Bönpasta med ädelost- och spenat

av Åse

En av mina och makens favoriter är pasta med ädelost, spenat och valnötter. YUM!
Men vanlig pasta är sällan ett alternativ för mig – jag känner mig inte nöjd och belåten utan vill bara ha mer, så det är sällan värt det. Dessutom vill jag äta naturligt glutenfritt så ofta jag bara kan.
Däremot bönpasta blir jag mätt och nöjd av! Så i går gjorde jag därför maträtten med gul ekologisk bönpasta.
10 gr kolhydrater per portion och bra med protein.
09042015-012A8486
Så gott! Krämig spenat med härlig sälta från ädelosten.
De knapriga valnötterna och sötman från tomaterna är verkligen pricken över i:et!
09042015-012A8493
09042015-012A8497
OFANTLIGT gott!
Och såååå mätt jag blev! Det hade inte hänt med vanlig pasta!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bönpasta med ädelost- och spenat


Ingredienser

  • 400 g hackad spenat
  • 150 g ädelost
  • 2 dl cremefraiche
  • salt, vitpeppar
  • ev. lite redning
  • Topping: Tomater och hackade valnötter

Instruktioner

  1. Tina spenaten på medelstark värme i en tjockbottnad kastrull, rör ner fraiche när spenaten blivit varm och rör till sist ner ädelosten. Salta och peppra efter smak.
  2. Servera med bönpasta eller Zoodles och lite körbärstomater. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera!

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Jaana 17 oktober, 2017 - 15:51

Hej Åsa,
Du skriver att man ska använda bönpasta och jag har hittat en jättegod sådan, men… Den innehåller ju 64 g kolhydrater per 100 g, varav 2,9 g sockerarter. Märket heter Bönpasta Fusilli Kungsörnen. Den innehåller durumvete och jag antar att jag bör undvika den hör sorten då? 🙈
Mvh
Jaana

Svara
Åse 17 oktober, 2017 - 15:53

Hej, det är inte bönpasta utan en vetemjölspasta med liten del bönor i, inget bra val alltså 🙂

Svara
Jaana 18 oktober, 2017 - 14:40

Det var det jag misstänkte… Då får jag läsa innehållsförteckningen bättre. Är ju lite ny på det här. 🙂
Tack iaf att du tog dig tid att svara ändå från Spanien!
Mv
Jaana

Svara
Caroline 5 september, 2017 - 14:30

Åh, Gud va gott det där verkar. Måste provas snarast möjligt 🙂
En fråga – 10gr kolhydrater/port. Menar du bara för pastan eller bara för såsen du gjort eller totalt – pasta och sås? Gissar att kolhydratinnehållet beror helt på val av pastan men lite kolhydrater gömmer sig väl i nötterna, tonaterna, osten och c.f. även om mängderna inte e så stora.

Svara
Åse 5 september, 2017 - 14:32

Bönpastan innehåller 10 g per portion när paketet delas på 4 =)

Svara
Anna 26 januari, 2017 - 07:29

Hur ser ut bönpasta förpackning ?
Osäker om det ä det r jag tror..

Svara
Åse 26 januari, 2017 - 07:47

Finns många olika märken!

Svara
Louise 9 december, 2015 - 15:57

Hej Åse!
Tack för alla goda recept! Detta ska vi prova ikväll ?
Idag hittade jag funktionen: Spara recept, och blev då vidareskickad till Yumprint.com. Snälla säg att alla dina recept får en sån knapp? Saknat en sån sida där man kan spara recepten och sen lägga in en matsedel för kommande dagar vilket denna sida gör. Men såg när jag försökte lägga in mina favoritrecept från dig att många saknar denna funtion. Förstår det måste vara en ganska ny funktion på din sida. Men jag fullkomligt ÄLSKAR den!
#Förhoppningsfull
Kram Louise

Svara
Åse 9 december, 2015 - 17:55

Hej! Detta är en funktion som finns på receptkortet, och det har funnits där sedan jag började använda pluginet för 1,5 år sen =) DEtta är inget jag själv lagt in och det är dessvärre en total omöjlighet att lägga till på gamla recept som inte har receptkortspluginet.

