Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hamburgerbröd


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

225 gr. riven mozzarella i påse
115 g färskost
2 ägg
200 gr. mandelmjöl
1 msk pofiber
1 msk bakpulver
0,5-1 tsk salt
gärna 1 tsk näringsjäst


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält osten i 1 minut på 750 W, rör runt och upprepa. Rör ner osten i en matberedare med knivar (köksmaskin med flatvisp fungerar också) och låt svalna något. Vispa ner äggen. Kör till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.
  4. Forma bullar lite löst med inoljade händer, lägg på bakplåtspapper och sprinkla vallmo eller sesamfrön över. Grädda i 15 minuter tills bullarna fått fin färg.
  5. Går utmärkt att rosta och att frysa in.