Det här är såååå gott!
Om man inte gillar dijonsmaken så kan man göra utan.
4 portioner
4 kycklingfiléer
4 ostskivor emmenthaler eller jarlsberg
4 skivor kokt skinka
salt,peppar
ägg
smör
riven parmesanost
Snitta kycklingfiléerna på sidorna så långt in du kan, utan att dela på kycklingen. Bred dijon på båda sidorna och lägg sedan på ost och skinka. Lägg över ena sidan på kycklingen och vik in ost och skinka och fäst med tandpetare så att innanmätet inte rinner ut.
Man kan även med fördel dela kycklingen hela vägen och sedan banka ut kycklingskivorna så de blir tunnare och större för då täcker de lättare osten och skinkan! Sedan pressar man bara ihop delarna.
Salta, peppra och vänd kycklingen i uppvispat ägg och panera i parmesan. (Jag använder färdigriven på burk)
Ringla smält smör över filéerna och in i ugnen, 200 g ca 30 minuter. Höj ev värmen till 250 sista minuterna om paneringen inte fått tillräckligt med färg.

TIPSET V. 38
25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR
9 kommentarer
[…] en Chicken cordon bleu som var precis lika god som jag hoppats originalreceptet finns här: Chicken cordon bleu nu bloggpromenad och lite fix hemma. kram Maria […]
[…] till fredagsmys i kväll blir Chicken Cordon Bleu. Hittade receptet hos Åse på 56 kilo.se. Det är en LCHF rätt med smör och fet ost men görs om […]
[…] detta recept hos Åse på 56kilo.se Så gott! Hela familjen gillade det. Till lilleman som är mjölkprotein & äggallergisk […]
Har precis gjort denna rätt och Mmmmmm….
Mannen som inte gillar kyckling tog en hel!!!!
Det är sååå gott! Käre maken bjöd oss på det för nån månad sedan, dock panerad i ströbröd (alltså före vår LCHF-/GI-start). Även ungarna som kan vara lite kinkiga med fyllningar i maten åt upp allt!
Kram ÅsaS
Åh vad gott det såg ut!! Mums
Jiiiiisses kvinna, det där måste vara olagligt gott!!!! =D muuuumma!!!!!!
Det där har jag lovat maken att han ska
bli bjuden på :). Puss & Kram
Det ser så gott ut! Det här receptet med parmesanost som panering måste jag testa en dag. 🙂