Skriv ut

Cashew Chicken

  • Författare: åse falkman frrdrikson
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 80

Scale

Ingredienser

Marinad

  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl rapsolja eller kokosfett utan smak
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 0,5 msk riven ingefära
  • 1 msk tamarisoja
  • 0,5 röd chilipepparfrukt

Sås

  • 2 msk fisksås
  • 1 msk tamarisoja
  • 4 msk ostronsås
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar

Woken

  • 1 kilo kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor
  • 125 g minimajs
  • 2 knippen salladslök
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 2 stora morötter, skalade och strimlade
  • 2 dl salta cashewnötter
  • kokosfett till stekning

Till servering

  • Nudlar
  • Ananas i bitar
  • Färsk koriander
  • Sweet Chilisås

Instruktioner

  1. Blanda marinaden och marinera strimlad kycklingfilé under minst en timmes tid.
  2. Blanda såsen och ställ kallt.
  3. Förbered grönsakerna genom att skära paprika, sparris och minimajs i mindre bitar. Minimajsen skär jag i 2-3 delar och sparrisen skär jag bort stammen på så de är 5-6 långa.
  4. Stek grönsakerna i omgångar i lite kokosfett + sesamolja. Jag rekommenderar varmt att köpa sesamoljan då det inte blir samma smak utan.
  5. Lägg över grönsakerna i tjockbottnad gryta allt eftersom och avsluta med att steka kycklingen så den får färg. Tänk på att steka allt på högsta värme! Rör ner kycklingen i grönsakerna och häll såsen över. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Rör ner cashewnötterna precis innan servering.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8