God morgon! Uppe med tuppen i dag, satte klockan på 7 så jag hann med Primeboots kampanjen!
I går låg vi på stranden hela dagen, det syns minsann i både ansikte och bröst just nu! Yikes!!! Hoppas det lägger sig under dagen!
Kesoplättar (250 g keso, 2 ägg, 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) + salt till 2 personer)
Ett gäng med kesoplättar som smörgåsar med kalkon, gräddost och skinkost och paprika i packades ner till stranden.
I går kväll grillade vi så klart, kan man göra annat vid vackert väder??
Det blev ostfylld, baconlindad fläskfilé som smälte i munnen! En stor grekisk sallad till det!! Och så ett glas av favoritrosévinet!
Denna goooooda osten fyllde jag filén med och så gjorde jag en marinad på Santa Marias BBQ & Grill krydda, tamarisoja och olivolja
Denna goda rökta osten från Fontana är så himla god!
Älskar denna avokado/citron oljan att ha på sallader!
Baconlindad fläskfilé, tzatziki och grekisk sallad
Fylld fläskfilé
2-3 portioner
1 putsad fläskfilé
5 msk Färskost efter smak, förslagsvis vitlök
2 paket bacon
Marinera fläskfilén först i valfri marinad. Jag slänger alltid ner kryddor, olja etc lite hur som helst i en plastpåse med köttet som ska grillas.
Skär sedan ett djupt snitt längs filén och fyll med vitlöksost. Vira baconskivor runt filén, så hårt du kan.
Grilla på grillen ca 20 minuter (gasolgrill med lock), vänd regelbundet.
Nä nu ska jag kicka i gång dagen här!!! Det blir en intensiv dag med massor på agendan!! Jag ska nämligen upp i ottan i morgon, för vidare färd med både tåg och flyg!
Massa kramar!!!!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
11 kommentarer
Återigen hittar jag massa goda recept på din blogg!!:D Den där oljan vart hittar man den? Verkar as god! Kram på dig
Sluta läskas!! Din mat ser allt för god ut!
Hej, här har du en ny läsare 🙂 Måste pröva kesoplättarna. Var kan man hittade denna olja?
Vilka goda plättar! Vet du hur många kolhydrater det är per portion?
Du har en jätteinspirerande hemsida med god mat och vettiga och lärorika i lägg, men jag saknar kolhydratsinnehåll i dina recept! Håller på att lära mig LCHF?
Tusen tack!
Hej! Tror runt 2! Jag anser inte att det är viktigt med exakta kh mängder utan viktigast att lära sig hur kroppen reagerar på det man äter och att man lär sig vad livsmedel generellt innehåller. Keso, ägg, fiberhusk är kolhydratlåga livsmedel = kolhydratlågt recept 🙂
Vilken fantastisk! tur jag hade som hittade din blogg 🙂 Massor av inspiration, läcker mat och vackra bilder – vilken energikick – varmt tack!
Glada hälsningar från ny läsare!
Varmt välkommen hit!! <3
Tack Åse för svaret. Då ska jag kolla efter den.
Oj nu blev jag hungrig igen, trots att jag precis ätit lunch, haha.
Ja visst är Castelloosten gooood!! Brukar fylla champinjonhattar med den (eller Boursin) och slänga på grillen. Hur gott som helst!
Ha en toppendag goding! Här skiner solen äntligen och det är vaaaarmt! I love it! Så nu ska jag lägga mig ute med en bok, medan Farmorn är iväg med kidsen en stund. Lyx!
PUSS
Primeboots är superfina. Tyvärr funkar de inte på mina fötter.
Måste fråga dig vilken färdigskivad cheddar du brukar köpa? Jag har kikat men bara hittat såna med högt kolhydratsinnehåll och annat skrutt.
Kram
Emborg har inget skit i sin så den köper jag!