Chokladmousse med Cointreau

6 januari, 2011

Här kommer ett gott recept på en chokladmousse som är helt OK ur lågkolhydratsynpunkt! Receptet kommer från DN.
7 kh per portion om man delar på 6.
Jag gjorde nedanstående för 4 portioner och det kan bli lite för mastigt för en del så delat på 6 passar nog de flesta.

6 portioner á 8 PP (12 PP när delat på 4)

100 g mörk choklad
2 msk starkt kaffe
1 msk Cointreau (kan ersättas av samma mängd kaffe)


1 äggula
3 dl vispgrädde

Smält den sönderbrutna chokladen i kaffe och likör i kastrull eller skål i mikron. Låt blandningen svalna lite och rör i äggulan. Vispa grädden ganska hårt. Blanda lite grädde i chokladsmeten och rör sedan med lätt hand ner chokladsmeten i resten av grädden. Häll upp i små koppar eller formar och ställ in i kylen.


Chokladmoussen redo för kylskåpet för att ätas i kväll =)

26 kommentarer
0

26 kommentarer

Linda 19 juni, 2015 - 23:20

supergod! marinerade hallon i lite liquor o toppade med mmmmmm sa gott!

Svara
Sthlms tjej 4 februari, 2013 - 21:58

Har gjort detta recept förut och det var gott.
Ikväll testade jag att blanda mörk choklad 70% med apelsinsmak med vispad grädde och vaniljpulver. Blandade sen i några matskedar eko jordnötssmör och hoppade över ägget. Oh my god….supergott!! 🙂

Svara
Viveka 30 oktober, 2011 - 16:53

Hej Åse! Gjorde denna mousse i helgen (utan cointreau). Helt underbart gott!! Tack för alla goa recept, du är en inspiration! kram

Svara
Åse 31 oktober, 2011 - 13:21

Roligt att det smakade!! =))

Svara
Stina 10 mars, 2011 - 09:22

Hej,

Halkade in här…undrar vad PP står för?

6 portioner á 8 PP (12 PP när delat på 4)

Svara
Åse 10 mars, 2011 - 10:00

Hej! PP står för Pro Points.

Svara
Annah 29 januari, 2011 - 20:56

Var hem till middag hos grannar som äter enligt lchf och jag tog på mig att göra efterrätten så jag gjorde denna med 86% choklad. Mastig och god. Åt den med jordgubbar och lite ekologisk vaniljglass till. Riktigt mumsigt!

Svara
Nina 24 januari, 2011 - 16:43

Gjorde detta i lördags och guuuuud vad gott det blev!

Tack för ännu ett superrecept 😀

Svara
t79 15 januari, 2011 - 18:56

mmm ser lockande ut xxx

Svara
Elin 9 januari, 2011 - 20:12

Ser riktigt gott ut! Tack för MÅNGA smarriga recept 🙂

Svara
Mariaros 9 januari, 2011 - 13:47

Hej.
Ser supersmarrigt ut! 😀

Du, måste fråga dig om E-nummer. Är du noga med sånt?
Hindrar väl inte vikt-nedgången?

Hur har det funkat att ta ett glas vin innan Du nådde din mål-vikt.
Jag menar med LCHF i början?

Drack ett glas igår, men kändes så ”förbjudet”.

Sköt om Dig.

Kram Maria

Svara
Åse 10 januari, 2011 - 18:53

Jag är inte överdrivet rädd för e-ämnen nej men försöker undvika glutamat.
Ja vin har jag alltid unnat mig 😉

Svara
Annika 9 januari, 2011 - 10:01

Ehh.. Mitt trögo! Ha ha.. 😕

Jag har inte förstått innan att man kan klicka på ”blogg”. Ooupss..

Blond… eller bara gravid kanske. 😆

Svara
Åse 9 januari, 2011 - 12:05

Haha vem vem, det finns kanske en uppsjö av läsare som inte hittar rätt? ;)))) PUSS

Svara
sofia 9 januari, 2011 - 02:01

Älskar dina glad, sagaform va? Jag har likadana och gud vad gott det såg ut, jag håller på att bantar, eller förvandla mig själv. Så jag får inte äta sånt tyvärr. Massa kramar till dig och vilken fin blogg du har

Svara
mammakropp 8 januari, 2011 - 20:42

Det där låter riktigt gott, något för mig att satsa på på en av mina ”sockerdagar”. Sockerråtta utan karaktär men nu har jag fått med mig två kompisar så nu har vi hela 2011 då vi äter godsaker 3 ggr/mån.

http://mammakropp.blogg.se

Svara
Linda 8 januari, 2011 - 16:59

Nu ska jag och dottern tillaga dessa som ska mumsas på i kväll..
Är det ok med dig om jag lägger ut receptet på min blogg, givetvis utan dina fina bilder..
Trevlig lördag kväll.
Linda

Svara
Katarina 7 januari, 2011 - 22:42

Mums! xxx Ser jättesmarrigt ut och glasen är kanonfina! 😉

Svara
LenaH 7 januari, 2011 - 00:17

Ser gott ut måste prova! Jag undrar också vad kh betyder? Smaklig spis 😀

Svara
Åse 7 januari, 2011 - 07:45

Kh: kolhydrater :))

Svara
LenaH 8 januari, 2011 - 00:09

😆 ehhhh,såklart…*haha*…lite trögt här, för lite kh tror jag 😉

Svara
Åse 8 januari, 2011 - 09:23

Haha, lite omställningsbesvär kanske? 😉

Svara
Agneta 6 januari, 2011 - 16:11

God fortsättning på dig. Ser inte helt fel ut alls……. Ikväll ska här tillagas saltinbakad entrecote och även saltinbakade grönsaker. Ett tips vi fått från TV:s Tina när hon lagade lite nyårsmat. Ska bli lite spännande. Ha en trevlig fortsatt helg. Kram Agneta

Svara
Åse 6 januari, 2011 - 17:19

Låter verkligen smarrigt!!!! MUMS!

Svara
ÅsaS 6 januari, 2011 - 12:34

Ser riktigt smarrigt ut! Undrar om man skulle slå till på en sådan till helgen….
Tjusiga glas/skålar! Var har du hitta dem? Och duken? Skulle nog passa perfa i mitt kök.

Kram och ha det riktigt gott!
Åsa

Svara
Åse 6 januari, 2011 - 12:48

Glasen som eg är cocktailglas kommer från Sagaform och duken är sydd av Marimekkos Blomma tyg (som vi har som tapet i köket) kram!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.