Svara
Robert 19 augusti, 2015 - 12:51

Hej Åse! Har börjat använda Risentas bönpasta, den gröna bandpastan är min personliga favorit. I vår familj blir det gärna pasta flera gånger i veckan. Hur ”bra” är de ur kolhydratsynpunkt? Eller rekommenderar du att använda detta mer restriktivt? Ha en fortsatt solig och härlig dag! Med vänlig hälsning Robert

Svara
Mella 1 juni, 2015 - 10:36

kan man frysa in all mat som är för flera portioner ? Eller hur kan man tänka om man vill frysa in så man har färdiga matlådor ? tänkte från fryst mat till lagad til latt frysa in och grönsaker och pasta som finns på recepten du har osv ?

Svara
Vicktoria 14 maj, 2015 - 08:41

Hej Åse!
Tack för en grym blogg!
Jag undrar om du skulle kunna förklara skillnaden mellan bönpasta och vanlig pasta om man tänker i nyttighetsperdpektiv och mängd kolhydrater.
Jag försöker att undvika kolhydrater efter lunch (förutom i grönsaksform) och testade igår bönpasta och tyckte det var väldigt gott.

Svara
Åse 14 maj, 2015 - 15:46

Hej! Ett tips är att du hellre lägger kolhydraterna på kvällen, det gynnar både fettförbränning, ptitreglering och muskelbevaring/byggnad.
Bönpasta är proteinrikare och innehåller mycket mindre kolhydrater och är glutenfri och aknar de negativa effekterna av vetemjöl.

Svara
Johanna 16 april, 2015 - 10:10

Hej åse.
Tack för en bra och många kloka ord

Svara
Helena 12 april, 2015 - 10:52

Hej Åse!
Du är min stora inspiration och detta var ett riktigt bra recept som blev lördagens middag. Mycket gott och bönpastan blev en ny bekantskap som kommer att underlätta mitt vardagsliv

Svara
Åse 12 april, 2015 - 10:53

Vad roligt att höra! Kul att det smakade!

Svara
pilla 12 april, 2015 - 06:22

Det såg verkligt en ofantlig gott ut!
http://runwayp.com

Svara
Sabina 11 april, 2015 - 22:58

Det ser fantastiskt ut. Tänkte jag skulle testa det men hittade ingen bönpasta. Vad är det för sort du använde och vart köper du den?

Svara
Åse 12 april, 2015 - 09:45

Bönpasta finns i märket Risenta, a la eco mfl

Svara
Stina 11 april, 2015 - 10:51

Vad är bönpastan gjord av? Är det sojaböna?
Kram
Stina

Svara
Åse 11 april, 2015 - 10:53

Bönpastan kommer av olika bönsorter, svarta bönor, mungbönor, gula sojabönor, edamames, etc. Bara att välja den bönsort man personligen mår bäst av.
Undviker man sojabönor så väljer man med fördel t.ex svarta bönor. KRAM

Svara
Per Wikholm 11 april, 2015 - 08:32

Det intressanta är vad som funkar och inte funkar. Att bönpasta inte stod med på den stentavla som någon LCHF-profet konkade ner från bergstoppen för något årtionde sedan är inte det viktigaste. Att det kan underlätta vardagen för familjer är mer intressant. Jag har precis dragit igång en sluten Facebook-grupp med mestadels diabetiska LCHF:are (10 pers) som kommer att testa Nutri Nick’s olika bönpastor på ett systematiskt sätt med blodsockermätningar och ketonmätningar. Jag drog igång detta efter att flera LCHF-ätande diabetiker rapporterat sensationella uppgifter om att bönpastor de testat varken ökade blodsockret nämnvärt eller bröt ketosen.

