Beteendeanalys

av Åse

Så är denna viktresan snart slut, sen tar ju givetvis en annan resa vid – Att hålla målvikten! Jag kommer inte sluta att uppdatera 56kilo i och med målvikten, så ni vet det!

Under denna resan har jag lärt mig mer än jag gjort vid någon anna viktresa innan. Jag har analyserat mitt beteende och jag känner att många poletter ramlat ner. Jag har lärt mig att handska med olika situationer och faktum är att det är inte svårt längre att göra bra val vid oförberedda situationer eller vid situationer som är lite frestande. Det känns som att valen sker automatiskt, utan att jag behöver tänka så mycket på det och DÅ har jag kommit en bra bit på vägen. En annan sak jag lärt mig är att även om man har en dag som inte är bra så är det EN dag bara, nästa dag är det nya tag och mentaliteten ”jaha, nu kan jag lika gärna fortsätta” det existerar inte längre! Min regel är: En dag är ingen dag, två dagar är en för mycket. Det fungerar för mig.

Jag oroar mig inte för Kreta resan, målet är att äta gott, unna mig en del men först och främst MÅ BRA och för mig innebär det att upprätthålla mina goda vanor.
Jag vill passa på att tacka för all den pepp ni som kommenterar här ger! Det är jag jätteglad för och på samma sätt som jag motivererar er så motiverar ni mig. En varm sommarkram till er alla!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

17 kommentarer

A-M 15 juni, 2007 - 12:30

Kloka ord! Ha en riktigt underbar semester och njut av allt! Tänk bara att kunna gå omkring i bikini och känna sin STOLT över sin kropp, lyckost! Ser fram emot fortsatta uppdateringar trots att du nått ditt MÅL! Supergrattis!

Svara
jenny 15 juni, 2007 - 08:38

jag måste få säga att du är makalöst duktig! att läsa hur du till slut har lyckats få din viktnedgång till en vardag är härligt. som sagt; det är ju inte det lättaste…. jag är övertygad om att du kommer hålla din målvikt och det är toppen att du ändå kommer fortsätta uppa vikt och övrig info även när du är klar!
kram

Svara
ViktigaW 14 juni, 2007 - 20:02

Stort grattis!
Du har verkligen uppnått ett fantastiskt resultat. Och då menar jag inte själva vikten utan den mentala process som du genomgått. Att banta är inte så svårt men att ha ett bra förhållande till mat är svårare och att INTE straffa sig själv via frossa kontra svält.
Bra jobbat.

Svara
margitha 14 juni, 2007 - 17:01

Sommarkram till dig och lycka till sedan med att hålla din vikt. För det kommer du att fixa.
Kramzzi

Svara
Maria i Göteborg 14 juni, 2007 - 15:32

Usch vad sorgligt och vemodigt det låter att resan snart är slut. Ja ja, jag vet att det fortsätter och att du kommer uppa ibland men det blir säkert lite glesare nu när nästa projekt tar vid. För visst kommer väl snart ett nytt projekt? Du verkar vara den som alltid håller på med något projekt, och det väldigt intensivt. 😉 Det är väl därför du är så lyckosam i det du gör. Inga halvhjärtade försök här inte… 🙂
Det är bara att hoppas att jag lärt mig tillräckligt för att klara mig på egen hand. *snyft*
Självklart är det underbart att ditt hästjobb har gett så fina resultat att du snart är i mål, och på rekordtid dessutom. Jag är bara är lite ego och tänker på alla kul stunder man haft när man fått följa din resa och vill inte att det ska ta slut. Du får lova att hålla oss underrättade.

Många kramar från Götet!

Näääädå, resan (eller projektet *S*) är inte slut! Det över går till något annat! Du vet, jag har hållt målvikten förr men det har varit +3 /-3 hela tiden och det är slut med det så mitt nya projekt kommer ju vara att ligga på ca +-0! Min förhoppning är att jag ska kunna ligga på ca 18-19 points på vardagarna och sedan ha lördagen där jag får äta vad jag vill (utan frosseri) men det kanske inte fungerar rent tekniskt så nääääädå, det är inte slut än 🙂
Dessutom kommer jag fortsätta laga nyttig och god mat och de receptetn lägger jag ju här, mycket för egen del för att ha dem samlade 🙂
Uppdaterar jag inte på ett tag så litar jag på att ni skriker efter mig här!!
Svara
Yvonne 14 juni, 2007 - 14:32

Du.. är det ok om jag använder den där mentaliteten redan på dag 4?? 😀 Du är så duktig!!

