7,1K
Jag stekte upp Fitnessgurus Fitness Noodles (kolhydrat och kalorifria nudlar) i samma stekpanna som kycklingen stekts i, hällde i en skvätt tamarisoja och saltade och pepprade lite. Blev sååååååååå gott!!) Denna maträtten är låg i kolhydrater men rik på protein och nyttiga vitaminer, fetter och mineraler!
Skriv ut
Söta Ann-Sofie som brukar läsa här tipsade mig om hennes favoritrecept på Cashew Chicken och med utgångspunkt från det så gjorde jag mitt recept, jag kan ju aldrig följa ett recept rakt av 😉 Jag lade till en marinad som kycklingen fick ligga och dra i bl.a.
Detta var så galet gott, jag tror min äldsta tog om tre gånger och maken säkert fyra! Haha!
Hoppas att ni provar detta för det blev så rackarns gott!
Jag stekte upp Fitnessgurus Fitness Noodles (kolhydrat och kalorifria nudlar) i samma stekpanna som kycklingen stekts i, hällde i en skvätt tamarisoja och saltade och pepprade lite. Blev sååååååååå gott!!) Denna maträtten är låg i kolhydrater men rik på protein och nyttiga vitaminer, fetter och mineraler!
Skriv ut
Cashew Chicken
- Totaltid: 80
Ingredienser
Marinad
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl rapsolja eller kokosfett utan smak
- 2 msk färsk hackad koriander
- 0,5 msk riven ingefära
- 1 msk tamarisoja
- 0,5 röd chilipepparfrukt
Sås
- 2 msk fisksås
- 1 msk tamarisoja
- 4 msk ostronsås
- 1 msk kycklingfond
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 2 krm svartpeppar
Woken
- 1 kilo kycklingfiléer
- 2 röda paprikor
- 125 g minimajs
- 2 knippen salladslök
- 1 knippe färsk grön sparris
- 2 stora morötter, skalade och strimlade
- 2 dl salta cashewnötter
- kokosfett till stekning
Till servering
- Nudlar
- Ananas i bitar
- Färsk koriander
- Sweet Chilisås
Instruktioner
- Blanda marinaden och marinera strimlad kycklingfilé under minst en timmes tid.
- Blanda såsen och ställ kallt.
- Förbered grönsakerna genom att skära paprika, sparris och minimajs i mindre bitar. Minimajsen skär jag i 2-3 delar och sparrisen skär jag bort stammen på så de är 5-6 långa.
- Stek grönsakerna i omgångar i lite kokosfett + sesamolja. Jag rekommenderar varmt att köpa sesamoljan då det inte blir samma smak utan.
- Lägg över grönsakerna i tjockbottnad gryta allt eftersom och avsluta med att steka kycklingen så den får färg. Tänk på att steka allt på högsta värme! Rör ner kycklingen i grönsakerna och häll såsen över. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Rör ner cashewnötterna precis innan servering.
- Förberedelsetid: 60
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
9 kommentarer
Lagade detta igår och det blev supergott! Hade glasnudlar till och bytte sparrisen mot sugersnaps. Mums!
Var köper man de nudlarna någonstans?
Nudlarnas inköpsställe är länkat i inlägget.
Så kul att ni gillade det! Nu ska jag testa din variant nästa gång vi äter det! Ha en go söndag, kram
Ja prova och se så kan du återkomma och berätta om originalet är godare! hihi =) KRAM!
ja! det är ju våffeldagen snart och du har våfflor på din hemsida, är dem frasiga?
Jaha blev förvirrad eftersom du kommenterat receptet för Cashew Chicken. Mina kesoplättar blir frasiga i våffeljärn. DETTA RECEPTET GILLAR JAG: https://56kilo.se/goooood-vaffelmorgon/ och då blir de frasigare om man utesluter fiberhusken.
Undrar om dina våfflor blir frasiga?
Våfflor?