Burgerday och Hamburgerbröd

av Åse

Innehåller annonslänk till Bodystore

Glad Kristi Himmelsfärd!

Jag ska strax bege mig till gymmet sedan måste jag och tjejerna dra till Väla och få lite fixat och handlat.
Har ni några roliga planer för helgen?
Här blir det minsann bröllop och fest i morgon! Storasyrran gifter sig 💕

I förrgår var det ju Burgerday och vi gjorde goda högrevsburgare med karamelliserad lök och tryffelmajo. MUMMA!
Till det en röra på turkisk yoghurt och inlagda grillade tomater, vitlök, salt och peppar.

Hamburgerbröden fick jag mängder med insta DM frågor om, jag var tvungen att baka om dem en gång till för att få dem som jag ville.
Dessa är i princip samma som mitt fathead recept på frallor men lite annorlunda mått!


De blir perfekta i storlek och goda att rosta!
Jag rekommenderar att tillsätta lite näringsjäst i dem (ca 1 tsk) , då får de lite mer brödsmak! Jag köper det HÄR

Jag kan inte ge er alternativ till annat än mandelmjöl.
Man kan prova att ersätta enligt formeln:
1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl + 0,5 dl Pofiber + 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) – jag kan dock inte garantera resultatet.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hamburgerbröd


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

225 gr. riven mozzarella i påse
115 g färskost
2 ägg
200 gr. mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk bakpulver
0,5-1 tsk salt
gärna 1 tsk näringsjäst


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) och låt svalna något. Vispa ner äggen. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
  4. Forma bullar lite löst med inoljade händer, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo eller sesamfrön över. Grädda i 15 minuter tills bullarna fått fin färg.
  5. Går utmärkt att rosta och att frysa in.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Martina 30 maj, 2019 - 13:05

Hur är det med sesammjöl och lchf? Går det att använda istället för mandelmjöl? Har en sambo som inte gillar mandelsmaken:(

Svara
Åse 30 maj, 2019 - 13:06

Yes!

Svara
Emma på berget 30 maj, 2019 - 11:48

Måste provas. Jag har annars använt ditt ostbröd eller salladsblad till burgare. Hittar inte hur många bröd det är tänkt att bli?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.