11,3K
Supersmarriga chokladbollar!
Ca 28 stycken
100 gr smör
100 gr kokosflingor av godkvalitet + flingor att rulla i
100 gr (3 dl) mandelmjöl el hasselnötmjöl
2 msk kakao, gärna RAW
2 msk starkt kaffe
0,5-0,75 dl stevia/erythritol blandning typ Ica stevia strö
Blanda rumsvarmt smör och ev sötning med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop! Rulla små bollar och rulla i kokosflingor och ställ sedan kallt!
Dessa ska jag ha i morgon till kaffet när vi får gäster 🙂
Per bit: 71 kcal, 1 g protein, 2.8 g kolhydrater, 7 g fett
79 kommentarer
0g kolhydrater? mandelmjöl innehåller kolhydrater och även stevia så hur kan det vara möjligt att det är 0gr per bit?? hm…………
Hej! Ja 5 g kh per 100 g och det blir drygt 2 g kh per bit, receptet är gammalt och jag har uppdaterat det med korrekta siffror. 2 g per bit är ju försumbart 😉
Hej!!! Undrar bara hur det kan komma sig att det är 0 kolhydrater per cocosboll, när själva kokosen innehåller kolhydrater 10 kolhydrater / 100g kokos.. Blir det inte ca 2,5-2,8 kolhydrater per boll?..
+kolhydrater från mandelmjöl som jag glömde att lägga till.
Hej! Det är 4 år sedan jag lade ut receptet så jag har inte räknat på det nu, mycket möjligt att de innehåller 1 g kh per bulle men det är i såfall försumligt, så nogräknad är inte kroppen 😉
Tack för en superblogg med kalasbra recept! Har använt många av dina recept och inte blivit besviken! Keep up The good work! 🙂
Magiskt goda – tack!!!
Om man vill viktminska och tar kokosfett istället är det bättre eller sämre? Hur mkt kan man äta m gott samvete om man vill viktminska-läste 0 kolhydrater stämmer det? Känns för bra för att va sant eller:)?
Magiskt goda mitt sötsug försvann!
Är det bättre ur viktminskningsaspekt om man tar kokosfett istället? Hur mkt kan man äta med ’gott samvete’- läste att det är 9 kolhydrater stämmer det?
Allt du äter utöver riktig mat är inte bra för viktminskning så även om dessa innehåller väldigt lite kh så innehåller de ju energi som inte ger dig så mycket så jag skulle säga att du kan äta 1 i veckan.
[…] Recept från: 56kilo […]
[…] Här om dagen gjorde jag ett par smarriga LCHF chokladbollar som vart supergoda. Så här nedanför kommer receptet, som kommer från 56kilo.se […]
Hej!
Tack för att du delar av dej med mina fantastiska recept! <3
Jag undrar om dessa chokladbollar går att frysa? Äter ju inte upp alla på en gång….. 😉
Hej,
Gjorde dessa med hälften av Steviaströ, Hermesetas. Men det blev en lite bitter eftesmak, gör om dessa idag med ett annat strösöt jag har hemma, som jag brukar använda till rabarberpaj! Är diabetiker, så jag har lite sv varje i mitt skafferi, men hur goda som helst! Gubben minnär helt såld! Hihi God fortsättning
Åh va goda! Har precis bakat dem tillsammans med min sju-åriga son och vi älskade dem båda två! Tack för en mycket bra blogg med härliga recept!/Karin
Vad rligt att höra!!
[…] sent än aldrig! Rörde ihop ett gäng såhär på kvällskvisten och använde receptet från 56kilo, det receptet har jag fastnat för när det gäller kolhydratssnåla chokladbollar då de blir […]
Supermums! Har 2 msk sötströ i och en liten skvätt grädde. Krämiga och sjukt goda!
jag undrar om det är 0 kolhydrater per bit som du skrivit? För det vore ju fantastiskt 🙂
Ja det är mellan 0-1 men det är ju nåd energi i dem så man kan ju inte äta dem i mängder! 😉
Hej Åse!
