Chokladglass

26 januari, 2012

Både jag och lillskrutta har varit sjuka denna veckan, så hon har varit hemma några dagar. I dag blev det lite glass till Alice till mellis. Enkelt och smaskigt men detta receptet kräver en glassmaskin.

1 person

2 ekologiska ägg
1,5 dl vispgrädde
2 tsk ekologisk kakao
valfri mängd sötning **

Vispa äggen. Under tiden blanda ner kakao i ett glas , häll i lite grädde och rör runt så det blandas väl, tillsätt mer och mer grädde tills allt är blandat väl. Häll i äggen och vispa ihop. Smaka av med eventuell sötning. Häll i glassmaskin enligt din maskins instruktion.

** Jag har blandat sukrin och steviapulver i en burk som jag använder när jag vill söta. 2 1/2 dl sukrin + 1/2 tsk steviapulver, blanda och förvara.

25 kommentarer
0

25 kommentarer

reader 19 februari, 2012 - 20:55

Hej! Har precis börjat med LCHF och snubblade in här. Så många bra läckra recept! Har en liten tjej på 3 år och undrar hur du ser på det här med sötningsmedel (läser ovan att du gjort glass med sötningsmedel till din dotter): jag ser det som gift och vill helst inte ge henne det – samtidigt vill jag inte heller ge henne massor av socker. Hur ska man resonera? Och Stevia, är inte det cancerframkallande/förbjudet? Tacksam för lite vägledning!

Svara
Åse 19 februari, 2012 - 23:17

Hej! Sukrin och Stevia är helt naturliga produkter, framför allt stevia. Stevia är inte cancerframkallande eller förbjudet. Kemiskt framställda sötningsmedel hade jag inte gett mina barn.

Svara
Anette Hultberg 8 februari, 2012 - 19:51

Vilken underbart god glass. Tack för receptet. 🙂

Svara
Henrik - Allt om LCHF 27 januari, 2012 - 22:30

Tror nästan jag måste ta och köpa den där glassmaskinen jag funderat på i några år. Probemet är bara att den kostar 5000 spänn.

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:11

Äh en billig gör lika god glass som en dyr 😉

Svara
Christine 27 januari, 2012 - 18:49

Heej!

Nu har vi gjort hemgjord pizza, min man med vanlig deg och jag med ditt LCHF recept och röd lök, gorgonzola, parmaskinka, riven ost och tomatsås…..Mamma mia vad god den var, jag är lycklig….:) Den ska jag göra fler gånger, tack för tipset, Kram!

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:11

Härligt!!! =))

Svara
Maria 27 januari, 2012 - 14:23

Kära Åsa!

Glassen ser jätte-mumsig ut!!

Men har fått ett STORT problem. Bakdade fröknäcket i går. OH MIN HERRE, Vad ska jag göra?!?!?
Är helt tagen av dom.!! Är det godaste jag ätit någonsin. Men kunde ju inte sluta…. åt till frukost och har nu ätit 3 st med smör och ost till lunch/mellis.
Nu hoppas jag att du ska säga till mig att jag kan äta dom ofta och att det är bättre än youghurten::D

Så det är väl bara inse att jag får baka dom max1 gång per månad. Roligaste var attt jag tycker dom slår allt bröd jag åt med gluten i!! Mmmmmm

Så Tack Åse för receptet! Men ett tips om hur ofta jag får äta dom vore bra:D hahah

Kram Maria

Svara
Åse 28 januari, 2012 - 20:12

Haha 😉 Tyvärr är ju bröd och kex och yoghurt etc sådant vi lätt överäter även de med lågt kolhydratvärde 😉
Som sagt, hur ofta du kan äta dem kan bara du svara på 😉

Svara
Annika 27 januari, 2012 - 10:34

Hej Åse!
Har precis hittat hit och är sååå glad!! Tack för att du delar med dig. Började med lchf för en månad sen och har inte haft huvudvärk en enda dag, vilket jag tidigare hade ofta. Nu ska jag läsa igenom hela din blogg!
Varma hälsningar från en glad och pigg mormor. TACK!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.