CAESARSALLAD – 100 år idag!

av Åse

Visste ni att det är 100 år sedan idag som Caesarsalladen föddes?
Det var nämligen idag 4 juli 2024 som den italienska immigranten Caesar Cardini skapade rätten på hans restaurang Caesar’s Place i Tijuana, Mexico.

Jag ÄLSKAR Caesarsallad och äter den ofta ute om det inte finns ngt roligt på menyn eller om det mest finns pasta och pizza.

Min version innehåller västerbottensost istället för parmesan, för jag tycker det är godast!
Jag skippar dessutom krutonger och så gör jag egen Caesardressing.

Kycklingen får gå i ugn till 66 grader, sedan vila i 10 minuter under bakplåtspapper – då blir den SÅ saftig och god!

Baconet klipper jag i bitar och lägger i panna tillsammans med ca 1-1,5 dl vatten. När vattnet kokat bort aå börjar baconet steka (stek på medelvärme, rör ofta) den blir SÅ saftig och jämnt brun.

Dressingen tar nolltid att svänga ihop med stavmixer.

Muuuuuums! Den här dressingen kan ätas med sked!

Vill man fuska lite kan man använda färdig majonnäs (om det är en GOD majonnäs, tips Hellmans!)
Ta då 2 dl majonnäs + 1/2 dl vatten och mixa med 3 sardellfiléer, 1 klyfta riven vitlök, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar. 1 tsk worchesetershiresauce, 1 dl riven parmesanost.

Jag satte Noel på att riva osten och Alice komponerade sedan salladerna när allt var klart.
I går hade jag även lite fetaost i, blir så gott med den syrliga osten som bryter av.

GOTTIGOTT!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Caesarsallad á la 56kilo


Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 msk soja
4 msk smält avsvalnat smör
2 msk timjan
Salt och peppar
Romansallad
1 paket stekt klippt bacon
Västerbottenost i bit, 1,5 dl riven
Caesardressing eller Ken’s Caesardressing


Instruktioner

Rensa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, smör, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur 65-66g!. Ta ut när de är klara och lägg  i bakplåtsfolie och låt vila i 10 minuter.
Förbered under tiden övriga ingredienser: Strimla romansalladen och stek baconen och riv västerbottenosten.
Lägg salladen på tallriken, toppa med skivad kyckling, ost, bacon och sedan caesardressingen.

Nutrition

  • Serving Size: 2
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

Jaana 4 juli, 2024 - 21:45

Måste göra Caecarsalladen Det såg verkligen gott ut.
Tråkigt att vi haft så regnigt, blåsigt och kallt här i Helsingborg. Nu får sommaren komma tillbaka tycker jag 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.