Chicken Cordon Bleu

av Åse

Det här är såååå gott!
Om man inte gillar dijonsmaken så kan man göra utan.

4 portioner

4 kycklingfiléer
4 ostskivor emmenthaler eller jarlsberg
4 skivor kokt skinka
salt,peppar
ägg
smör
riven parmesanost

Snitta kycklingfiléerna på sidorna så långt in du kan, utan att dela på kycklingen. Bred dijon på båda sidorna och lägg sedan på ost och skinka. Lägg över ena sidan på kycklingen och vik in ost och skinka och fäst med tandpetare så att innanmätet inte rinner ut.
Man kan även med fördel dela kycklingen hela vägen och sedan banka ut kycklingskivorna så de blir tunnare och större för då täcker de lättare osten och skinkan! Sedan pressar man bara ihop delarna.
Salta, peppra och vänd kycklingen i uppvispat ägg och panera i parmesan. (Jag använder färdigriven på burk)
Ringla smält smör över filéerna och in i ugnen, 200 g ca 30 minuter. Höj ev värmen till 250 sista minuterna om paneringen inte fått tillräckligt med färg.

  

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

9 kommentarer

Jojan 5 augusti, 2011 - 13:51

Har precis gjort denna rätt och Mmmmmm….
Mannen som inte gillar kyckling tog en hel!!!!

Svara
ÅsaS 31 juli, 2011 - 09:56

Det är sååå gott! Käre maken bjöd oss på det för nån månad sedan, dock panerad i ströbröd (alltså före vår LCHF-/GI-start). Även ungarna som kan vara lite kinkiga med fyllningar i maten åt upp allt!

Kram ÅsaS

Svara
T79 31 juli, 2011 - 05:49

Åh vad gott det såg ut!! Mums

Svara
Ellinor 31 juli, 2011 - 00:11

Jiiiiisses kvinna, det där måste vara olagligt gott!!!! =D muuuumma!!!!!!

Svara
Anne 30 juli, 2011 - 23:49

Det där har jag lovat maken att han ska
bli bjuden på :). Puss & Kram

Svara
Anita 30 juli, 2011 - 23:19

Det ser så gott ut! Det här receptet med parmesanost som panering måste jag testa en dag. 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.