Bara lite babbel!

av Åse

Titta en en liten runda till, så mysigt att vara ”hemma” hihi
Snabba ryck här, blir inte alls pulled pork – tiden rann i från mig så det får bli morgondagens middag i stället. Barbequesåsen är ju klar så det ska bara in i ugnen med karéen men det tar ju 5-6 timmar.
I kväll blir det istället kreolska räkor! Mums!!
Jag fick mitt nya objektiv som jag beställt i går. En vidvinkel (Canon 24/2,8 IS). Jag använde nästan bara fasta objektiv numera. De bilderna ni ser är fotade antingen med mitt Canon 50/1,4 eller mitt Canon 35/2,8. Gillar mitt nya 24 mucho! Skarpt och perfekt vidvinkel till min Canon 7D. Har köpt den för ett speciellt ändamål 😉 Tjohooooo!
Kaaaaaan det vara någon som är intresserad av mitt Sigma 17-50? Maila i såfall!
IMG_0247
Dagens lunch: Abbas Mästarmakrill (skrapar bort tomatsåsen) och ett stekt ägg. 100% osexigt men ack så gott och framför allt nyttigt och mättande! 
Nä nu är det dags att ta sig an maten! KRAM på er och TACK <3
PS: Hör gärna av er om tips och idéer kring bloggen! Något ni vill se mer av? Några funktioner ni saknar? Bring ’em on!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

23 kommentarer

Anna 19 januari, 2013 - 13:24

Kommer receptet på den sockerfria Barberque såsen???

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 13:26

Ja den kommer.

Svara
Frida 19 januari, 2013 - 09:55

Tack vare dig har jag funnit LCHF och kör strikt LCHF-kost sedan 3 veckor tillbaka. Din nya bok är fantastisk och hela du och din blogg är så inspirerande, stort Tack! Jag är även intresserad av PF. Så här kommer några frågor, svara bara om du hinner.
1. Jag äter middag före kl 18 varje kväll och inget därefter blir det samma effekt om jag äter nästa mål efter 10 dagen efter eller är mat-intervallet 12-20 att föredra?
2. Får jag dricka kaffe/te med lite mjölk eller är din kokoslatte ett bättre val under fastan?
3. Jag har inte gått ner något än även fast jag äter enligt dina portioner och endast 3 mål/dag. Visserligen kaffe/te däremellan som jag har svårt att dricka utan mjölk/grädde. Men jag ska ge det tid. Jobbar med mina sista kilon nu 165cm:64kg och vill ner 5-6kg till. Något jag bör tänka på för att underlätta min slutspurt i viktnedgång?

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:12

Hej!
1. Nej läg du tiden som passar dig! Fasta mellan 18 och 10 fungerar!
2.Liiiiite mjölk i kaffet kan fungera men inte kokosfett.
3.TÅLAMOD =) Addera till kokosfett istället för gräs/mjölk på em om du kan. Addera omega 3. Äter du dig lagom mätt?

Svara
Kila7 19 januari, 2013 - 09:51

Hej . En liten fråga… Om man varit lite kass i magen , å förr hade ätit vitt bröd, blåbärsdricka å dofilus, eller annan sån bra för tarmarna mat:). Vad tar man när man kör LCHF?! Tusen tack på förhand. Å välkommen tillbaka.

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:28

Hej! Kokt vit fisk, naturella blåbär och även om det är kolhydrater i havregryn så är det rent och utan gluten och det viktigaste är ju nu att bli frisk. Probioplex kanske också kan fungera att få igång de snälla bakterierna?

Svara
Mallan123 19 januari, 2013 - 08:39

Jag skulle vilja ha en ”gilla” knapp bland kommentarerna. Ibland är de så himla bra så jag bara skulle vilja ”gilla” det som de skrivit. DU har en så bra blogg med så många trevliga läsare som skriver fina saker till dig. Det GILLAR jag. God ton = trevlig och avkopplande läsning. I ditt kommentarsfält är det många som ifrågasätter men på det bästa vis för det mesta, och du svarar ofta, det är kul. Idag ska jag krypa upp i soffan och kolla i din fina kokbok!