Tittade på chokladbollsreceptet på appen just, och var tvungen att dubbelkolla m bloggen, för i appen står det 0,5dl stevia. Jag gissar att det är en blandsort som i det här receptet, för stevia doseras ju inte riktigt så. Tänkte bara om du ville veta och kunna justera.
Ha en bra dag!
Tack!! Antecknar!
Jag har en fråga angående Stevia.
När jag tittar på innehållsförteckningen så står där att det innehåller 99g kolhydrater.
Jag har inte vågat prova det än. Har jag missat nåt? Tacksam för svar 🙂
Det är inga kolhydrater kroppen kan ta upp, sk. Sockeralkoholer.
Dessa var ju hur goda som helst:) tack för det underbara receptet
Blötlägg (i saltat vatten över natten), skala och torka hasselnötterna/mandlarna innan ni maler dem till mjöl; då blir ni av med de flesta antinutrienterna. Yaconsirap passar utmärkt som sötning till chokladbollar, dosera lite mindre än sukrin.
Gillar man punchrullar och arraksbollar så kan man tillsätta några droppar arraksarom i smeten.
Det var det äckligaste jag ätit faktiskt! Gjorde med kokosmjöl men tvivlar på att mandelmjöl gjort det bättre. De blev bara ruggigt torra och smaklösa 🙁
Du kan ju inte ha kokosmjöl!! Kokosmjöl är INTE samma som mandelmjöl och doseras annorlunda! Kan tro att de var torra och äckliga!
[…] att testa göra det på LCHF-vis, med mindre kolhydrater och socker. Jag gjorde en blandning mellan det här receptet och det här och är själv nöjd med resultatet. Det söta är borta, men de stillar ändå […]
Det här va gudomligt gott!! Jag la till lite lakritspulver också, MUMS!
Tack för din fina blogg, det är perfekt för en ny LCHFare 🙂
[…] provade jag det här receptet som jag hittade på 56kilo och dem var supergoda. Det bästa receptet på LCHF-chokladbollar som jag har […]
[…] kommer ursprungligen från 56kilo.alltforforaldrar.se/ (dvs min favorit blogg) men jag har gjort några egna ändringar som […]
TACK gode gud för detta recept!!!! MUMS vad gott!! Men jag har tyvärr vara canderell hemma… är jag bannad från LCHF klubben då =)¨
Puss på dig
Men Åse! Underbart.
Hade provat flera recept innan på chokladbollar som verkligen inte gav mer aptit. Mer en frustration över att inte ha hittat rätt med dem varianter som fanns på lchf-recepts sida.
Jag hade i 3 msk sukrin + 0,5krm med stevia – för Mariann har ju det som regel för att ta bort biverkan.
Första tuggan kändes litet konstigt – men i övriga tuggor så var det väldigt gott!!!!!
Min Oskar 5 år tyckte tyvärr inte om det, jag hade gärna velat ge han ”nyttig” fika. Sedan är han inte enkel till att prova nytt – och han är inte så värst sötsugen alltid.
jag ska ha en 56kilo.se-månad, och försöka att använda dina recept uteslutande. Kesoplättar låter som nästa ting!
Tack för en inspirerande blogg.
Och jag använde Hasselmjöl istället för Mandelmjöl. Tror jag valde rätt, kändes mer rätt med att ha en nötig karaktär än mandelmassig sådan 😉 I hope..
ÅÅÅ vad goda det var. Bättre än vanliga!
Hej Åsa.
Tack för en underbar blogg =) Mycket bra blandning på dina recept.
Jag tänkte fråga dig vart man köper hasselnötsmjöl? Eller får man mala ner hasselnötter själv?
Hej
Har en liten fråga, tror du att det går att byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl??
Det tror jag nog!
Hur kan du först säga att man absolut inte kan byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl , och när någon frågar om msn kan byta ut just det så svarar du ”det tror jag nog”.
