7,5K
Detta är sååååå gott och en perfekt LCHF efterrätt! Den är väldigt mastig så det räcker med ett ganska litet glas.
3 stora eller 6 mindre glas
3 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över. Ta gärna fram en liten stund innan servering så blir det godast!
Servera med lättvispad grädde och hallon.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
15 kommentarer
[…] Receptet hittade jag på 56kilo.se, närmare sagt här. […]
Har du testat med någon smaksatt choklad? Blir ju lite mer kolhydrater men…
Testade detta i helgen och det var supergott.
Min pannacotta blev ganska ”stampig”, trodde att den skulle vara fluffigare. Gjorde jag något tokigt?
Jag håller med om att det var väldigt mycket med stora glas. Inte ens jag som älskade det orkade inte äta upp.
Jag rekommenderar er verkligen att testa!
Pannacotta är inte fluffig, det är mousse i såfall 🙂 panacotta är stel.
Kul att den smakade! =))
Det ta kommer jag definitivt att testa! Är dock lite nervös över att använda gelantin… Har en gång blivit bjuden på en rätt då det inte hade smält riktigt…
Tack för alla dina smarriga tips,
kram!
Såg otroligt gott ut! Blir det en stark smak av chokladen? Blev väldigt sugen på att pröva den men är inte allt för förtjust i mörk choklad så tänkte ifall grädden kompletterar chokladen på ett bra sätt eller om den framhäver den ännu mer?
//Johanna
Pannacotta som är sååå gott! 🙂
Kram Ida
Galet gott Äse! Det kommer att bli en helgfavorit.
Tack!
Men oj vad smarrigt! Det receptet spars direkt.
Du vet att det inte finns nåt som heter gelatin va? Utan det heter gelatin?
Räknas glasen på bilden som små eller stora glas…!? 🙂 🙂
Kramis
Stooooooora 😉
Mmm den skall provas! Min favvo hittills är kokosmousse med chokladrippel, så gott! / Lisa
http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/18/kokosmousse-med-chokladrippel/
Har suttit och väntat på receptet. Låter så gott. Tusen tack!! Ska iväg och helghandla lite.
Så himla kul att du ska komma ut med en kokbok Åse! Jag kommer att köpa den DIREKT!
Allt gott!
/Zanna
Ser supersmaskigt ut! Detta ska jag testa! Toppen att det går att göra en efterrätt utan sötningsmedel. Får jag välja mellan sötningsmedel och socker väljer jag socker alla gånger. Det går ju att göra lite ”halvsöta” efterrätter som denna, kan ju till och med vara godare om det inte är allt för sött.