera med lite grönsaker!

För dig som räknar ProPoints:
13 PP per portion

Reklamlänkars
MASSOR MED DEALS! Dessutom ger min kod 56KILO24 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser!

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

22 kommentarer

Visan 28 maj, 2010 - 22:09

Ser supergott ut! 🙂 LAx och spenat gifter sig verkligen!

Svara
Teres 28 maj, 2010 - 22:03

Å vad gott det ser ut 🙂 detta ska jag pröva i morgon till middag.

Kram Teres

Svara
Pernilla G 27 maj, 2010 - 21:22

Mmmmm….lax…mums…ser sååå gott ut! Vad du är duktig på att komma på recept!

Svara
Paria 27 maj, 2010 - 01:38

Åh, vad gott det ser ut! MÅSTE prova detta . . Kan ju känna hur gott det luktar 😛

Svara
Lotta A 26 maj, 2010 - 19:28

Fullkomligt älskar lax , så detta måste testas!
Tusen tack för alla härliga och trevliga mat bilder som du levererar……
Kul med lite ny inspiration!

Svara
Lucan 26 maj, 2010 - 11:16

Mmm detta blir garanterat fredagens middag! Hela familjen älskar lax och ett nytt recept blir spännande!

Svara
Skogsgumman 26 maj, 2010 - 08:49

Detta blir det absolut till att göra, såg bara hur gott som helst, älskar både lax och spenat *s*
Tack för alla dina fina recept och bilder du delar med dig.

Svara
anna-lena 26 maj, 2010 - 08:47

Opps, skrev visst JÄD = ”Jag älskar dig”, trodde nog att jag mailade min man, ibland går det av bara farten, sorry ; )

Är nog lite trött idag ; )

Kram istället A-L

Svara
Åse 26 maj, 2010 - 08:51

Hahahaha!!!! JÄD dig också! Moahahaha ;)))
KAM på dig vännen!!!

Svara
anna-lena 26 maj, 2010 - 08:45

Mums vad gott, älskar med lax. Min mellankille gillar inte det längre, han har tröttnat, så det är alltid kul med ett nytt recept så kanske han ändra sig.

JÄD; pussar

Svara
Åse 26 maj, 2010 - 09:01

Lax är helt underbart! Supernyttigt!
Min stora son är liksom jag supergalen i lax! Han vill helst ha den stekt men jag gillar den ugnsgrillad =)
Tyvärr är färsk lax så dyrt men efter att ha börjat köpa färsk lax är det svårt att återvända till den frysta..

Svara
emho 26 maj, 2010 - 08:18

Å va gott det såg ut! Måste testa.. Emma

Svara
Lissan 26 maj, 2010 - 07:41

Detta ser jättegott ut , och så enkelt att göra. Det gillar jag.Blir nog det ikväll med ett glas vitt.

Svara
Jenjo 26 maj, 2010 - 07:21

Aha! Ett nytt recept som kommer att sättas på önskelistan. Förmodligen blir det på fredag som det testas… 🙂
KRAMIS

Svara
SaraG 25 maj, 2010 - 22:33

Hej Åse! Tror att du kommer att fixa de sista kilona galant men jag vet hur svårt det är. Nu har min lille kille hunnit bli 3 månader och det är dax att ta tag i vikten. Har ju kört vv förut så det kommer bli det även denna gång. Jag använder ofta dina recept och rekommenderar dem till vänner som oxå kör vv, hoppas det är ok? Tror nog att jag får testa att baka ditt goda bröd imorgon!
Kram Sara

Svara
CosmoArt 25 maj, 2010 - 22:13

Åhh Åhh Åhhhhh du e såå jä..a duktig!!!! Gottgottigottgott!!! Skulle kunna stoppa in hela datan i munnen!! P o K!!!

Svara
Asa 25 maj, 2010 - 22:05

Ääääälskar dina recept!!!

Svara
Ankil 25 maj, 2010 - 22:02

Detta ska provas=) Lätt både gott & enkelt-me like=)

Svara
Pernilla A 25 maj, 2010 - 21:02

Fisk är så gott!!!!!
Angående ditt förra inlägg så förstår jag dina tankar väl. Det är lätt att unna sig när det finns kvar att ta av. Kanske en av anledningarna till att jag inte har gått över till pp utan håller mig kvar till pointsen som känns säkert och hanterbart. Bara att kämpa på………fast jag har syndat två kvällar nu med rabarberpaj och glass men det hör maj månad till. Rabarberpaj BARA MÅSTE jag ha ;)Får bli två raska rundor med hunden per dag ………..

Svara
Kristina 25 maj, 2010 - 20:04

Vad du kan!!:) Alltid imponerad!!
Ser jättesmartigt ut!:)

Svara
Sussie 25 maj, 2010 - 19:48

Åh, jösses – jag tror inte att jag sett någon hemsida som har så fantastiska matbilder som du har!

Man blir så sugen på att laga mat och det är så härligt att se så fina bilder på NYTTIG mat. Man blir så motiverad!!

Tur att man har denna sidan att titta in på titt som tätt så att man får sig en liten boost!! 🙂

Kram Sussie

Svara
Åse 25 maj, 2010 - 20:02

Åh men tack!! =))
Jag är ju en kreativ själ och älskar att göra mat vacker att både äta av och se på =)

KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.