Svara
Åse 11 april, 2015 - 09:42

Oj vad intressant Per! Jag som aldrig haft problem med insulinkänslighet utan bara knoppen dvs belöningscentrat märker ju väldig stor skillnad på pasta och bönpasta. För min hjärna så är det samma sak som om jag skulle ätit en portion med bra kött, grönsaker och fett, dvs nöjdhet och mättnad. Du får gärna återkomma till mig här senare med resultat och mer info så kan jag göra ett inlägg om det sedan.

Svara
Louise 10 april, 2015 - 20:59

Hej Åse,
Vill bara tacka för att du delar med dig av dina recept och tips. Din blogg är verkligen fantastiskt inspererande. Trevlig helg!
Kram Louise

Svara
Rebecca 10 april, 2015 - 16:30

Hej Åse!
Detta ska jag absolut prova. Har två frågor. Redning när du använder det. Vad använder du då? Sen har mitt hår blivit väldigt fett. Kan det ha med min kostomställning att göra? Äter ju mycket mer fett nu. Innan har jag varit rädd för fett. Viktväktarna har varit min grej innan. Har lagt om kosten sen i julas.
Med vänlig hälsning,
Rebecca.

Svara
Åse 10 april, 2015 - 16:48

Hej! Conjacrot eller arrowrot om det är en genomskinlig redning, annars färskost eller extra äggula.
Det har jag svårt att tro att det skulle påverka ditt hår? Men jag vet faktiskt inte!

Svara
Ti 12 april, 2015 - 18:08

Hej Rebecca!
Jag hoppas Åse inte har något emot om jag svarar, men för min personliga del fick jag rakt motsatt effekt på både hår och hy när jag gick över till LCHF. När jag åt fettsnålt försökte min kropp kompensera det med ökad talgproduktion, men överkompenserade så att mitt hår blev fett och min nästipp full av feta pormaskar. Efter en tid på LCHF försvann pormaskarna och porerna drog ihop sig, och håret behöver jag numera bara tvätta varannan vecka. Så jag tror nog att det är något annat än fettet i LCHF som gör ditt hår fett, kanske de hårvårdsprodukter du använder?

Svara
Ann-Sofie 10 april, 2015 - 15:51

Ja bönpasta är en favorit både hos mig och dottern, en sak som jag tycker funkar bra att byta ut och få nästan samma smak och konsistens som vanlig pasta.
Ha en härlig helg och njut av solen ♥

Svara
Lena 10 april, 2015 - 15:25

Hej, Åse hur går det med den nya boken med Anna jag är jättenyfiken, känner att jag behöver få extra energi till att fortsätta min nya matlivsstil . Lena

Svara
Åse 10 april, 2015 - 15:46

Hej! Det går bra! Vi arbetar med den just nu.

Svara
Jill 10 april, 2015 - 14:04

Tack för receptet. Det ser väldigt gott ut. Detta får bli dagens middag

Svara
Göran 10 april, 2015 - 11:21

Fast bönor är väl inte OK när det gäller at äta LCHF?

Svara
Åse 10 april, 2015 - 11:32

Jag äter inte enligt en kostmodell utan äter mat som just JAG mår bra av och får de resultat jag vill ha, jag antar att andra gör samma val 🙂
Jag mår bra på en kolhydratreducerad kost från naturliga källor, så lite processad mat som möjligt.
Inget är förbjudet jag gör bara vissa val oftare / mindre ofta. Jag strävar efter att jaga näring inte en viss mängd kolhydrater =)
I min egen kosthållning så fungerar bönor in ibland, de är generellt ganska låga i kolhydrater, proteinrika, fullproppade med näring och passar mig som tränar mycket. Bönor i sig innehåller en hel del antinutrienter och lektiner men om man tillagar dem rätt så är det försumbart. Med andra ord så innebär inte bönpasta någon hälsorisk, speciellt inte då jag äter det sällan.
Även då jag vissa dagar i veckan ligger väldigt lågt i kolhydater (20 gr per dag) så passar bönpastan in då jag lägger alla kolhydrater på kvällen och denna portionen gav mig 10 gr.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.