Se på DATUMET vid detta svaret du refererar till, 2011! dvs 2 år sedan, det har hänt en del i mina erfarenheter kring detta.. 😉
Hej är ny på detta, har inte sötat något av det jag ätit på 7 veckor och börjar känna att det skulle vara gott att prova dessa. Hermesetas går det att använda?
Tack för den hitintills allara bästa sidan
Jag använder hermesetas ibland och triggas inte av det men en del gör eftersom det innehåller maltodextrin.
Blir till att botanisera bland alla go’a baka-recept nu framöver, eftersom det nalkas advent, födelsedagar, Lucia, jul och nyår… Hela december är ju en go’-fika-månad hemma hos oss.
Och så har lill-Fia och hennes mentorsgrupp i skolan kommit på att de kan ha fika-dag med hembakat på fredagar (1 barn/vecka bjuder på nånting gott, hembakat eller i nödfall köpt…). MEN, de har en kille i gruppen som är glutenintolerant… Genast svårare att slänga ihop nånting så där hux-flux en torsdagkväll, då dottern min är dålig på att planera och förbereda… Men nu jädrar ska det bli andra bullar här hemma. ALLA barn i gruppen ska bjudas och kunna äta det som HON bjuder på. Men för att göra choklad-bakverken mer barnvänliga (då mörk choklad kan vara väldigt bitter i barns munnar) funderar jag på att byta ut det mot ljus, alt mjölk-choklad. Det borde väl funka, även om det finns risk att det blir lite sötare för mig själv…?! 😉
Kram ÅsaS
heej…jag ville bara tipsa….jag gjorde dessa igår till min mammagrupp men med lite ändringar…
jag äter inte nötter så jag hade i krossade linfrön och solrosfrön istället och så hade jag apelsinskal i också..mums!!
Låter jättegott!!!
Dessa blev tyvärr en besvikelse för mig. Var så sugen på riktiga chokladbollar så dessa fick bli substitut som inte alls blev så goda som jag hoppats. Jag gjorde dem på egen malet hasselnötsmjöl (kanske godare med mandelmjöl?) och så använde jag Hermesetas strö då jag inte hade något annat hemma. Men goda – nej inte det.
Jag vet bara hur de smakar med mandelmjöl, då tycker jag de är goda! Men klart att de inte smakar som riktiga chokladbollar.
Måste bara berätta att min Tyra, som är ett riktigt litet kakmonster och äääälskar gofika, slukade en av dessa chokladbollar med hull och hår igår när jag bakade dem! ”Mmmm vad goda mamma, dom kan vi baka till mitt kalas!” (som är om ett halvår, hahaha).
Själv tyckte jag att dom var sådär, men det var väl egentligen bra, för då nöjde jag mig med bara EN 😉 Och det känns ju tokbra att kunna erbjuda dessa chokladbollar till barnen på helgen, istället för vanliga som är fulla med socker!
Tack för att du finns och inspirerar med alla underbara recept gums!!
PUSS
Haha goding!!
Ja jag är ju fortfarande sådär som tycker att riktigt socker och tex riktigt mjöl är godast (ränderna går inte ur) men nöjer mig med substitut. PUSS!!!
Kan man använda sojamjöl istället?
Nej sojamjöl är inte lchf och jag har aldrig använt sojamjöl så jag vet inte hur det smakar.
[…] har inte haft någon lust att gå ut. Passade på att provbaka kokosbollarna som jag hittade här; https://56kilo.se/chokladbollar-lclchf . Dem blev jättemumsiga, nästan som ”riktiga”. Ikväll är vi bortbjudna på middag […]
Tack för en superbra blogg!! Undrar om du vet hur många deciliter 150 g mandelmjöl är (har ingen våg) ??
Mätte upp, det är ca 3,25-3,5 dl 🙂
Hej!
