Chipotle Zucchinisallad och ett grillvin med lite socker

av Åse

I betalt annonssamarbete med The Wineagency

Dessa ljuvliga dagar vi haft på sistone, hoppas så att vi får uppleva många härliga sommarkvällar framöver!

Sommaren känns så enkel när det kommer till matväg. Lite plock, lite gott på grillen, något gott i glasen med gästerna ☀️

I fredags så provade vi det här vinet, det franska röda vinet Mas Janel Le Petit Pas 2018 – finns i Systembolagets fasta sortiment.
Ett torrt vin med mycket låg andel socker (2 g socker per liter)
Det uppskattar jag!

Vinet passar ypperligt till sommarens grillmat, rätter av nöt, lamm eller gris och till mogna hårdostar.
Ett fruktigt och kryddigt vin med smak bl. a av skogshallon, choklad, björnbär, lavendel och svartpeppar.

Ni kan läsa vidare om vinet HÄR

Jag gjorde ”falsk potatissallad” fast med en twist som blev så gott!

Chipotle paste och paprikapulver går så bra ihop med grillat!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chipotle Zucchinisallad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 stor skalad och tärnad zucchini
1 gul lök
smör eller olja att steka i
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
12 msk chipotle paste
1 tsk paprikapulver
salt och peppar


Instruktioner

Skärn zucchinin i tärningar, finhacka löken.
Fräs grönsakerna i smöret, salta och peppra lite, låt de mjukna något och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, chipotlepaste, paprikakrydda och rör ner det avsvalnade zucchinifräset.

Krossad färskpotatis (kan ersättas med blomkål) är ett säkert tillbehör till sommarens grillmat tycker jag.

Smashed / krossad vitlökspotatis / blomkål – recept  HÄR

Marinerade lövbiffsspett är ju SÅ gott, så enkelt och denna gången så hade jag syramarinad, det ger extra möra spett!

600 g lövbiff
1 lime, juicen
3 msk olivolja
3 msk japansk soja
2 msk honung eller fibersirap
1 tsk chili flakes
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, timjan

Dela lövbiffsskivorna i 2-3 längder. Marinera i kylskåpet någon timme.

Grilla spetten några minuter på varje sida.

Lite tips till er inför sommaren ❤️

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

lisbeth 2 maj, 2021 - 08:53

problemet för mig att komma in på det här receptet låg mycket riktigt i min dator!Min son fixade det!Datorn selekterade bort reklam på nåt sätt men nu är detta borttaget på din blogg!Inga problem att komma in nånstans nu!

Svara
Åse 2 maj, 2021 - 09:22

Vad härligt Lisbeth! Välkommen tillbaka!

Svara
Yvonne 8 juni, 2020 - 11:20

Jag gjorde zucchinin i helgen. Det blev supergott. Den ska jag göra många fler gånger 🙂

Svara
Lena 3 juni, 2020 - 21:26

Tack för fina tips och recept på mat och vin. Ska prova att laga detta till helgen. Tack för fin och inspirerande blogg.
Lena

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.