Chicken Cordon Bleu

av Åse

Det här är såååå gott!
Om man inte gillar dijonsmaken så kan man göra utan.

4 portioner

4 kycklingfiléer
4 ostskivor emmenthaler eller jarlsberg
4 skivor kokt skinka
salt,peppar
ägg
smör
riven parmesanost

Snitta kycklingfiléerna på sidorna så långt in du kan, utan att dela på kycklingen. Bred dijon på båda sidorna och lägg sedan på ost och skinka. Lägg över ena sidan på kycklingen och vik in ost och skinka och fäst med tandpetare så att innanmätet inte rinner ut.
Man kan även med fördel dela kycklingen hela vägen och sedan banka ut kycklingskivorna så de blir tunnare och större för då täcker de lättare osten och skinkan! Sedan pressar man bara ihop delarna.
Salta, peppra och vänd kycklingen i uppvispat ägg och panera i parmesan. (Jag använder färdigriven på burk)
Ringla smält smör över filéerna och in i ugnen, 200 g ca 30 minuter. Höj ev värmen till 250 sista minuterna om paneringen inte fått tillräckligt med färg.

  

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Härliga söndag.. | redefined2012 11 december, 2011 - 14:27

[…] en Chicken cordon bleu som var precis lika god som jag hoppats   originalreceptet finns här: Chicken cordon bleu   nu bloggpromenad och lite fix hemma.   kram Maria   […]

Svara
Dagens nya recept | StepUp 2 Fitness 9 december, 2011 - 09:40

[…] till fredagsmys i kväll blir Chicken Cordon Bleu. Hittade receptet hos Åse på 56 kilo.se. Det är en LCHF rätt med smör och fet ost men görs om […]

Svara
Chicken Cordon Bleu #LCHF : D A G A R N A . N U 28 augusti, 2011 - 18:27

[…] detta recept hos Åse på 56kilo.se Så gott! Hela familjen gillade det. Till lilleman som är mjölkprotein & äggallergisk […]

Svara
Jojan 5 augusti, 2011 - 13:51

Har precis gjort denna rätt och Mmmmmm….
Mannen som inte gillar kyckling tog en hel!!!!

Svara
ÅsaS 31 juli, 2011 - 09:56

Det är sååå gott! Käre maken bjöd oss på det för nån månad sedan, dock panerad i ströbröd (alltså före vår LCHF-/GI-start). Även ungarna som kan vara lite kinkiga med fyllningar i maten åt upp allt!

Kram ÅsaS

Svara
T79 31 juli, 2011 - 05:49

Åh vad gott det såg ut!! Mums

Svara
Ellinor 31 juli, 2011 - 00:11

Jiiiiisses kvinna, det där måste vara olagligt gott!!!! =D muuuumma!!!!!!

Svara
Anne 30 juli, 2011 - 23:49

Det där har jag lovat maken att han ska
bli bjuden på :). Puss & Kram

Svara
Anita 30 juli, 2011 - 23:19

Det ser så gott ut! Det här receptet med parmesanost som panering måste jag testa en dag. 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.