Svara
Cissi 14 juni, 2007 - 12:01

Gumman, du har återigen sååå rätt. En dag är ingen dag!
Klart man måste leva och få unna sig det där onyttiga, bara man gör det med måtta. Man kan äta precis allt i lagom mängd.

Ännu en gång en enorm stor kram till dig gumman för din stora styrka och självdisciplin.

SMACK…

Svara
Mathilda 14 juni, 2007 - 11:09

Kloka och väldigt sanna ord. Ganska självklara också, men attans vad svårt det är att inse det 😉 Jag tycker att du är så gryyyyymt duktig i ditt viktminskande. Tror aldrig jag mött någon med sån kämparglöd. Det är både härligt och häftigt att se. You rock!

Svara
Åsa N 14 juni, 2007 - 09:51

Kan bara hålla med i vad alla ovanstående skriver. Enkla sanningar men ack så svåra att leva efter ibland.

Kram och ha en bra semester på Kreta

Svara
Jessica 14 juni, 2007 - 09:45

Skönt att höra att du komer att fortsätta här :-D. Vilken lycka att gå från E till B! Jag hade B-C innan barnen men sen blev det D o sen har jag väl pendlat mellan CoD. Jag skulle gärna minska brösten men har inte kollat vad det skulle kosta att göra en sådan opeartion.
Tack för att du finns!

kram

Svara
Maria 14 juni, 2007 - 08:57

AMEN och punkt slut! Håller med om vartenda ord. kram.

Svara
Millis 14 juni, 2007 - 08:18

Ja, men visst är det konstigt ändå att det ska vara så svårt att till slut komma fram till dessa egentligen ganska enkla sanningar 🙂 Tror du kommer att klara hålla målvikten helt galant. Just det du säger med att en dag är ingen dag osv är ju helt sant. Man blir ju inte tjock igen för att man äter för mycket eller fel en enda dag nu och då, det är när man fortsätter med det beteendet som det barkar iväg.
Hoppas ni får det alldeles, alldeles underbart på er semester och att vi får se lite bilder att avundas över när ni är tillbaka igen 🙂

kram på dig snyggo-Åse!

Svara
Ida 14 juni, 2007 - 07:54

Åh duktiga du! Det är precis det tänket du har som jag eftersträvar…förhoppningsvis kommer jag snart dit å det är mycket tack vare dig Åse. Tack för att du gör den här sidan.
Kramen

Svara
Annisen 13 juni, 2007 - 20:24

Du har så rätt och det är så enkelt egentligt, sunt förnuft, det kommer man långt på. Jag är ju bara i början av min viktresa men delar dina åsikter till 100%. Hoppas att jag lyckas lika bra som du gör 🙂

Puss vackra du!

Svara
Sanna 13 juni, 2007 - 20:12

Du är så klok. Du borde starta egen viktkurs!! Viktväktarna, släng er i väggen!
kram

Svara
Kicki 13 juni, 2007 - 16:39

Det du skriver är så otroligt viktiga sanningar att analyser och ta till sig. Alltså, varför gick den här dagen ”inte bra”. Hur gör jag för att vara på banan direkt imorgon igen. Långt mer än vi tror sitter ju egentligen övervikt ”i huvudet”. Det är ju så mycket mer än gram, hekton och kilon. Samma sak med att viktresan är slut, men inte den nyttiga livsstilen. Jag har sagt det förr: Way to go girl!

Svara
Marie 13 juni, 2007 - 16:34

Åh, vad man blir glad av att läsa vad du skrivit! Jag tänker bara ” Yes, det är ju precis så man vill känna”, för dit vill jag också komma. Att det viktigaste är att man mår bra och att man tänker att bara för det gått fel en dag så ska man inte förstöra allt. Jag kämpar fortfarande med att tänka så, men ditt motto inspirerade mig! Du verkar verkligen må bra och tänka rätt nu, och det tycker jag är bra eller hur man ska säga 😛

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.