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:30

BRA tips! har lagt till en sådan funktion nu, ska se om den fungerar. KRAM

Svara
Mariaros69 19 januari, 2013 - 08:33

Hej Åse!!
Snabb fråga: Är det strul med din blogg? Kommer till Femme när jag byter sida…..? Fungerade i torsdags. Och söker man på 56 kilo så kommer man till Femme den 17e jan när du skrev att du skulle lämna Femma…..
Kram Maria

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 08:40

Det är propageringen. Dvs det tar ett tag innan en ompekning fungerar klockrent. 🙂 Sen så är det så att Femme bloggen ligger kvar en vecka till det är därför man kommer dit när man söker. Kram!

Svara
Mariaros69 19 januari, 2013 - 08:53

Hej..
Tack!!! Nu var du snabb:D
Fick nästan panik när jag inte kom in. Men ska hålla mig till tåls.
Som tur är ser jag dina inlägg på bloggen på fb, så jag får gå in den vägen!!
Tack igen.
Trevlig helg.
Kram Maria

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 17:30

Hoppas det snart fungerar som det ska! Rensa gärna din cache i din webbläsare. KRAM

Svara
Linruz 19 januari, 2013 - 07:19

Nu blir jag ju onekligen jättenyfiken på vad du ska ha vidvinkeln till.
Jag gillar med de fasta objektiven bäst.
Kram Lina

Svara
Anette 18 januari, 2013 - 22:54

Jag tyckte det var bra när man såg vilken tid du skrivit inläggen. Iofs en fjantig detalj, men lite kul ändå 🙂 / Anette

Svara
Åse 19 januari, 2013 - 01:52

Nädå bra! Fixar! :))

Svara
Monica 18 januari, 2013 - 21:39

Hej Åse.
Jag följer med stor behållning din blogg och har även köpt din bok…underbara recept, och lättlagade…tack!
Jag undrar dock en sak: Jag har läst mycket om LCHF på sistone, och budskapen är motstridiga för att uttrycka det milt.
Allas vår ”favorittidning” Expressen lyckas med konstycket att ena dagen skriva att LCHF passar alla, rakt av, och nästa dag nyansera budskapet genom att påpeka att man måste anpassa LCHF-kosten till sin ålder. Kort uttryckt: vid 30 års ålder behöver man inte tänka så mycket på vad man äter, efter 40 måste man dra ned på mejeriprodukter, efter 50 måste man bli ännu mer selektiv, osv…
Håller du med om detta? Dvs att LCHF-kost inte är en kost huggen i sten, utan att den måste anpassas efter ålder?
Jag har alltid trott att förmågan att hantera och bryta ned mejeriprodukter var ärftlig och varierar från individ till individ, men kvällspressen får det att låta som om denna förmåga är åldersbetingad mer än något annat…?
Jag har precis fyllt 40 och börjar undra om jag ska anpassa min kost mer efter min ålder, och inte bara följa LCHF-råden rakt av…? Är detta något du upptäckt själv, eller fått lära dig under din utbildning?

Svara
Åse 18 januari, 2013 - 23:18

LCHF är absolut en kost som ska individanpassas! Efter ålder, sjukdomshistoria, träning, sockerberoende eller ej. Så nej, LCHF är absolut inte huggen i sten! Jag personligen mår bäst på ökat protein, liberalt med kolhydrater och livet mer restriktiv med fett. Jag mår också bra av att äta sällan.
Det är därför man inte ska hämta kunskap om LCHF via veckotidningar =)

Svara
catja 18 januari, 2013 - 20:12

Lycka till med din pulled pork imorgon. Lovar det blir jättegott. Snåla inte med tiden i ugn!!

Svara
Mia 18 januari, 2013 - 18:59

Fick hem din bok igår, grymt inspirerande. Härliga bilder!!

Svara
Wila 18 januari, 2013 - 18:50

Snygga bilder! Jag blir inspirerad både vad gäller laga mat och ta tag i att lära mig fotografering. Vi är två nybörjare på det hrä med bloggande och din är något vi kan inspireras av.
http://wila.nu/ – en blogg om livskvalité

Svara
Helena 18 januari, 2013 - 18:42

Här blev det din Lövbiffsgratäng i ädelostsås med smörstekt vitkål. Det var nog något av det godaste jag ätit på länge! Maken är numera även LCHF:are tack vare din bok! Insidan var tydligen lika bra som utsidan… 😉

Svara
Petra 18 januari, 2013 - 18:33

Varför skrapar du bort tomatsåsen?

Svara
Åse 18 januari, 2013 - 18:50

Mycket av sockret finns där och jag är inte såååååå förtjust i tomatsåsen. Vill åt köttet :)))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.