Chokladmousse med avokado

3 mars, 2014

En fantastiskt enkel men god chokladmousse / chokladpudding som verkligen har otippade ingredienser! Paleo, Raw, lågkolhydratkost, mejerifritt, ja denna moussen passar de flesta!
Gillar du inte avokado? Inga problem, du kommer inte smaka avokadon!

IMG_7759

IMG_7761

IMG_7762

Skriv ut

Chokladmousse med avokado

  • Förberedelsetid: 1
  • Tillagningstid: 5
  • Totaltid: 6 minutes

Scale

Ingredienser

  • 1 mogen avokado
  • 0,5 dl kakao
  • 3 msk honung ( eller valfri sötning tex dadlar)
  • 0,5 dl krämig kokosmjölk
  • 2 krm vaniljessens (eller vaniljpulver)

Instruktioner

  1. Gröp ur den mogna avokadon och mixa till slät puré.
  2. Lägg ner övriga ingredienser, börja med lite mindre kakao än 0,5 dl och smaka av kakaostyrkan. Kör tills det är slätt.
  3. KLART!

Notering

  • Du kan använda mjölk eller grädde eller fruktjuice eller vad du vill istället för kokosmjölk. Prova dig fram! Smaksätt med bär, eller granatäpplekärnor eller som här med cacao nibs.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

33 kommentarer
0

33 kommentarer

Sandra Couchér 18 mars, 2019 - 07:33

Såååå imponerad av denna chokladpudding !!

Svara
Åse 18 mars, 2019 - 08:35

Härligt det smakade!

Svara
Emme.axChoklad från himmelen - Emme.ax 7 november, 2014 - 11:16

[…] Avocado, kokosmjölk (den tjocka delen), kakao, honung och lite vaniljsocker om du vill. Jag har märkt att det inte är så noga med exakta mängder, men vill du läsa originalreceptet så finns det på 56 kilo. […]

Svara
[email protected] 4 november, 2014 - 17:43

Låter jättegott, men jag ligger just nu på under 20g kolhydrater per dag, så jag får nog vänta lite med den 😉 Men hur mycket kolhydrater finns det egentligen i desserten? Så jag vet ifall jag ska ”fuska” en kväll…

Svara
Amalia 4 november, 2014 - 20:27

Räknade lite på det och kom fram til ca 6g kolhydrater per portion och det är ju rätt ok 🙂 Tack för receptet!

Svara
Marcia 24 juni, 2014 - 19:18

Hej!
Min dotter är allergisk mot soja ärter. Hon älskar choklad och såg receptet på moussen här ovan. Enligt santa Marias hemsida finns det inga tillsatser på kokos creamy. Stämmer detta?

Svara
Linda 7 maj, 2014 - 08:55

Detta ska provas! Men läste igenom kommentarerna och fattade det som att du använder extra creamy coconut milk, alltså kokosgrädde, och inte vanlig kokosmjölk, eller? Det e ju en viss skillnad lixom 🙂

Svara
Åse 7 maj, 2014 - 09:36

Japp! Jag rekommenderar alltid santa Marias extra creamy eller Garants kokosmjölk. Båda är krämiga.

Svara
Anna-Karin 3 april, 2014 - 15:28

Otroligt gott! Känns skönt att kunna göra nått gott och ändå nyttigt och skämma bort barnen med när dom är hemma och är sjuk. åter igen tack för alla fina recept du delar med dig av

Svara
Jenny 30 mars, 2014 - 15:45

Hej
Hittade din blogg och tycker den är väldigt intressant! Jag börjar fatta lchf nu och sitter därför och funderar på det här med att söta naturligt. Ingår det i lchf? Agavesirap, honung, björksocker och kokossocker??

Svara
Åse 30 mars, 2014 - 15:47

Lchf är inte statiskt men om man istället ska prata hälsa så är vi många som äter lchf/paleo/ som numera sötar naturligt med honung, frukt, dadlar. Agavesirap och kokossocker rek inte då det är belastande för levern pga sitt höga fruktosinnehåll.

Svara
Tina Johansson 8 mars, 2014 - 18:55

Jag gjorde den igår kväll.
Mmmmmm… Jordgubbar dippade i krämig chokladmousse. Prosecco att dricka.Än en gång – tusen tack!

Svara
Åse 9 mars, 2014 - 09:00

Kul att det smakade!!