Det lät gott med lchf chokladbollar, du har föressten massor med goda recept! =)
Men jag har länge sökt o funderat, vars får jag tag i mandelmjöl? Är de bara ja som e lite knasig som inte hittar de i vanliga affären eller ska de va en specialaffär?
Mvh/ Emma
Hej! I kategorin Värt att läsa finns ett inlägg om livsmedel, var man hittar de olika produkterna.
OJ,OJ OJ
Jag för vidare till de som ännu inte har förstått detta med LCHF tadck snälla du, de är underbara…
irene
Gjorde dessa bollar till fredagsmyset igår. Så goda!!!!!! Räknade dock ut att de innehåller 1,23 g kolhydrater/boll om man rullar 28 bollar. Då använde jag raw kakao från R.Voltaier och jag malde eget mandelmjöl från mandlar med skal på. Helt ok! Mitt innerligaste tack till din blogg och alla fina tips och goda recept! Följer den numera varje dag. Allt gott!
Med Stellton mandelmjöl och Kung Markatta kakopulver ger mitt program mig 0 kh 🙂 0-2 per bit är ju nästan strunt samma =)
Härligt att du gillar bloggen!
Åhhh tack för receptet det måste ju bara testas:)) ser super mumsiga ut:)!
Happy Saturday! // Hanna
Du också hanna!! =)
Tack för receptet, har gått och funderat på vad vi ska ta med oss till förfesten i morgon kväll och bjuda på. Nu vet jag! Blir bra till ett par Xide Bright. 🙂
Oj vad goda dom såg ut!! Måste testas!
Dom ser så läckra ut, våra kokosbollar, Åse! Hoppas dina gäster gillar dom! Kul att du la ut receptet. Jag blev så sugen och var tvungen att ta en liten läckerbit till mitt kvällskaffe alldeles nyss. Har ju ett litet lager i frysen… Ja, det är perfekt att frysa dom. Och Pia, det är ju en vanesak det där med söt smak eller inte. Jag är glad att du inte ger upp;) Kraam kära kolleger!
Läste lite mer och hittade att Luo han guo verkade vara något mellanting mellan sukrin och stevia men utan bismak. Undra om det kan vara värt att prova kanske om man vill få bort sockret ur bakverk.
Nä, nu måste jag skaffa mandelmjöl och sukrin!
Oj,
va du är underbar!!!!
Matar oss med det mest makalösa recept hela tiden….
många kramar är du värd!!!!
Gött! Man kan också göra det med kokosfett istället för smör. God smak och bra fett. 🙂
Mums! Blev helt plötsligt supersugen på chokladbollar.
Ser jättesmarriga ut.
Trevlig Helg!
KRAM
Mums, ser jättesmarrigt ut! 🙂
Goa Leena 🙂 Jag provade dessa utan Sukrin och nääää… men ska inte ge upp, nästa gång blir det med ditt sukrinförslag!
Men….0 g kolhydrater, är deta sant?Ser såååå gott ut, ska testa i helgen :).
oj ser alldeles föööör gott ut 😉
Men jösses så perfekt. Jag satt igår och googlade efter bra recept på LCHF-chokladbollar.
Är du tanke-läsare Åse? 😉
Japp! 🙂
Borde fungera lika bra med kokosnötsmjöl istället om man verkligen gillar kokos 😉
ja fast kokosnötmjöl drar till sig mera vatten så masn får nog ta betydligt mindre mjöl, men vet inte hur det blir faktiskt! =) jag har personligen svårt av smaken av för mkt kokosnötmjöl.
Funderade just på om man kanske kunde använda koksnötsmjöl istället. Låter gott för en annan som gillar kokos. Försöker lära mig mer om detta med ersättning för socker. Vad jag förstår kan sukrin ge en lite metallisk eftersmak om man tar för mycket. Får nog börja prova lite.
Åh, dessa måste jag ju bara prova!! Älskar chokladbollar =) Snart kommer andra delen av mina tankar om vårt möte i tisdags upp på bloggen! =)