Svara
Maria 4 mars, 2014 - 18:38

OMG! Så gott detta var!!!! Tusen tack ❤️
Jag tog lite mindre honung, ca 1 rågad tesked. Rädd att det skulle bli för sött…
Detta lär bli mitt lördagsgodis framöver

Svara
Mårtensson kök 3 mars, 2014 - 21:30

Verkligen hur god som helst är denna! Vi hade visserligen mörk choklad på 72% istället för kakao, äggvitor och ingen vanilj men det gick bra det med:) Men nu måste vi ju testa att göra med fruktjuice också, vilken bra idé- det tackar vi för.

Svara
Sara på Vardag.nu 3 mars, 2014 - 21:09

Chokladmousse på avokado är SÅ gott! 🙂

Svara
Martina 3 mars, 2014 - 20:54

Hej Åse! Kan man ta något annat än avokado? Är nämligen allergisk mot det :-/

Svara
Åse 3 mars, 2014 - 21:11

Välj ett annat recept då är mitt råd, denna chokladmoussen bygger på avokadon. Finns andra recept här på bloggen! 🙂 Lycka till!

Svara
Emelie 3 mars, 2014 - 20:00

Oj så gott det ser ut!! Måste jag prova göra snart:)
Fin måndag kväll!
Kram Emelie

Svara
Fia 3 mars, 2014 - 19:13

Mmmm, låter smaskens!
Har du ngt tips vad/om det går att ersätta avokadon med ngt annat? På grund av allergi mot avokado kan jag inte göra detta. Har länge, även i andra recept, grunnat på vad jag kan hitta på istället!

Svara
Åse 3 mars, 2014 - 19:14

Då får du titta på andra chokladmousse recept, finns andra här!

Svara
jenny 3 mars, 2014 - 18:30

Min kommentar slank iväg innan den var klar……
eller värmer du den något så att du får med även det ”vattnigare”?

Svara
Åse 3 mars, 2014 - 18:32

Jag väljer aaaaaalltid Santa Marias extra creamy eller Garants som inte är separerad utan en krämig kokosmjölk

Svara
jenny 3 mars, 2014 - 18:27

Använder du bara det fetaste av kokosmjölken, då det är den som ligger överst i rumstemperatur, eller ser du till at

Svara
Jeanette 3 mars, 2014 - 17:38

Hej!
Tack för en super blogg, har gett mig så mycket i min viktresa! Kan man förbereda denna på förmiddagen om man vill bjuda på den på kvällen eller ska den ätas direkt?
Hälsningar Jeanette

Svara
WildRag 3 mars, 2014 - 17:29

Kul med nya uppslag.
Jag brukar göra med 1 avocado, 2 bananer, 2 msk kakao (mer om raw) och 2 äggulor. Egentligen blir det kanske något löst med äggulorna, men vad gör man inte för att trycka i barnen mer näring 😉 Äggulorna ger god rund ”glassig” smak, används även i allas våra smoothies!

Svara
Petra 3 mars, 2014 - 14:18

Mmmm det ser jättegott ut. Vilka fina bilder du tar 🙂

Svara
Christian 3 mars, 2014 - 14:06

För prövar ikväll.
Gjorde igår något liknande:
– en avokado
– en näve hallon
– någon msk kokosgrädde
Blir en mycket god hallonsorbe!

Svara
Laila Marklund 3 mars, 2014 - 13:36

Lät jätte gott!
Och vilken bra utskriftsfunktion du lagt till 🙂

Svara
Jeanette Bergdahl 3 mars, 2014 - 13:11

Hej!
Tack för en fantastisk blogg!
Kan man förbereda chokladpuddingen på morgonen och låta stå i kylskåpet för att äta senare på kväll?
Hälsningar Jeanette

Svara
Åse 3 mars, 2014 - 13:18

Javisst!

Svara
Lisa 3 mars, 2014 - 12:31

Vad spännande med kokosmjölk i, jag har bara testat med avokado, kakao, vaniljpulver och honung och det var magiskt och otippat gott! Ska testa din också. 🙂
/Lisa
http://www.lisasmatochbak.se

Svara
Fröken Nilsson 3 mars, 2014 - 12:27

mmm detta låter ljuvligt!!
Har vad som behövs hemma, så varför inte göra en omgång nu!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.